Samsom net zo impopulair als Wilders

  0
  96

  Leestijd: 1 minuten.

  Diederik Samsom, fractieleider van de PvdA, is bij kiezers in Nederland gemiddeld genomen net zo impopulair als Geert Wilders. Beide politici scoren bij kiezers een 4,4. De waardering voor Samsom slinkt al geruime tijd.

  Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos Synovate. Bekend is dat Wilders gemiddeld genomen niet populair is, maar juist bij zijn eigen achterban wel heel sterk. Bij Samsom echter brokkelt ook het vertrouwen bij zijn eigen achterban langzaam maar zeker af. ‘Sinds de zomer is het pas echt kritiek. Sinds september bungelt het rapportcijfer dat zijn eigen kiezers Samsom geven rond de 5,5’, zo schrijft Ipsos.

  Momenteel is het cijfer dat Samsom krijgt van zijn eigen achterban zelfs gedaald naar een 5,1. Hij is de enige van de fractieleiders van de grote partijen die van zijn eigen kiezers een onvoldoende krijgt.

  Veel PvdA-kiezers die Samsom op dit moment onvoldoende vinden functioneren, zijn volgens Ipsos inmiddels overgestapt naar een andere partij – voornamelijk naar D66 of de SP.

  In de Ipsos Politieke Barometer staat de PvdA deze week op een vergelijkbaar peil als twee weken geleden. ‘Dit betekent dat een schokeffect na de onrust van de afgelopen week, waarin onder andere twee Kamerleden opstapten, in eerste instantie is uitgebleven’, zo stellen de onderzoekers.

   

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter of facebook