PVV zakt 4 zetels, 50PLUS halveert

  0
  1123

  Leestijd: 1 minuten.

  In een nieuwe peiling van EenVandaag zijn de PVV en 50PLUS de grote verliezers. De partij van Geert Wilders zakt 4 zetels naar 22, terwijl de partij van Henk Krol halveert naar 5 zetels. Onderin dit artikel alle uitslagen.

  50PLUS heeft een zware week in de peiling. Zondag zakte hij bij Maurice de Hond 4 zetels naar 5, bij TNS zakte hij 3 zetels naar 9. Onlangs moest Krol uitspraken over de financiering van zijn AOW-plannen herroepen. Maandag haalde hij tijdens een interview een paar keer de termen AOW en WAO door elkaar.

  Inmiddels heeft 50PLUS laten weten dat Henk Krol het deze campagne wat rustiger aan gaat doen. Zijn werkschema is aangepast, zo liet de partij weten.

  Ook de PVV maakt een flinke duikeling (min 4 zetels) ten opzichte van twee weken geleden, de VVD zakt 1 zetel en komt eveneens uit op 22. Deze twee partij ontbraken zondag bij het eerste grote tv-debat, het ‘Rode Hoed’-debat van RTL.

  Andere opmerkelijke bewegingen: Roemer lijkt wat wind in de zeilen te krijgen. Steeg hij bij TNS vandaag al 3 zetels, bij EenVandaag wint hij er ook 3 en komt daarmee op 16. De Partij voor de Dieren stijgt naar 7 zetels. En het Forum voor Democratie debuteert bij EenVandaag met 2 zetels in één klap.