PVV-stemmer heeft minste vertrouwen in parlementariër

  0
  71

  Leestijd: 1 minuten.

  PVV-stemmers hebben de grootste twijfels over de integriteit van Tweede Kamerleden. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

  De Hond legde de volgende vraag voor aan stemmend Nederland:

  ‘Als alle Tweede Kamerleden net zo worden nagetrokken als Mark Verheijen, hoeveel van de Kamerleden, denkt u, zouden dan de toets der kritiek ook niet kunnen doorstaan?’

  Van de PVV-stemmers gelooft 30 procent dat 50 tot 75 procent van de parlementariërs corrupt is. 17 procent raamt dit aantal zelfs op 75 tot 100 procent. Ook VVD-stemmers zijn sceptisch. 22 procent denkt dat 50-75 procent van de Tweede Kamerleden niet te vertrouwen is. 10 procent schrijft onethisch gedrag tot aan 75 tot 100 procent van de politici.

  Het minst wantrouwend zijn mensen die op D66 stemmen. Slechts 1 procent van hen denkt dat bijna alle Tweede Kamerleden iets op hun kerfstok hebben. 3 procent gelooft dat het aantal ligt tussen 50 en 75 procent. Bijna de helft van D66-stemmer gelooft dat minder dan 10 procent van de Kamerleden de toets der kritiek niet zou doorstaan.

  Dit is overigens ook de overtuiging van de meerderheid in dit onderzoek. Van alle stemmers denkt een kwart dat minder dan 10 procent van de parlementariërs iets verkeerd heeft gedaan.

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter