Rutte for ever

  2
  661

  Leestijd: 0 minuten.

  Een maand of wat terug was het nog het gesprek van de dag: premier Mark Rutte zou in het najaar naar Brussel vertrekken. Maar inmiddels hoor je daar heel weinig meer over. Gisteren ontving de premier in het Catshuis de man die hij geacht wordt te willen opvolgen, EU-president Donald Tusk. Het gesprek ging over de Brexit. Tijdens zijn wekelijkse persconferentie enkele uren later kreeg Rutte over dat onderwerp heel wat vragen. Maar niemand bleek nog geïnteresseerd in de mogelijke Europese ambities van de premier.

  Iedereen heeft zich er blijkbaar bij neergelegd dat Rutte blijft. Zelf doet hij niets anders dan bezweren dat hij niet weg wil. Tegen Nieuwsuur verklaarde hij zelfs dat hij wel ‘de rest van zijn leven’ in het Torentje wil blijven.

  De rest van zijn leven? Rutte is 52. Het duurt nog zo’n zestien voor hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Zestien jaar, dat zijn vier volle kabinetsperiodes. Wie zegt trouwens dat een premier dan met werken moet stoppen? Neem Drees, Churchill, Adenauer. Die gingen allemaal door tot ze hoogbejaard waren.

  We zijn nu bij Rutte III. Wat staat ons nog te wachten? Rutte VIII? Rutte X? Rutte for ever?

  2 REACTIES

  1. In de tijd van de Romeinse keizers waren er 2 principes om de burgers onder de duim te houden;
   1. Geef het volk brood en spelen (want dan blijven ze blij en komen ze niet in opstand).
   Precies zoals bijv. Rutte ons voorhoudt dat we in een geweldig land leven.
   2. Verdeel en heers, exact zoals onze huidige politieke leiders in de EU en ons eigen land nu ook doen.
   In bijv. China past men dit 2e principe als volgt toe: men houdt opzettelijk een deel van de bevolking werkloos zodat ze burgers die opstandig zijn, kunnen vervangen door die werklozen; dus iedereen houdt zijn mond.

   De heersersmentaliteit van onze “leiders” is aantoonbaar dezelfde als die van de Romeinse keizers. Alleen de methoden zijn enigszins geëvolueerd.

  Comments are closed.