Scepsis over uitzitten rit door kabinet

  0
  79

  Leestijd: 1 minuten.

  ‘Dit kabinet gaat de rit niet volledig uitzitten. De PvdA zou er op enig moment wel eens de stekker uit kunnen trekken, omdat de partij het zo slecht doet in de peilingen.’ Deze stelling wordt onderschreven door 45 procent van frontbencher-lezers. Daarmee kan gesteld worden dat er veel scepsis bestaat over het uitzitten van de rit door dit kabinet.

  Van de drie stellingen die in de poll konden worden gekozen, werd deze stelling het meest gekozen, op de vraag of het kabinet wel of niet de rit gaat uitzitten. Op de tweede plaats komt de stelling ‘Of dat nu wel of niet zo is, ze houden het in elk geval langer vol dan ik had gedacht’. Deze mening heeft 33 procent.

  Slechts iets meer dan 1 op de 5 frontbencher-lezers denkt dat dit kabinet inderdaad de hele regeringsperiode vol maken. ‘Ze weten elkaar mooi in balans te houden. Bovendien hebben ze betrouwbare steun in de Senaat’, vindt namelijk 22 procent.

  VVD en PvdA behaalden in 2012 samen 79 zetels in de Tweede Kamer. Op dit moment echter scoren ze veel lager in de verschillende peilingen. In het beste geval staan ze samen op 47 zetels (Synovate). In het slechtste geval komen ze op slechts 37 zetels (TNS Nipo). De Hond peilt 40 zetels voor de coalitie en EenVandaag 42.

  Met name de PvdA doet het ronduit slecht. Bij TNS Nipo staan de sociaal-democraten op 11 zetels, slechts 1 meer dan het historisch dieptepunt in de peilingen.

  In totaal werd er door ruim 300 frontbencher-lezers een stem uitgebracht op de poll.

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter of facebook