PVV plust 2 zetels in peiling Ipsos

  0
  112

  Leestijd: 1 minuten.

  In de eerste peiling van het jaar van Ipsos  klimt de PVV 2 zetels naar 32

  Dit schrijft Ipsos over de peiling:

  In de eerste Politieke Barometer van dit jaar zien we dat Ard van der Steur er een stuk minder goed op staat bij de kiezer. Zijn waardering daalde afgelopen twee maanden van een 5,2 in november naar een 4,2 op dit moment. In de afgelopen twee maanden kwam de minister van Justitie en Veiligheid meermalen in opspraak.

  De ontevredenheid over Van der Steur straalt niet af op het kabinet. Zij scoort net als eind vorig jaar een krappe onvoldoende (5). Ook de waardering van de andere ministers is gelijk aan twee maanden geleden.

  Bij de fractieleiders valt op dat Jesse Klaver (GL) zich steeds meer en beter in de kijker speelt. Zijn bekendheid steeg in twee maanden van 52% naar 56%. Zijn waardering stijgt daarnaast naar een 6,3, ten opzichte van een 6 eerder. Alexander Pechtold (5,8), lange tijd de best gewaardeerde fractieleider, komt op grotere afstand van Klaver te staan.

  De beoordeling van Henk Krol (50Plus) is in de afgelopen twee maanden juist gedaald. Hij was met een 4,5 al één van de minst populaire fractieleiders, maar verstevigt op dit moment zijn positie onderin de ranglijst met een 4,1. Het rapportcijfer voor Geert Wilders, een partijleider waar veel om was te doen, blijft gelijk: een 4,3. Hij is na Krol de slechtst gewaardeerde fractieleider.

  Verschuivingen in kiezersgroepen blijven de eerste weken van het jaar uit. De PVV neemt wel iets meer afstand van haar voornaamste concurrent en tweede partij van Nederland: de VVD.’

  peil

  ‘Verantwoording
  De Ipsos Politieke Barometer van 21 januari is gebaseerd op onafhankelijk online onderzoek onder een representatieve steekproef van 1.063 stemgerechtigde Nederlanders. De gegevens zijn verzameld van dinsdagmiddag 19 januari tot en met donderdagochtend 21 januari.’

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook