PVV zakt naar 11 zetels in peiling

  2
  1235

  Leestijd: 2 minuten.

  In een nieuwe peiling van De Hond zakt de PVV verder weg. De partij van Geert Wilders daalt een zetel en komt uit op 11. De Hond trekt een aantal conclusies ten aanzien van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Dit schrijft hij erover:

  “De belangrijkste conclusies zijn:

  De uitslagen van de lokale partijen zijn een sterke afwijzing van een steeds groter deel van het electoraat van de traditionele politieke partijen. En dat zal uiteindelijk ook bij de volgende Eerste en Tweede Kamerverkiezingen in de nabije toekomst steeds meer merkbaar worden.

  Niet alleen in de gemeenten waar geen Gemeenteraadsverkiezingen zijn gehouden zijn de tegenstanders van de WIV sterker opgekomen, maar dat is ook het geval geweest in de gemeenten waar wel Gemeenteraadsverkiezingen zijn gehouden. Zonder het referendum had de opkomst bij de Gemeenteraadsverkiezingen circa 5 procent lager geweest en de uitslag ook anders! (Partijen met veel tegenstanders onder hun kiezers/veel jonge kiezers hebben van die combinatie geprofiteerd). Dit leidt tot een aantal belangrijke conclusies over hoe een referendum eigenlijk georganiseerd zou moeten worden.

  Voor de PVV en DENK zijn deze uitslagen een belangrijke vooraankondiging van hun rol in de toekomst. Electoraal gezien lijkt de PVV in een glijvlucht naar beneden en DENK is “here to stay” met een potentie van 5 tot 7 zetels, namelijk het overgrote deel van kiezers in Nederland met een Islamitisch geloof.

  De uitslagen voor de meeste landelijke partijen zijn ook een vingerwijzing voor de uitslag over een jaar van de Eerste Kamerverkiezingen en de volgende Tweede Kamerverkiezingen.
  Als de regering de uitslag van het referendum niet serieus neemt (opkomst meer dan 50 procent en 51 procent tegen) dan zullen ze daar bij de volgende verkiezingen een duidelijke weerslag daarvan ervaren. Maar dat zal niet alleen D66 treffen.

  Zowel de uitslag van de Gemeenteraadsverkiezingen als die van het Referendum zouden een belangrijk teken aan de wand dienen te zijn voor regering en volksvertegenwoordigers in Den Haag. Met diepterecords voor PvdA en CDA en het een na slechtste resultaat in meer dan 40 jaar van de VVD, plus de uitslag van het referendum, kan men niet meer voortgaan alsof het “business as usual” is.

  Wat we in Nederland zien, gebeurt ook in veel andere landen. Als de politiek daar niet adequaat op inspeelt dan zal een verdere afrekening bij volgende verkiezingen (of daarbuiten) plaatsvinden.”

  2 REACTIES

  1. Helemaal mee eens Ronaldo, al vind ik het erg triest dat partijen als Denk en Nida in ons politiek landschap verschenen zijn en niet meer weg zullen gaan vrees ik, met dank vooral aan de PVDA en andere linkse moraalridders.
   De PVDA zou een voorbeeld kunnen nemen aan de Deense Socialisten die het roer 180 graden hebben omgegooid en nu erkennen dat er parallelle samenlevingen zijn ontstaan doordat zij hun kiezers verwaarloosd hebben en nagelaten hebben naar ze te luisteren.
   In plaats van hun zorgen serieus te nemen werden zij door de Socialisten weggezet als racisten, wat ze nu ruiterlijk toegeven.
   Dat is precies de reden dat ik niet meer op de PVDA stem omdat zij hetzelfde doen.
   De Deense socialisten erkennen dat 2e, 3e en 4e generatie immigranten nog steeds niet geïntegreerd zijn noch dit willen. Ze zijn alleen trouw aan hun eigen cultuur, godsdienst en land van herkomst en hebben nog steeds helemaal niets met Denemarken.
   Nu willen ze dat de immigrant zich terecht aanpast aan het land i.p.v. andersom.
   Van immigrantsgezinnen dienen vrouwen bijvoorbeeld een voltijds baan te hebben om voor een sociale woning in aanmerking te komen en integratie eindelijk mogelijk te maken.
   Varkensvlees is terug op het schoolmenu, en niet vloeiend Deens kunnen praten door kinderen die in Denemarken geboren zijn wordt bestraft.
   Dit zou de PVDA ook moeten doen adviseren de Denen nu.
   Als de PVDA dit niet doet zijn ze volgens hen ten dode opgeschreven.
   Dit zal m.i. dan ook gebeuren want als er een lemming partij in onze politiek bestaat dan is het de PVDA wel.
   Blind en doof zijn is een lastige combinatie voor het voortbestaan van een politieke partij.
   De PVDA delft de put als het te laat is…
   .

  2. Gezien de houding van de regering tot nu toe, die als oude VOC-regenten star blijven vasthouden aan hun oude machtsprivileges, en als blinde konijnen in de koplampen kijken en dan als magistrale oplossing het licht maar doven door de stekker er uit te trekken in een suïcide poging in een chaotische periode van democratische duisternis een zogenaamde boei voor de bevolking te blijven…. Zo’n regering met verstokte reflexen van partijen die als lemmingen naar de afgrond rennen?
   Die uitslag is zo te voorspellen. Daar is geen wetenschap voor nodig!
   ‘T zijn en blijven blinde konijnen, lemmingen, tot de uitslag der getrapte Eerste Kamerverkiezingen als mokerslag van het volk hun van hun voetstuk zal slaan, opdat zij als minderheidsregering langzaam ten onder zal gaan, en bij de Tweede Kamerverkiezingen partijen winnen die toorts van democratische verlichting als ware olympische helden weer onder het volk zullen brengen.
   Ode aan hen, die ons het referendum brengen…
   En dan bedoel ik niet D66…

  Comments are closed.