Ruim 1,7 miljoen mensen zien slotdebat NOS

  0
  57

  Leestijd: 0 minuten.

  Ruim 1,7 miljoen mensen hebben dinsdagavond het slotdebat bekeken op Nederland 1 tussen de lijsttrekkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. 

  Daarmee werd het programma goed bekeken. Het debat was de laatste kans van de lijsttrekkers om de zwevende kiezer binnen te halen. De verkiezingen worden naar verwachting een nek-aan-nek-race tussen de VVD en de PvdA.

  Alleen de voetbalwedstrijd Nederland – Hongarije (bijna 2,2 miljoen) en Goede Tijden, Slechte Tijden (bijna 1,8 miljoen) scoorden meer kijkers.

  Tijdens het slotdebat waren er botsingen tussen Geert Wilders (PVV) en Mark Rutte (VVD) over het mislukken van de Catshuisbesprekingen. Emile Roemer (SP) vroeg Diederik Samsom (PvdA) toch vooral met hem op te trekken na de verkiezingen.

  De stembureaus zijn vanmorgen open gegaan. In totaal zijn 12.696.193 mensen stemgerechtigd, blijkt uit gegevens die de gemeenten hebben doorgegeven aan het ANP. Gemiddeld komen drie op de vier stemgerechtigde Nederlanders opdagen. Het opkomstpercentage bedroeg in 2006 80 procent en in 2010 74 procent.

  In de peilingen heeft de VVD een zeer lichte voorsprong op de PvdA.

  Frontbencher.nl heeft ook alle peilingen (De Hond, EenVandaag, Synovate, TNS Nipo)

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook