Schreeuwen aan de zijlijn

  28
  1107

  Leestijd: 2 minuten.

  Bij de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart werd FvD de grote winnaar. Daardoor zal de partij volgende week ook als procentueel grootste in de nieuwe Eerste Kamer komen, al heeft ze in zetelaantal dezelfde omvang als de VVD. Maar heeft Forum zijn enorme verkiezingswinst ook weten te verzilveren?

  In geen enkele provincie is ze er tot dusver in geslaagd in het college van Gedeputeerde Staten te komen. En het ziet er ook niet naar uit dat dat nog gaat lukken. Gisteren liet de ChristenUnie weten niet met FvD samen te willen besturen in Zuid-Holland. Eerder liepen de besprekingen al in de andere provincies spaak. Alleen in Limburg maakt de partij nog kans op een gedeputeerde. Daar treedt een soort zakencollege aan, omdat pogingen er via onderhandelingen uit te komen geen succes hadden.

  Eén gedeputeerde (misschien) na zo’n forse verkiezingszege, is dat niet een beetje schraal?

  Wellicht zijn al die mislukte pogingen om in provinciebesturen te belanden wel een blessing in disguise voor Baudet. Hij kan nu lekker de schuld schuiven op het ‘partijkartel’, dat voor FvD de deuren gesloten hield. “Wij wilden wel, toonden ons bereid tot concessies, maar waren nergens welkom.” Dat zal ongeveer de verdedigingslinie zijn van de grote Borealist. En laten we eerlijk wezen, wat had Forum ook in provinciebesturen te zoeken? Daar kun je toch alleen maar op je bek gaan? Voor een partij als FvD is het veel lonender aan de kant te blijven staan en te roepen dat het allemaal niet deugt.

  Helaas voor Baudet ziet het er niet naar uit dat Forum elders wel iets voor elkaar gaat krijgen. In de Eerste Kamer heeft het straks weliswaar 12 zetels, maar invloed op het kabinetsbeleid betekent dat niet. Bij bijvoorbeeld het omstreden klimaatbeleid (hét stokpaardje van Baudet) zullen Rutte c.s. zich niets van de partij aantrekken. Om aan voldoende draagvlak te komen kan het kabinet immers zaken doen met PvdA en/of GroenLinks. De belofte aan de kiezers dat alles in Nederland zou veranderen als ze maar op FvD stemden, kan dus vooralsnog niet worden ingewilligd.

  Ook in het Europees Parlement zal FvD niet in staat zijn een vuist te maken. Om te beginnen viel de uitslag bij de Europese verkiezingen (3 zetels) een beetje tegen, al zal Baudet liever zijn tong afbijten dan dat hardop te zeggen. De partij treedt nu toe tot de conservatieve ECR-fractie, een machteloos groepje eurosceptici. Forum zal in deze fractie naar verwachting de enige Nederlandse partij zijn, want de ChristenUnie is er al uitgestapt en de SGP zal vermoedelijk snel volgen.

  En in de Tweede Kamer blijft FvD de kleinste fractie, met 2 zetels. Daar zit er de komende twee jaar sowieso niets anders op dan schreeuwen aan de zijlijn. Of gewoon wegblijven, zoals dinsdag in het aardgasdebat.

  28 REACTIES

  1. In Amsterdam heeft de een of andere idiote kok bedacht dat mensen die FvD stemmen bij hun baas moeten worden aangeven en desnoods ontslagen. Vrijheid van meningsuiting is blijkbaar alleen toegestaan voor politiek correct Nederland, toch?
   Deze kok is bovendien een nitwit; hij heeft geen enkel benul van rechtelijke regels.
   Ten eerste hoeft niemand aan wie dan ook te zeggen waar hij op stemt; verkiezingen zijn wettelijk geheim.
   Ten tweede is het stemmen op een (ongewenste) partij of het niet willen zeggen op wie je stemt geen geldige ontslagreden; dat zal een werkgever heel veel geld kosten aan schadevergoedingen als hij daar in trapt.
   Ik denk dat onze kok, gezien zijn voorstel, een aanhanger is van GL, de opvolger van de CPN; daar waren dit soort praktijken ook heel gewoon. GL dat geadviseerd wordt Wijnand Duyvendak, veroordeeld inbreker, etc.

