Rutte aast op premierbonus

  15
  906

  Leestijd: 2 minuten.

  Het is een vervelende eigenschap van verkiezingen dat ze steeds dichterbij komen. Als het kabinet Rutte3 de rit uitzit komen ze pas in 2021, maar ze werpen nu al hun schaduw vooruit.

  Dat is vooral vervelend voor de regeringspartijen. Zij moeten water bij de wijn doen om de coalitie in stand te houden. Dan is het makkelijk scoren voor de oppositie die hen kan verwijten dat ze aan het pluche kleven en niets van hun verkiezingsbeloftes waarmaken.

  Voor de grootste regeringspartij wordt die pijn wat verzacht. Zij heeft in dit land het voorrecht de premier te leveren. De minister-president kan wijzen naar de problemen elders en dan tevreden vaststellen dat we met ons allen ondanks al het gekissebis in een heel gaaf land wonen. En zo kan hij dan bij de volgende verkiezingen voor zijn partij de zogeheten premierbonus binnenhalen.

  Mark Rutte is na negen jaar regeren in drie kabinetten vastbesloten dat te doen. Hij wierp zich zaterdag tijdens een festival van zijn partij op als de grote probleemoplosser. De kiezer zal het hem straks niet vergeven als Rutte de zaken op hun beloop laat door niet de verantwoordelijkheid te nemen voor moeilijke besluiten. Rutte noemde hen niet, maar het is een sneer naar de PVV van Geert Wilders en het FvD van Thierry Baudet. Het is Rutte’s manier om te voorkomen dat de rechtse kiezers – de VVD is een conservatieve partij – weglopen naar de populisten, nadat de liberalen  de “rotmaatregel” van de lagere maximumsnelheid en het kinderpardon moesten slikken, ondanks afspraken in het regeerakkoord.

  Gelijktijdig met de leden van de VVD kwamen zaterdag de leden van de kleinste regeringspartij, ChristenUnie, bijeen. Hun leider, Gert-Jan Segers, tapte uit een ander vaatje. De coalitie is nodig, maar niet heilig. Segers liet weten dat hij nog steeds staat voor zijnhenk van lierop/frontbencher/gert-jan segers mensen door krachtig op de rem te trappen bij de opening van vliegveld Lelystad, die wat betreft de VVD niet snel genoeg kan komen. Dat valt slecht bij de achterban van de ChristenUnie want veel van deze mensen wonen in de biblebelt en zij zitten bepaald niet te wachten op vliegtuiglawaai. De stikstofcrisis heeft nieuwe munitie aangedragen voor Gert-Jan Segers. We dienen eerst een advies van de commissie Remkes af te wachten, aldus Segers.

  Hij had bovendien een verlanglijstje meegebracht naar het congres, zoals een basisbeurs voor studenten, meer geld voor eenverdieners, voor onderwijs en voor jeugdzorg. Niet bepaald punten waarover ChristenUnie en VVD het eens zijn. Segers toonde zich tevreden dat zijn partij de afspraken over waardig ouder worden in de coalitie waar kon maken.  Hij voelt de bui al hangen. Uit een recent onderzoek blijkt dat 55 procent van de Nederlanders er voor voelt euthanasie niet alleen mogelijk te maken voor mensen met een ondraaglijke pijn, maar ook voor mensen die lijden aan het leven. De discussie hierover komt terug in de aanloop naar de volgende verkiezingen en er zal waarschijnlijk ook in het nieuwe regeerakkoord een afspraak over worden gemaakt.

  Mark Rutte neemt er de tijd voor. Regeringspartij D66 is ervoor, het ligt gevoelig bij CDA en ChristenUnie, en zijn eigen VVD is verdeeld. Weer zo’n probleem dat hij op moet lossen, maar waarschijnlijk pas in het kabinet Rutte4.

  15 REACTIES

  1. Ach ja, lieve vrienden.
   Onze nationale identiteit en economie wordt kapot
   gemaakt door (linkse) politici en aanverwanten.
   Onze financiële wereld is al kapot gemaakt door
   (centrale) bankiers, o.a. met hun 0%rente-politiek.
   Onze mooie beroepsgroepen zijn al reeds geruime
   tijd geleden kapot gemaakt door diegenen, die zich
   “manager” noemen. Helaas; …..het is niet anders.
   Een wereld zonder enige romantiek zal ons lot zijn!
   Het is wel de vraag, wie daarvoor gekozen heeft?!
   Bert.

  2. Ik heb lange tijd getracht op deze site een tegengeluid te laten horen bij alle politiek correcte kletskoek die door de media over ons wordt uitgestort.
   Na de zoveelste schandalen door liegende bewindslieden met selectieve Alzheimer concludeer ik dat dit zinloos is. En ik verwacht niet dat dit bij andere partijen anders zal zijn. Daarom heb ik alle contacten met alle politieke en zgn. democratische instellingen verbroken.
   Ik naai verder mijn eigen naad maar laat me ook niets meer gelegen liggen aan onze overheden.
   W.Hermans is van af nu dood en begraven!

  3. Nederland ontwaak!
   Als Rutte en de VVD met ons, het werkende volk/de gefopte! stemmer, klaar is:
   Dan kunnen wij allemaal onze zakken omkeren, doch er zal geen cent meer uitrollen!
   Dan staan we allemaal met lege zakken, tegenover hoge huren, geen huurhuis voor je kinderen, geen vaste baan, afgekloven pensioen zonder enige compensatie! hoge zorgkosten,
   te weinig politie op straat voor onze veiligheid! te dure opvang en te weinig scholings-mogelijkheid voor onze kinderen, hoog belaste brandstofprijzen, hoge wegenbelasting, perverse! belastingen op het spaargeld.
   En de hoge heren klinken en drinken samen nog ‘n wijntje en ze proosten al lachend op de hard werkende Belastingbetaler. Op naar de volgende Verkiezingen!
   We gooien er weer n bak met LOZE BELOFTEN! tegenaan.
   Ze (de kiezers) zijn toch niet trouw aan hun oorspronkelijke Partij en lopen gemakkelijk over! ….. die trappen toch overal in!?

  4. Inderdaad de VVD blijft de grootste partij en biedt meer stabiliteit dan de PVV of ‘t Forum. Jammer dat de kiesgerechtigden die het absoluut niet eens zijn met het kabinet Rutte, nooit naar de stembus komen. Dan is het hun eigen schuld, dat de VVD aan de macht blijft. Zolang ontevreden kiesgerechtigden niet naar de stembus komen, blijft de VVD de grootste en zal nog heel lang kunnen regeren, natuurlijk niet alleen met Rutte. Een Rutte 4 komt er waarschijnlijk nog wel, dan kan hij net als Lubbers de 12 jaar volmaken. Maar hoe krijg alle kiesgerechtigden naar de stembus? Ik weet het echt niet. Zelf zal ik zeker stemmen.

   • Hermans
    En als we nu op PVV en FVD stemmen, worden alle bovenstaande problemen ineens opgelost. Wat, we worden allemaal rijk. Bij de supermarkten wordt alles gratis. Er zijn mensen die dit echt geloven……

    • @Hermans,
     Bedankt. Ik heb mij gelijk geabonneerd. De media is inderdaad verdomd eenzijdig geworden. Het laatste meest idiote wapenfeit: een extreem linkse minderheid die voor heel Nederland besluit: zwarte Pieten van het tv-beeld te weren. Het is een politieke culturele indoctrinatie die een communistisch regime siert. En dat moeten we pikken en betalen met ons belastingsgeld?
     Dit is geen journalistiek meer maar pure links culturele volksmanipulatie. DE culturele ’omvolking’ van deze tijd. Ik schreef het al eerder: er ontstaat hierdoor twee Nederlanden want er is nu ook Zwarte Pieten zender ‘geboren’. Een Sinterklaaszender op YouTube die ‘onze’ echte culturele ‘boreale’ historie beschermd.
     Ollongren zal deze nieuwe zender vast ‘gevaarlijk’ nationalistisch noemen en op een ‘zwarte’ EU-medialijst zetten. Ik zie dat ‘onze’ Anton het al op ‘voorhand’ bestempeld als nationalistisch en xenofoob en het wegzet als rascistische anti-feministische zender. Tja, typisch hoor… 🤓
     Daarom ontstaat er nu vanzelf een ‘Alternatief Nederland’. Want we pikken deze manipulatieve eenzijdigheid niet meer… Die laten we ons niet meer ‘opleggen’. 🤗

     • Overigens: het was ‘ongehoord’ dat Anton catalogiseerde met de terminologie die ons vooraf een idee moest geven van de inhoud die ‘we’ kunnen verwachten. Over zwarte Piet zei hij echter geen woord.
      Excuses dus mijnerzijds, beste lezers.
      Ik moet de zaak hier wel ‘correct’ weergeven. Want het is zo een beetje verwarrend geschreven. Zwarte Pieten doet Ollongren en Anton dus niet. 🤗
      Wel het programma ‘ongehoord’ vooraf in een verdomhoekje zetten. Ben overigens heel benieuwd of hij gelijk heeft en Ollongren straks ook zo reageert.
      Ga dus zeker kijken.
      Wordt vervolgt…

