Roemer: inleveren deel loon door SP-minister vrijwillig, dus niet in strijd met Grondwet

  0
  91

  Leestijd: 1 minuten.

  Als de SP in de regering komt, dan kunnen SP-ministers gewoon een deel van hun loon afstaan aan de partijkas. Zo’n regeling zal niet in strijd zijn met de Grondwet. Dat heeft SP-leider Emile Roemer vandaag laten weten aan Frontbencher.nl

  ,,Mochten wij eventueel ministers mogen leveren, dan ontvangen zij gewoon hun salaris rechtstreeks van het Rijk, in tegenstelling tot onze volksvertegenwoordigers die een overeenkomst van cessie hebben getekend. Het staat vervolgens iedereen vrij te doen met zijn of haar geld wat hij of zij wil. Wanneer iemand een bijdrage levert aan een stichting of een fonds of een kerk staat hem of haar dat ook vrij”, aldus Roemer.

  Volgens Roemer is het voor iedere SP’er logisch dat er afspraken worden gemaakt over een afdracht, omdat dat iets is waar de partijleden zo trots op zijn.

  Roemer: ,,Hier is niets mis mee en zeker niet in strijd met welke (Grond)wet dan ook. Het siert juist onze mensen dat wij dit alles doen uit idealistisch oogpunt en niet om financiële of persoonlijke ambities.”

  Roemer reageert daarmee op een column van Frans Weisglas op frontbencher.nl/, waarin de oud-Kamervoorzitter zegt dat het in strijd zou zijn met de Grondwet als Roemer zijn bewindslieden zou verplichten tot een afdracht. Maar Roemer laat dus weten dat het gaat om een afdracht op vrijwillige basis.

  Eerder deze maand zei SP-leider Emile Roemer dat als de SP in het kabinet komt, SP-ministers een deel van hun salaris zullen moeten afstaan aan de partijkas. Net zoals dat nu geldt voor SP-Kamerleden. Lees dat verhaal hier.

  Frontbencher.nl heeft ook alle peilingen (De Hond, EenVandaag, Synovate, TNS Nipo)

  Volg Oh Oh Den Haag voor Haagse Varia en Haagse Lol

  Volg Frontbencher.nl op Twitter