Rumor

  9
  497

  Leestijd: 1 minuten.

  De houterige humor van voormalig CDA-leider en nu burgemeester van Leeuwarden Buma werd al gauw bekend als ‘Bumor’, maar we hebben nu ook ‘Rumor’, want premier Rutte kan er ook wat van. De Europese regeringsleiders hebben elkaar bijna bij de strot over wie de tientallen miljarden gaat ophoesten die Britten niet meer bijdragen aan de EU.

  Zoals verwacht sleept die sessie eindeloos aan, te vroeg toegeven is een nederlaag voor het thuisfront. En ja hoor, daar komt ie. Premier Rutte meldt uit de coulissen dat het makkelijker is in België een regering te vormen dan Europa uit deze begrotingsdiscussie te laten komen.’

  België had in 2010 het wereldrecord formeren, 541 dagen oftewel bijna twee jaar. En kijk, in die periode in 2010 zat Europa in een zware recessie en welk land kwam daar bijna ongemerkt door heen omdat er gewoon geen beleid werd gevoerd? Juist, België. De huidige Belgische regering is sinds december 2018 demissionair en de formatiebesprekingen worden onderhand een slechte klucht, maar de ‘show goes on’.

  Inmiddels verdedigen de ‘zuinige vier’ (Nederland, Oostenrijk, Zweden en Denemarken) hun fort met verve, niet meer dan 1% bbp naar de EU en de missende Britse bijdrage moet maar worden wegbezuinigd op de uitgaven. Het Europarlement blaast woedend, alles minder dan 1,3% gaan we niet goedkeuren.

  Geen akkoord betekent dat de huidige begroting doorloopt, dus automatisch een rem op de Europese subsidiekraan en andere uitgaven. Rutte wilde een grappige sneer uitdelen richting onze zuiderburen, maar misschien hebben de Belgen wel een superslim model in handen? Gewoon de poot stijf houden dus en dat is voorlopig gebeurd.

  9 REACTIES

  1. Nederland is één van de grootste betalers aan de E.G. schatplichtig noemden we dat vroeger. Het gewone volk wordt uitgemolken voor het grotere doel nl. één federaal Europa. De E.G. zou zogenaamd een sterkere concurrentiepositie behalen. inmiddels weten we dat dit kolder is. Duitsland, Nederland, en de Scandinavische landen deden het veel beter toen het nog zelfstandige opererende landen waren.
   Bedenk dit, de V.S. is groot geworden door Duitse vindingen (Voorsprong door techniek!) en geleerden. Al begonnen onder Hitler. En door de vergoedingen die Duitsland voor de oorlog moest betalen. Zonder Duitsland waren we niet op de maan geweest en waren er ook geen atoombommen geweest (denk b.v. aan Werner von Braun, en Albert Einstein). De Amerikanen hebben de kennis “geroofd” en uitgebreid als oorlogsbuit en met deze “Duitse” veren gepronkt. Russische spionnen hebben meer geleerd van Duitsland (en nog) dan van de V.S. Hoe lang zal het gewone Europese volk zich nog laten uitmelken, ik denk (en ik hoop) niet lang meer.

  2. Dat veel mensen niets hebben met de EU en de regeringsleiders daar werkelijk alles aan doen, begrijpen ze niet. Get lijkt wel een groot circus voor grote ikken en het volk maar betalen. En dat China niet bij komt van het lachen begrijpen ze ook al niets van. Wat begrijpen de regeringsleiders eigenlijk wel? Volgens mij is het enige wat telt word ik genoeg gekieteld. En verder….Ach, na mij de zondvloed. .

  3. Let op, Rutte doet momenteel heel “dapper” maar als het puntje bij het paaltje komt, tekent hij bij het kruisje en verkoopt dat in Nederland als een overwinning.

   • Natuurlijk: het is vast voor de bühne – om zogenaamd de VVD zo vlak voor de a.s. verkiezingen een beetje anti-EU te laten lijken – en da’s wel zo goedkoop. Ondertussen tekent meneer straks a.s. zomer voor een bankenunie en zitten we niet alleen nog meer ‘op het schip’ dat de vorming van de Verenigde Staten van Europa heet maar gaan alle Nederlanders het schip in omdat we met ons salaris voortaan borg staan voor heel de EU en al haar banken…
    Dit ‘gezeik’ voor de bühne gaat over een paar eurocenten vergeleken de bedragen waar het dan om gaat. Snap niet dat de VVD zich daarmee inlaat. De wal zal het schip doen keren als het met een grote bank in Italië of zo misgaat.
    Populisme is minder gevaarlijk dan liberalisme dat het grootkapitaal vereuro’peest’..
    Met het liberalisme van Rutten wordt de Nederlandse burger mede-verantwoordelijk voor de massaliteit der bankschulden in heel Europa. Is onze staatsschuld slecht ‘enkele’ honderden miljarden, dan praten we nu over 10 duizenden miljarden…
    Welkom in een nieuwe unie: die van de EU-banken en financiële instellingen die u nu als borgsteller in haar ‘bezit’ heeft.

  4. Ik heb deze en vergelijkbare zaken aangekaart bij de fractievoorzitters maar, op een enkeling na, nooit een reactie van hen ontvangen. Zelfs een ontvangstbevestiging kan er niet af, waarmee maar weer een duidelijk is dat zij zich ver verheven voelen boven het “gewone” niet-politieke volk.
   Ze mogen er wat mij betreft van uit gaan dat ik me ook niet conformeer aan wat zij ons te vertellen hebben en dat ik ze volstrekt zal negeren. En ik hoop dat mijn goede voorbeeld gevolgd zal worden.

   • Ik heb ook onderstaand artikel aan de fractievoorzitters doorgestuurd:
    https://www.washingtontimes.com/news/2020/jan/26/coronavirus-link-china-biowarfare-program-possible/
    Er wordt in dit artikel aangegeven dat in Wuhan, waar het virus als eerste uitbrak, 2 laboratoria gevestigd zijn voor biologische oorlogvoering. Maar China geeft de schuld aan een markt; om eventuele aansprakelijkheid voor de wereldwijde uitbraak te vermijden?

    Iets ontsnapt? Uiteraard geen enkele reactie van de politiek; wegkijken vanwege economische belangen? Wij hebben recht op de waarheid!

    Ik heb het vermoeden dat er weer van alles op regeringsniveau’s wordt stil gehouden.

  5. Rutte en zijn poot stijf houden; ik ben benieuwd wat daar achter zit, wat de verborgen agenda is.
   Wil Rutte wisselgeld om alsnog toe te geven? En zal hij zijn toegeven dan aan ons verkopen als goed voor het land, de economie en de EU maar uitsluitend de Nederlandse man en vrouw daarvoor laten opdraaien?
   Een EU-complot bestaat niet, zeiden Jetten, Klaver en Asscher eergisteren in de Kamer nadat Baudet zei dat de EU-politieke unie vanaf het begin in de EU-plannen te vinden was. Baudet zou, volgens deze “volksvertegenwoordigers” alleen opruien; werd de grond hen te heet onder de voeten?
   Toen Baudet zijn betoog staafde met een uitspraak van de Duitse ex-minister Schäuble van financiën was hun verweer dat die geen deel uitmaakte van de EU-hotemetoten. Dat hij een enorme invloed had in Brussel werd weggemoffeld.
   Ik laat me echt niet voorliegen door het kartel.

   • Ik heb in EUR-lex de samenvatting van het EU oprichtingsverdrag uit 1992 opgezocht.

    “In het verdrag werden de bestaande communautaire samenwerkingsvormen gecombineerd met puur intergouvernementele vormen van samenwerking. Het Unieverdrag was daardoor een compromis tussen de aanhangers van een ‘federaal’ Europa en de lidstaten die niet verder wilden gaan dan een ‘Europa der Vaderlanden”.

    De tekst geeft letterlijk aan dat er wel degelijk plannen waren voor een federaal Europa, zoals Baudet stelde. Het is er alleen nooit van gekomen omdat sommige lidstaten weigerden.
    IK heb nu de volledige tekst van het oprichtingsverdrag uit 1992 en het verdrag van Lissabon uit 2007 gedownload en zal die bekijken op meer addertjes onder het gras voor onze soevereiniteit.

  6. Het is toch zo simpel: als de EU kleiner wordt, moeten er ambtenaren en parlementariërs uit en moeten de uitgaven omlaag, zeker als de inkomsten minder worden na de Brexit. In Nederland noemen we dat de tering naar de nering zetten. Iedereen die zijn eigen geld beheert weet dat. Maar in Brussel willen ze mooi weer blijven spelen met hun exorbitante salarissen en hebben ze lak aan de gewone Europeaan die dat allemaal moet ophoesten. Waar halen ze het gore lef vandaan om de begroting nog eens te willen verhogen, al is het met nog zo’n klein percentage? Omlaag moet zij! Hopelijk houdt Rutte voor één keer zijn poot stijf met een duidelijk veto, anders moeten de Nederlanders zijn slappe houding maar ongenadig afstraffen bij de volgende verkiezingen. Dit heeft niets te maken met populisme, maar met ergernis over potverteren in Brussel, terwijl in Nederland de pensioenen omlaag gaan.

  Comments are closed.