Realisten en borealisten

  4
  446

  Leestijd: 0 minuten.

  De partij begint net van de grond te komen en Forum heeft al een vleugelstrijd. De realisten tegen de borealisten. En het zijn de beide oprichters die de kampen aanvoeren.

  Voor aartsborealist Thierry Baudet zijn de polder en haar politiek te benauwd. Groots en meeslepend, Sturm und Drang! Zo moet het en niet anders. Niks geen gemierenneuk op de vierkante Binnenhof-centimeter.

  Realist Henk Otten wil een echte partij. Rechts van de VVD, ‘Bolkesteinachtig’ heet dat, en meepolderen. Forum is niet de hobby van die andere oprichter.

  Zo’n vleugelstrijd wordt bijna altijd persoonlijk en een van de kemphanen zal met bebloede kop afdruipen. En het lijkt erop dat het Otten gaat worden. De borealisten zijn sterker dan de realisten.

  Maar met alleen borealisten moet je vrezen voor de toekomst van Forum. Zelfs de uil van Minerva kan niet vliegen op één vleugel.

  4 REACTIES

  1. Het is maar de vraag of de ‘borealisten’ gaan winnen in FVD. Ik kan mij niet voorstellen dat alle vertegenwoordigers van FVD, die nu zitting hebben in de Staten (provincies), achter de visie staan van Baudet. Velen hebben juist blijk gegeven van een realistische visie en zijn pragmatisch. Logisch, want dat is nu juist de taak van een statenlid, praktische oplossingen verzinnen voor problemen die zich op lokaal gebied voordoen. Wat moeten zij met: brokstukken van onze beschaving, de elite die Nederland verraden zou hebben, kortom met de in sommige opzichten extreem-rechts conservatieve visie van Baudet. Een dergelijke visie kan namelijk nooit en te nimmer opgelegd worden van bovenaf. Nederlanders willen oplossingen voor het immigratieprobleem en eventueel te hoge kosten voor de burger die de energietransitie met zich meebrengt. Baudet kan zijn conservatisme beter verwoorden in een lezing of een roman.

   • @Bruin,
    Ik kende Otten niet. Ik stemde voor Baudet en Hiddema en hun ideeën. Ik ben lid geworden dankzij Thiery’s ‘boreale’ en ‘meer’ opmerkingen over een politiek systeem dat m.i. vooral zichzelf dient en de vaderlandse cultuur te grabbel gooit.
    Who the fuck is trouwens Otten, waarmee u, (anti-FvD’er?) het ineens zo hoog heeft? Is het realistisch om naar de meest anti-Baudet propaganda verspreidende linkse krant te stappen en je eigen partij-leider te bekritiseren? Otten is wat mij betreft aan het ‘trollen’ en laat via politiek verraad zien dat hij beslist geen politiek leider van het FvD kan zijn. Hij moet zijn ding doen waar hij goed in is: organiseren. That’s all. Anders stapt hij maar over naar de VVD.
    Ik zal er geen traan om laten.
    Echter: als Baudet weggaat en Otten blijft – met zijn ‘realistische’ aanhangers – ben ik weg….
    Dus mochten de leden moeten stemmen… Who the fuck is de zot van een man, denk ik dan, die in de grootste anti-Baudet krant zijn eigen partij-leider gaat bekritiseren? ?
    U noemt dat realisme? En maar hopen dat Otten wint?
    Da’s niet boreaal, maar ‘borrelpraat’…. ? Wel dat mocht u willen.

    • Beste Ronaldo, ik ben het volstrekt met je eens.
     Otten heeft dat interview in NRC gegeven om de aandacht in de media voor zijn financiële geklungel af te leiden. Dat onze “objectieve”media liever Baudet aanpakken wegens een vermeende richtingenstrijd is ook duidelijk. Een ruzie in een partij verkoopt meer kranten dan een financiële fout.
     Op onze stem zal het echter geen invloed hebben die blijft voor FvD. En een krant koop ik allang niet meer; ik weiger te betalen om te worden gemanipuleerd.

    • Ik vraag me af hoe dat werkt: je vaderlandse cultuur te grabbel gooien. Ik probeer een voorbeeld te vinden( even Zwarte Piet ter zijde), lukt mij toch niet. En van welke vaderlandse cultuur behoren die ‘brokstukken’ waar Baudet het over heeft?

  Comments are closed.