PVV wil omkering bewijslast bij noodweer regelen in wet

  0
  48

  Leestijd: 1 minuten.

  De PVV vindt dat de bewijslast bij noodweer omgekeerd moet worden en wil dat regelen in de wet. PVV-Kamerlid Lilian Helder werkt aan een voorstel hierover, laat ze vandaag weten. De aanleiding hiervoor is een advies van de politie om te vluchten als er een woningoverval plaatsvindt.

  [tweet https://twitter.com/lilianhelderpvv/status/233860489061494784]

  In het AD adviseert de politie dat als vluchten niet kan, bij een verval rustig toe te kijken en te accepteren wat er gebeurt. De PVV spreekt echter van een ,,belachelijk advies” en heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie Kamervragen gesteld.

  PVV-leider Geert Wilders noemt het advies ,,een verkapte uitnodiging voor crimineel Nederland om woningovervallen te plegen”. De partij vindt dat mensen het recht hebben om hun huis en haard te verdedigen bij inbraak en ,,dat men inbrekers niet op koffie met gebak hoeft te trakteren”.

  De PVV vindt dat politie bij woningovervallen zeer snel ter plaatse moet zijn om burgers te helpen en dat woningovervallers zwaar moeten worden gestraft. De partij pleit voor hogere minimumstraffen.

  Frontbencher.nl heeft ook alle peilingen (De Hond, EenVandaag, Synovate, TNS Nipo)

  Volg Oh Oh Den Haag voor Haagse Varia en Haagse Lol

  Volg Frontbencher.nl op Twitter