PVV grootste partij in peiling

  0
  116

  Leestijd: 1 minuten.

  De PVV is in de peiling van De Hond de grootste partij van Nederland. Dat is voor het eerst sinds maart van dit jaar, toen de partij van Geert Wilders wegzakte na zijn uitspraken over Marokkanen. Dit schrijft De Hond daarover:

  ‘Nadat de PVV vrijdag al gestegen was, waarschijnlijk onder invloed van de terroristische aanslagen in Canada, zien we dat zaterdag doortrekken, gerelateerd aan het extra geld dat aan Europa moet worden betaald.  De stijging van 3 naar 27 zetels was voldoende om (weer) de grootste te zijn, omdat de VVD 1 daalt naar 26.

  Dit is voor het eerst het geval sinds de Gemeenteraadsverkiezingen van maart jl. toen de woorden van Wilders over Marokkanen hem electoraal duidelijk verlies opleverde.

   De PvdA daalt er 1 naar 12 en D66 1 naar 20 en SP 1 naar 17. Groen Links stijgt er 1 naar 7. Uit de rest van het onderzoek blijkt dat weinig Nederlanders (9%) de kans (vrij) groot achten dat in Nederland Ebola zal uitbreken.

  Wel vindt 78% dat er restricties moeten opgelegd worden aan mensen die vanuit de landen waar Ebola heerst naar Nederland reizen. PVV-kiezers vinden dat voor 98%, terwijl dat bij D66-kiezers maar iets meer de helft is. 

  Rondom het al dan niet intrekken van paspoorten van mensen waarvan verwacht wordt, dat ze als Jihadist naar het Midden-Oosten vertrekken, geeft 57% aan dat dit wel moet gebeuren en 32% niet.’

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter of facebook