PvdA in de lift, SP en CDA verliezen

  1
  2597

  Leestijd: 1 minuten.

  In de nieuwe peiling van De Hond zit de PvdA wat in de lift omhoog, terwijl SP en CDA terrein verliezen. Dit schrijft De Hond over de peiling:

  “Er komt iets meer beweging in het electoraat. 82% stemt nog dezelfde partij als op 15 maart. De PvdA stijgt gestaag (nu 12 zetels) en Forum voor Democratie wint ook duidelijk (vooral van de PVV) en staat op 5. SP en CDA staan allebei nu op 3 zetels verlies. Voor de SP wordt het magere resultaat van 15 maart doorgetrokken. Bij het CDA is te zien dat het momentum, dat deze partij kreeg in de laatste weken voor de verkiezingen, weg is. Bij deze partij zien we het grootste aantal kiezers, dat nu aangeeft niet te weten waarop nu te stemmen.

  51% van de kiezers hoopt dat deze formatiepoging zal slagen. Bij D66 is dat 54% van de kiezers. 60% denkt dat deze poging zal slagen.

  52% vindt dat als deze formatiepoging niet slaagt er nieuwe verkiezingen moeten komen. Met name vinden kiezers van PVV, SP en 50PLUS dat. Kiezers van VVD, D66, PvdA en Groen Links vinden in meerderheid dat er dan een minderheidskabinet moet komen.

  77% van de Nederlanders vindt dat de leerkrachten gerechtvaardigde eisen hebben t.a.v. hun salarissen.

  Kiezers aan de linkerkant van het politieke spectrum staan in meerderheid achter de opstelling van Lodewijk Asscher inzake het niet tekenen van de nieuwe begroting als er geen verhoging van de salarissen van de leerkrachten in staat.
  Kiezers van de vier partijen die aan de formatie deelnemen doen dat niet, hoewel onder de D66-kiezers 38% wel achter deze opstelling van Asscher staan.”

  1 REACTIE

  1. Dit bewijst hoe gevoelig de volgelingen van de PvdA zijn voor Populistische uitspraken! Acher toetert en de rest roept boe.
   waar was hij de laatste 4 jaar ?
   Voor mij komt zijn gedrag nu wel heel zielig over.

  Comments are closed.