  2. Het is niet zo slim van FvD om zonder bewijs het oordeel van een onderzoekscommissie in twijfel te trekken dat een Russisch team de fatale raket op de MH17 afschoot. Persoonlijk neem ik aan dat het een ongeluk was. Rusland had er geen belang bij Nederland in het conflict te betrekken. Ik denk dat FvD er beter aan doet te onderzoeken of de Nederlandse Staat niet medeschuldig is aan het ongeluk, omdat zij Malaysian Air toestemming gaf om over oorlogsgebied te vliegen, wat andere landen al niet deden. Dan zou de Nederlandse Staat de nabestaanden een schadevergoeding moeten betalen. Volgens mij maakt Rutte zoveel tamtam over de Russische schuld, om de aandacht van dit falen en deze consequentie af te leiden.

   Een Nederlandse diplomaat heeft al eens op televisie gezegd, dat strafrechtelijke vervolging van Russische onderdanen nergens toe zal leiden. Als het Westen niet tot sancties was overgegaan maar de zaak diplomatiek had besproken, was Rusland wellicht bereid geweest de nabestaanden een schadevergoeding te geven. Nu krijgen de nabestaanden noch van de Nederlandse overheid, noch van de Russische overheid een schadevergoeding en leiden Nederlandse boeren onder de sancties tegen Rusland.

  3. Windmolens horen toch zo’n beetje bij Nederland (hoewel ze waarschijnlijk elders ooit uitgevonden zijn). Bijna 1000 jaar gebruikt in Nederland voor allerlei doeleinden.
   Het zou toch fantastisch zijn als Nederland voorloper zou zijn in het opwekken van energie met deze molens? Renaissance 🙂
   IPV inporteren van gas en olie? Natuurlijk kan energie goedkoper opgewekt worden door wind, zon, getij, dan geimporteerd olie en gas. Maar je moet het wel een beetje serieus (en grootschalig) aanpakken, natuurlijk.
   Klimaat IS een (toekomstig) probleem. Twee klappen in 1 vlieg.
   FvD: “Hoogmoed komt voor de val”! Denk vooral logisch en niet political!

  4. Mijn moeder overleed vorig jaar en liet een erfenis na, alleen voor haar kinderen. Logisch. Al generaties lang, het Nederlandse volk laat een erfenis na aan de volgende generatie Nederlanse kinderen: infrastructuur, maar ook sociale waarden zoals democatie, enz.).

   Ik ben op zoek naar een partij die voor sociale rechtvaardigheid is. Ik denk dat de FvD wellicht een punt heeft aangaande het partij-kartel, de EURO and the EU, en de immigratie van buitenlanders naar Nederland (geen erfenis).
   Maar thierry heeft ook twee stokpaardjes die gewoon nergens op slaan: Klimaat en het gebazel over “rechts” en “links”. En die twee hebben niets te maken met DEMOCRATIE – de naam is toch “FORUM VOOR DEMOCRATIE”?
   Hij wilde de grootste worden en DAAROM haalde ie deze 2 standpunten erbij (het gebeurt ook in Engeland).

   • Ooit gaven kranten onafhankelijke informatie en was de mening van de krant te lezen in een (hoofd)redactioneel commentaar.
    Tegenwoordig maken alle kranten het nieuws zelf, doorspekt met de mening van de betreffende journalist; men is uit op een rel want dat verhoogt de omzet. Uit zin verband rukken, verdraaien, het is allemaal heel gewoon.
    Ik heb daarom geen abonnement meer op welke krant dan ook; hun berichtgeving kun je niet vertrouwen want die is allesbehalve onafhankelijk.

  5. Joop gaat oorlog niet uit de weg en daarom voert hij een generaal op die in de bloedrode PVDA(maar niet heus) krant De Telegraaf iets beweert wat Joop “een eigen mening” noemt. Gelukkig haalt hij De Telegraaf en niet DDS of DPO aan waar het riool doorheen spoelt dus ik blijf vriendelijk, maar het is de mening van het geteisem van ultra-rechts. Toine wil voorzitter van de 1e kamer worden en durft na jarenlang zorgvuldig onderzoek te veronderstellen dat een “Oekrainsche gek” die raket op de MH17 afgeschoten kan hebben. Dat kon een Oekrainer niet! Daar is deskundigheid en veel materiaal voor nodig. Het is allemaal uitgelegd en de namen van het legeronderdeel en de daders zijn n.b. bekend. Kennelijk aan Joop en de generaal voorbijgegaan. Zelfs de interviewers wordt het te gortig en ze herinneren hem aan het zorgvuldige onderzoek. En ze denken dat hij dat leuke baantje wel kan vergeten. Begrijp je dat nou Joop? Dat zulke minkukels als Toine Beukering, partijgenoot van jou, de oorzaak zijn dat Poetin weer hoog van de toren kan blazen, dat de nabestaanden een vuile streek wordt geleverd en dat hij zijn toekomstige collega’s ervan overtuigt dat hijzelf niet helemaal goed bij zijn hoofd is. Nee, met Toine wordt het niks. Wedden?

