Rotmaatregel

  2
  427

  Leestijd: 0 minuten.

  Dat de ‘stikstofcrisis’ de polls zou beïnvloeden viel te verwachten. Dat de gevolgen vooral voor de VVD merkbaar zouden zijn ook. De liberale partij heeft volgens I&O Research 4 zetels verloren (in een maand tijd) en volgens Maurice de Hond 2 (in één week).

  Moet de VVD zich nu zorgen gaan maken? Dat valt nog te bezien. Bij I&O houdt ze 26 zetels over, bij De Hond 24. In beide prognoses is ze nog steeds de grootste partij. Volgens De Hond komen de 2 verloren VVD-zetels terecht bij FvD en verandert er verder niet veel (GroenLinks zeteltje erbij, SP zeteltje eraf). Ik heb wel eens dramatischer peilingen gezien.

  En bovendien: die peilingen (als ze al kloppen) vertellen wat de stemming bij de Nederlandse kiesgerechtigden is als er nu verkiezingen zouden zijn. Maar er zijn nu geen verkiezingen. Als alles gaat zoals gepland duurt dat nog bijna anderhalf jaar. Het effect van de stikstofproblemen en de ‘rotmaatregelen’ om ze het hoofd te bieden, zal dan grotendeels zijn weggeëbd.

  Er zijn tegen die tijd vast weer andere problemen. Die vergen ongetwijfeld óók vervelende ingrepen. Maar wedden dat de VVD straks wat terughoudender is met het steunen van ‘rotmaatregelen’?

  2 REACTIES

  1. De polls kun jen interpreteren zoals dat je het beste uitkomt. Ik moet hierbij aantekenen dat ik me niet kan voorstellen dat er een politicus/politica te vinden is die een mening heeft die indruist tegen het landsbelang. Geen politieke partij zal voor een stem meer, of minder het landsbelang verachten. Integendeel. Al verliest de partij van de VroemVroemDemocratie zelfs vijf zetels zal zij haar principes blijven verdedigen in landsbelang. Daar staat zij om bekend. Was het eens ene Dries die weigerde te buigen naar links of rechts. Nu is dat ene Mark die aan zijn vezels voelt wat het Volk&Vaderland van node heeft. Ik kan niets met de opmerkling: Maar wedden dat de VVD straks wat terughoudender is met het steunen van ‘rotmaatregelen’? Mijn Mark vroemt niet zo, maar anders.

  Comments are closed.