SP terug naar 12 zetels

  6
  1167

  Leestijd: 1 minuten.

  In de wekelijkse peiling van De Hond zakt de SP naar 12 zetels. De VVD wint een zetel en stijgt naar 27. Dit schrijft De Hond erover:

  “De gebeurtenissen bij GroenLinks hebben geen zichtbaar effect gehad onder het electoraat. De enige kleine verschuiving is de VVD naar 27 en de SP naar 12.

  Hoewel het overgrote deel van de Nederlanders van mening is dat de Groningers voor hun schade gecompenseerd moeten worden, vindt maar 31 procent dat de gaswinning onmiddellijk moet worden gestopt, wat het ook kost. Ongeveer de helft begrijpt de keuze van Minister Wiebes om even te wachten met de definitieve beslissingen over wat er met de huizen in Groningen moet gebeuren. 46 procent vindt het onverstandig om uiteindelijk Nederland volledig van het gas af te koppelen.

  Tussen 2008 en 2014 was het Nederlands consumentenvertrouwen negatief. Sindsdien is het (weer) positief. De score in mei jl. was 23. Als we kijken hoe het verschil is in consumentenvertrouwen naar stemvoorkeur dan zien we heel grote verschillen. Bij de VVD-kiezers is de score +56 en bij de PVV -21. Dat verschil wordt vooral veroorzaakt door de eigen financiële situatie. Die wordt door VVD-kiezers veel positiever geschat dan door kiezers van de PVV (+82 t.o.v. -24).

  Kiezers van de SP scoren -15, terwijl die van de PvdA +34 scoren. Dat laat ook goed zien welk deel van het electoraat de PvdA kwijt is geraakt.

  Het grote verschil van de score van de PVV met die van de VVD en PvdA vormt (weer) een aanwijzing, dat bij de keuze voor de PVV financieel-economische overwegingen een heel belangrijke rol spelen. De scores van de kiezers van Forum voor Democratie liggen halverwege die van de PVV en PvdA.”

  6 REACTIES

  1. Gister naar een gedeelte van het partijcongres van Die Linken gekeken.
   Ik had waarschijnlijk in een deuk moeten liggen, eerst de SPD, nu Die linken.
   Hier de PVDA en de SP, was ik eerlijk dan had ik luid gelachen.
   Maar kan dat toch niet, dit alles heeft iets duisters in zich.
   De mening van links is goed! denk anders of heb je je twijfels dan ben je een fascist.
   Als je zag hoe de ogen knetterden van geluk toen de internationale gezongen werd door Katja Kipping?
   Doodeng.
   Het wachten is nu op GroenLinks/D66, wanneer eten die zich zelf op?
   De gewone man/vrouw gelooft niet meer in dat internationale …
   Zijn wij nu allemaal nazi’s?
   Het is links dat Europa verdeeld en niet andersom.

   • >Links verdeelt Europa
    Hahahaha laat me niet lachen. Links staat voor een wereld waarin iedereen mee kan doen, of je man of vrouw, blank of zwart bent. Rechts moet stoppen met het demoniseren van links, en andersom ook. Links vind niet ieder rechts persoon een nazi en Rechts vind ook niet ieder links persoon een communist. Puur omdat je het niet eens bent met de meningen van een andere partij betekent niet dat je ze meteen moet afschilderen als staatsvijanden. Het is goed voor een land om veel verschillende meningen te hebben.

  2. Het stukje over consumentenvertrouwen is opmerkelijk.
   Blijkbaar voelen mensen die achterop zijn geraakt zich het meest aangetrokken tot PVV, FvD & SP.
   Vreemd dan, dat linkse partijen zich geroepen voelen om de PVV en FvD voortdurend aan te vallen; juist de partijen waar hun potentieel zit.

   • PVV en FvD misleiden de mensen die achterop zijn geraakt. Zij paaien deze mensen met mooie praatjes maar stemmen ondertussen met de VVD -de partij voor de rijken- mee. Dat is wat de SP aan de kaak stelt.
    Frontbencher doet daar flink aan mee, overigens.

  Comments are closed.