   • Ach Glasnjet, jou heb ik nooit serieus genomen. Ik ben FvD-er omdat ik het gelieg, gedraai en gemanipuleer van het politiek correcte kartel spuugzat ben.

    Maar troost je, ik hou op met me druk te maken over jouw rood gekleurde mening; dat heeft geen enkele zin. Ik zal nergens meer op reageren; de tijd van praten is voorbij dus tijd voor wat anders!
    Interpreteer dat maar zoals je wilt; het boeit me echt niet.

  6. Dit is wat mij zo aantrekt in Forum voor Democratie; dat je een eigen mening mag hebben en niet in het politiek correcte gareel moet waar links zo dol op is.
   https://www.telegraaf.nl/nieuws/581923897/fv-d-kandidaat-voorzitter-senaat-oekrainers-kunnen-mh17-hebben-neergehaald
   Dat het politiek correcte kartel, met de media als schoothondjes, een afwijkende mening in de grond boort is algemeen bekend.
   Het verschil tussen een dictatuur en onze zgn. “democratie” is: In een dictatuur mag je niet zeggen wat je denkt; in onze “democratie” mag je dat wel maar je wordt genegeerd, gedemoniseerd en buitenspel gezet. Het effect is per saldo hetzelfde.
   Toch kom ik liever voor de waarheid uit dan dat ik meehuil in het koor van de politiek correcte manipulators.

   • @Joop 8 jun 8:42
    Je mag alles zeggen, maar komt in een sociaal isolement. Mijn schoonzuster wil niet samen met Thierry op een kopielijst staan van mijn brieven. Kennissen willen alleen in de BCC. Men heeft een existentiële angst voor zijn baan. Dit is Nederland met zijn schijntolerantie. We hebben voldoende camera’s hangen in Nederland, dus binnenkort kan Huawei sociale kredietpunten uitdelen aan de hand van beeldherkenning. U bent gewaarschuwd.

  7. Dat in ons land vrijheid van meningsuiting geen Grondrecht meer is blijkt uit het volgende:
   https://www.telegraaf.nl/nieuws/2094046691/burgemeester-verbiedt-demonstratie-pegida

   Waar blokkerfriezen werden opgepakt en veroordeeld omdat ze ZP demonstranten tegenhielden, krijgen hier dreigende Moslimdemonstranten hun zin zonder dat er tegen hen wordt opgetreden. Overduidelijk meten met 2 maten.
   Ik ben het ook niet met Pegida eens maar ze hebben het volste recht te demonstreren, zoals ook de ombudsman al aan de Eindhovense burgemeester liet weten; die heeft daar lak aan.

   Nederland rechtsstaat is een regelrechte leugen die je niet langer serieus kunt nemen.

  8. @Kockelmans
   Als ik een mening heb en de meerderheid heeft een andere mening, vindt u dan dat ik daarom mijn mening moet bijstellen en dat ik anders schreeuw vanaf de zijlijn? Is dat uw opvatting van democratie? Dan kunnen we beter één partij hebben zoals in China. Iedereen die anders denkt komt in een heropvoedingskamp.

   Eenlingen hebben de wereld veranderd. Vóór Galileï dacht iedereen dat de wereld plat was. Eens komt de meerderheid er achter dat de klimaatmaatregelen van nu een kostbaar waanidee zijn geweest. Wij moesten zonodig biobrandstof van levende organismen gebruiken i.p.v. fossiele brandstof van dode dieren en planten. Nu ziet men dat de oerwouden van Borneo en de Amazone vervangen worden door eindeloze palmolieplantages. Ja, er is geschreeuwd vanaf de zijlijn, maar men was ziende blind.

   Veel succes met uw knusse Nederlandse consensuspolitiek.

