Raadslid Trots op Nederland: partij is ten dode opgeschreven

  2
  113

  Leestijd: 3 minuten.

  De samenwerking van Trots op Nederland (TON) met Hero Brinkman en de desastreuze uitslag bij de Tweede Kamerverkiezingen, betekent feitelijk het einde van de partij die opgericht werd door Rita Verdonk. Lijsttrekker Hero Brinkman is onbetrouwbaar gebleken en de manier waarop Rita Verdonk de partij heeft achtergelaten is schandalig.

  Dat zegt TON-raadslid in Oss Joop van Orsouw vandaag tegen Frontbencher.nl

  Voor Van Orsouw, raadslid in de gemeente Oss, zijn de mislukte verkiezingen de druppel; hij stopt met zijn werk in de Trots-fractie, zo laat hij weten. ,,Ik heb het gisteren aan de Brabantse leden laten weten. Ik heb er al veel reacties op gekregen. Ik heb altijd al voorspeld dat Trots op Nederland met Hero Brinkman ten dode was opgeschreven.”

  Van Orsouw reageerde afgelopen juni al zeer teleurgesteld over het besluit van Trots op Nederland om samen te gaan met de OBP van ex-PVV’er Brinkman. De fusiepartij werd Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) gedoopt. Van Orsouw, die samen met anderen een kans maakte om landelijk lijsttrekker te worden, zag met lede ogen aan hoe Brinkman het voortouw nam.

   

  ‘Als je zulke dingen 6 jaar lang roept en dan opeens zegt dat je dat moest omdat het een dictaat zou zijn van Wilders, dat gaat er bij mij niet in’

   

  ,,Brinkman heeft jarenlang standpunten verdedigd namens de PVV en zei opeens bij zijn vertrek dat hij dat niet meer zou doen. Zo zei hij als raadslid in Noord-Holland dat er een compleet verbod zou moeten komen op hoofddoekjes in het provinciehuis. Als je zulke dingen 6 jaar lang roept en dan opeens zegt dat je dat moest omdat het een dictaat zou zijn van Wilders, dat gaat er bij mij niet in”, aldus Van Orsouw, die vindt dat Brinkman niet te vertrouwen is.

  DPK leed een verschrikkelijke nederlaag bij de verkiezingen. De partij haalde slechts 7363 stemmen, terwijl voor een zetel 62.829 stemmen nodig waren. Tot twee weken voor de verkiezingen zei Brinkman dat hij ervan overtuigd was dat DPK 3 tot 5 zetels zou halen. Na de verkiezingen gaf hij de schuld aan het gebrek aan media-aandacht.

  Een dag na de verkiezingen nam Carlo Strijk, de nummer 2 op de lijst van DPK, ‘scherp en finaal afstand van alle uitingen van Hero Brinkman’. Hij stapte per direct uit de partij. Strijk verwijt Brinkman dat hij aan anderen censuur oplegde en enkel egocentrisch op zoek was naar zijn eigen plekje in de Kamer.

  Van Orsouw: ,,Carlo was één van de grootste fans van Brinkman. Door hem werd hij als de Messias binnengehaald. Maar ik heb me er altijd tegen verzet. Het was naïef en iedereen trapte erin.”

  Van Orsouw vindt dat Rita Verdonk, de oprichter van TON, de partij schandalig heeft achtergelaten in oktober vorig jaar. Toen liet de voormalig VVD-minister weten te stoppen als politiek leider en bestuursvoorzitter van de door haar opgerichte beweging.

  ,,Ze deed dat zonder ons kaderleden vooraf te informeren. Toen was de partij eigenlijk al bijna dood. Met een aantal mensen hebben we de partij toen nieuw leven ingeblazen. Met het nieuwe bestuur moesten we de financiën op orde brengen. Dat bleek een bak papier in schoenendozen te zijn. Rita heeft de partij op een schandalige manier achtergelaten.”

