Sap: ontslag op staande voet voor Rutte, zonder bonus

  0
  84

  Leestijd: 1 minuten.

  Als het aan Jolande Sap ligt, stuurt Nederland Mark Rutte op 12 september naar huis. ,,Ontslag op staande voet en zonder een bonus.”

  Dat zei de fractievoorzitter van GroenLinks zaterdag tijdens het congres van de partij.

  De taak om het land te besturen kunnen niet langer worden toevertrouwd aan VVD en CDA, zei Sap, omdat die zichzelf zien als ,,koopmannen van de BV Nederland”.

  Financieel en ecologisch is het volgens GroenLinks slecht gesteld met Nederland. ,,We putten onze aarde uit”, zei Sap, die naar een ,,groene en sociale economie” wil.

  Sap: ,,We hebben leiders nodig met passie, moed en visie. De passie om onze grote uitdagingen aan te pakken, de moed om tegen de stroom in te roeien en de visie om op zoek te gaan naar nieuwe zekerheden. Zulk leiderschap mis ik bij veel andere partijen. Ook bij onze vrienden van de Partij van de Arbeid en de SP.”

  GroenLinks wil een groene economie waar ,,de vervuiler betaalt en waar werken wordt beloond”, een sociale economie met ,,kansen voor iedereen” en een sterker Europa omdat ,,internationale problemen vragen om internationale oplossingen”.

  ,,Als we blijven doen wat we deden, krijgen we minder dan we hadden”, aldus Sap tegen de leden.

  Ze wees erop dat er in de afgelopen 10 jaar 5 kabinetten hebben gehad, die in haar ogen allemaal gefaald hebben in het aanpakken van de grote uitdagingen waar Nederland voor staat. GroenLinks denkt dat Nederland ,,snakt naar een ander resultaat”.

  Sap: ,,De tijd is nu om de omslag te maken naar een sociale en groene toekomst. De tijd is nu voor GroenLinks!”