  9. Joop pikt het alleen niet langer, hij gaat oorlog nu ook niet meer uit de weg. Dat wil zeggen, slechts achter zijn PC, want zijn bijdragen hierboven zijn klagerig en vol zelfmedelijden maar niet agressief. Hij heeft een simpel wereldbeeld. Er zijn slechts “linkse” en “rechtse” steden en die linkse steden houden zich niet aan de wet terwijl die “besluiten en regels”toch door, jawel daar is ie weer, het KARTEL bedacht(!) zijn. Die rechtse kiezers gaan nu zeker meer door het rode licht rijden en op de snelweg fietsen. Het meest absurde in Joop zijn bijdragen is zijn opvatting dat wij in een dictatuur leven.
   je mag Rutte een smeerlap en een leugenaar noemen Joop en er is niemand die jou een haar krenkt maar zou iemand in die leuke populistische landen van jou lang vrij rond lopen als hij dat op internet of in de krant zette over de Geliefde Leider? Ik denk het niet. Heb je in die dictatoriale landen die je bezocht hebt dan geen verschil gezien en niets geleerd? Loop maar achter jouw leider aan met zijn programma van gebakken lucht dat op een notitieblaadje past. En ga maar niet oorlog voeren want dat wilde Don Quichotte ook.

   • Ach wat nog niet is zal zeker nog wel komen. Mijn motivatie om op ze te blijven stemmen wordt er alleen sterker door. Tenzij Baudet aan vrijheidsthema’s als abortus of euthanasie komt en zijn oor naar de SGP laat hangen of conservatief christelijk wordt…
    De asielzoekers en in hun gevolg criminele veiligelanders blijven binnen stromen en worden door het geklungel van Justitie toch niet vervolgd of uitgezet. GroenLinks en de CU zullen er alleen maar meer, meer, meer van willen en de bevolking geconfronteerd met woningnood zullen deze zwakte het hen steeds meer kwalijk nemen.
    En dat gelieg en bedrieg om klimaatkosten, daar zal de bevolking zeker van terugkomen. Ik voorzie nog wel een hoop politiek gedonder. Baudet is een vluchtheuvel waarop men in de verkeerschaos haar hoop op gaat vestigen. Daar hoeft hij niet veel voor te doen.
    Er simpelweg zijn is al genoeg.
    Want de problemen gaan zich (net als in Groningen) steeds verder ophopen. Gezien de mentaliteit van dit brokkenkabinet zal de echte electorale klap straks juist hard aankomen. Juich daarom vooral nu, nu het nog kan…. Ik wacht rustig af…

   • Waar blijven we als een feitenrelaas gekarakteriseerd wordt als een vooringenomen persoonlijke mening.Ja de waarheid is soms hard. En Joop hebben wij nog geen oorlog genoeg gehad?Wil je naar Britse of Amerikaanse toestanden? Laten we dankbaar zijn in een land te mogen leven waar overleg mogelijk is .En ja er zullen altijd minkukels blijven kijk wat Ozturk vandaag weer uitkraamde.

  10. Wat een voorspelbare reactie, over schreeuwen aan de zijlijn gesproken.dit is geen opiniestuk maar een vooringenomen persoonlijke mening die je heel graag wil zien uitkomen.en jij noemt je journalist?

  11. Het is zeker waar dat menig politieke partij er werkelijk alles aan gedaan heeft GroteSterkeLeider in het zadel te helpen en nu dus ook FvD. Zowel GroteSterkeLeider als FvD zijn niet in staat gebleken om op basis van juiste feitelijkheden, zoals zij die zien, compromissen te sluiten. Alleen van alles roepen en wij hebben gelijk, verbeter je de wereld echt niet. Hier komt wel bij dat ook de kiezers zich graag dol laten draaien en achter leiders aanhollen die van alles beloven, net als het ‘karteldictatuur’. Met GroteSterkeLeider en FvD gaat er echt niets veranderen. Hun geschreeuw ten spijt en wat zij ‘het volk’, ook beloven. Noch schreeuwen, noch huilie, huilie doen, brengt daar enige verandering in.

  12. Hoezo “schreeuwen”?
   Het geeft de optiek van de schrijver van dit stukje aardig weer.

  13. Fons laat zijn aversie tegen FvD weer eens de boventoon voeren! Dat FvD niet mee mag doen is een overduidelijk teken van de karteldictatuur; als je niet naar hun pijpen danst word je buiten gesloten. En maar durven beweren dat ons land een democratie is; het heeft er nog niet naast gelegen.

   Dat het kartel wanhopig blijft proberen om elke politieke invloed van FvD en haar 2 miljoen stemmers te blokkeren tekent haar dictatoriale houding.
   Het zal er vooral toe leiden dat rechtse kiezers zich in steeds mindere mate aan besluiten en regels gaan houden die door het kartel bedacht zijn. In Amsterdam en andere linkse steden is dat overigens al decennia land gebruik dat oogluikend door het stadsbestuur wordt toegestaan; wetten zijn daar taboe als ze niet bij linkse ideeën passen . Waarom zouden wij dat dus niet mogen? Als het kartel oorlog wil, kan het dat krijgen.

  Comments are closed.