   

  ‘Brinkman zat op dat moment bij het programma Business Class van Harry Mens en hem was de primeur gegund’

   

  Maar toen Brinkman opeens opdook, was Verdonk er volgens Orsouw opeens weer bij om hem binnen te halen. Hij herinnert zich de bijeenkomst nog goed waarin dat gebeurde. ,,Eigenlijk was dit het moment dat personen binnen Trots op Nederland voorgedragen zouden worden om als lijsttrekker gekozen te worden van de partij. Maar toen kwam zij opeens met Hero Brinkman op de proppen. Drie keer heeft ze de vergadering onderbroken om te zeggen dat er toch echt snel een besluit genomen moest worden over de fusie. Want hij zat op dat moment bij het programma Business Class van Harry Mens en hem was de primeur gegund.”

  Het vertrek van Carlo Strijk is voor Van Orsouw een teken aan de wand. Hij stopt ermee en zegt te verwachten dat meer actieve leden dat zullen doen. Wat hem betreft is het doek gevallen voor de partij. Ook als Trots zich weer los weekt van DPK zal de partij nog op weinig stemmen kunnen rekenen, verwacht hij.

  Brinkman zegt met Trots-voorzitter Theo van Reijnen te hebben gesproken en is er besloten verder te gaan met de samenwerking. Maar of dat zo is, is onduidelijk. Van Reijnen was nog niet bereikbaar voor commentaar.

  Trots op Nederland werd in oktober 2007 opgericht door Rita Verdonk. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 bezette de partij in 39 gemeenten 60 raadszetels en in twee gemeenten een wethouder.

  Lees ook: Voortbestaan DPK op losse schroeven, leden Trots beslissen

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook

   

  2 REACTIES

  1. Heer Van Orsouw,

   Diep respect voor u dat u als ENIGE de waarheid durft te schrijven die ik ook al sedert 2009 aan het verkondigen ben.

   Voor de laatste Gemeenteraadsverkiezingen heb ik aan den lijve de werkwijze van Rita Verdonk moeten ervaren en de hierop volgende gerechtelijke procedures zijn nog niet afgelopen, de volgende zitting is alweer in zicht.

   Ik kan mij volledig voorstellen hoe het er aan toe ging tijdens de door u genoemde ledenvergadering, Rita wilde haar hielen zo snel mogelijk lichten op het zinkende Trots-schip zo snel mogelijk te verlaten, waarbij Hero Brinkman alle “joelende” Trots”-leden een flink rad voor de ogen draaide door hen STUK VOOR STUK lekker te maken met allerlei loze toezeggingen om ALLEEN zijn eigen TK-zetel veilig te stellen.

   Hoe blind waren de meeste Trots-leden die hem in ganzenpas volgde, hem de hemel in prezen en hem als de grote Ayatollah zagen, de redder van Trots.

   Slecht weinige Trots-leden bleven nuchter en doorzagen het slinkse spel van Hero, zij hielden zich dan ook afzijdig van alle “ontwikkelingen” na de fusie.

   De verblinde, machtwellustige en zetelwarmhoudende raadsleden van Trots plakte snel het DPK logo op hun Twitter AVA.

   Het gevolg is dat zij gekregen hebben waar zij recht op hadden, een totale persoonlijke afgang.

   Kan Trots ooit nog een respectabele politieke partij worden met zulke makke, domme, blinde schapen als (raads)leden?

   Het antwoord laat ik aan de lezer, maar ik weet het wel.

   • Kijk de rat Smits komt ook weer onder de steen uit gekropen om even met de strontkar rond te rijden. Jouw persoonlijke vetes kennen we inmiddels. Hoe is het dan met je ex vriendinnetje Marieke, kan ze inmiddels weer lopen? bedreig je haar nog steeds of heeft ze eindelijk de rust gevonden?
    Mensen deze maffe zelf verklaarde Sherlock Holmes denkt dat hij iedereen de les moet geven. hij liet zich door elke landelijk partijen maar al te graag inlijven, tot de garantietermijn verstreken was dan. Daarna gooide iedereen hem weer buiten. Bij wie ben je je nu weer aan het inlikken? Vast de VVD want die staan op winst, de PvdA kan niet want die hebben je al buiten gesmeten.
    Ik wens de VVD of welke andere partij veel wijsheid toe.
    Beschuldig je nu de mensen van TON van domheid? je kunt ze maar 1 ding verwijten en dat is dat ze jou voor langer dan twee dagen in huis hadden gelaten.

  Comments are closed.