   • Hermans
    Artikel in AD gelezen. Ik ben wel voor die nieuw op te richten omroep ‘Ongehoord Nederland’. Lijkt me interessant. Als het net zo’ niveau wordt als bij Robert Jensen, heeft zo’n omroep weinig kans. Wat een verzameling domoren waren dat. Maar ik vind dat een Nederland, dat wellicht te weinig aanbod komt ook een stem moet hebben. Ik ga er echt voor zitten. Kom maar op met die racistische , xenofobe, en anti- feministische , wij blanken eerst opmerkingen. Ik vind wel dat het er echt Nederlands moet uitzien: verslaggevers op klompen en een blauwe overall, draaiende molens op de achtergrond en reusachtige wapperende nationale vlaggen. Wordt leuk!

    • @Anton,
     Ik geloof niet dat al die reusachtige windmolens op ons land die zo groot als Eiffeltorens met hun gebrom en ‘flikkerende’ schaduwslag de hardwerkende Nederlanders hun dag- en nachtrust verstoren, hier in het beeld zullen komen hoor… Daarvoor heb je echt een GroenLinkse-VVD-D66 zender nodig. 🤗
     Klompen en overalls zijn nogal nostalgisch tenzij je al die hardwerkende boze boeren en bouwvakkers bedoeld die waarschijnlijk allemaal knettergek worden van het administratieve/juridische geklungel van Rutte en zijn kompanen.
     Overigens: die FvD’ers (jouw schrijven 24 nov 21.36) hadden toch juist nette pakken en japonnen aan met schoenen daaronder die door bijstandtrekkers werden verzorgd?
     Volgens mij draai je nu een beetje modieus door hoor… 🤪
     ‘T is natuurlijk ‘ongehoord’ zo’n nieuwe Alternatieve zender voor Nederland. Ik begrijp uit je woorden – ook al breng je het ‘leuk’ – dat je toch ietwat van slag bent.
     Of zie ik dat nu ‘incorrect’? 🤔

  5. Ik geloof niet dat het een gezonde democratische ontwikkeling is dat Mark Rutte zich weer kandidaat stelt voor een volgend premierschap. We hebben het nu wel een keer gezien.; wordt een beetje oudbakken. Hij heeft samen met Klaas Dijkhof wel een metamorfose ondergaan, in een spijkerbroek met flodderig overhemd. Wel heel wat anders dan die VVD’ers in herenkostuums, bekakt ouwehoeren, en bijbehorende dames met parelkettingen. En dan zich verwonderd afvragen hoe dat toch komt dat veel mensen niet rond kunnen komen en zelfs de voedselbank moeten bezoeken. Eigen schuld, dikke bult. Zodra je in de bijstand verzeild raakt, moet je er iets voor terugdoen. Dus kom de schoenen maar poetsen van de dames en heren van de VVD. En als ze klaar zijn sturen we ze door naar de dames en heren van FVD. Die hebben namelijk ook mooie pakken en japonnen en schoenen die gepoetst kunnen worden.

  6. Eigenlijk doen ze hetzelfde bij de VVD als bij prins Edward’s interview, maar hoe doe je dat???? Edward zegt over misbruik, ik kan het mij niet herinneren….en niemand geloofd hem.

   Bij de VVD doen ze dat heel anders, daar is op gestudeerd. Bij de VVD doen ze dat met swung…
   Paul de Leeuw vraagt “wie zou je niet op je hond willen laten passen??” Rutte, Rutte, want die herinnert het zich niet meer dat hij hem uitgelaten heeft!! Alles ( 70 doden)worden weggelachen en hij kan gewoon weer door met zijn toneelstuk….

  7. Het is echt het grote VVD festival. Vraag het aan verpleegkundigen en verzorgenden; vraag het de onderwijzers, vraag het de politie agenten, vraag het aan jongeren met problemen, vraag het aan iedereen. Het is voor mij dan ook verbijsterend dat de VVD niet minimaal 76 zetels gaat halen. Dat ligt uiteraard aan de onruststokers die ook een zeteltje binnen willen halen. Het is gewoon dat de andere partijen jaloers zijn dat de VVD en hun premier het zo geweldig goed doen. Het lukt hem zelfs dat volksvertegenwoordigers van de ChrisenUnie meloenen doorslikken en dat is echt geen truc uit de grote VVD truckendoos.

  Comments are closed.