Spannende dag voor Liesbeth

  0
  84

  Leestijd: 1 minuten.

  Op de dag dat PvdA-fractieleider Diederik Samsom de Tweede Kamer verlaat, strijdt een andere partijtijger voor lijfsbehoud. Liesbeth van Tongeren, die bij de vorige verkiezingen nog nummer 3 stond op de lijst van GroenLinks, is door een selectiecommissie van haar partij geweerd van de nieuwe kandidatenlijst. Zij heeft nu nog een kleine kans om via een omweg alsnog op die lijst te komen.

  Henk van Lierop/Frontbencher/Liesbeth van Tongeren
  Liesbeth van Tongeren

  De leden van GroenLinks kunnen met een stemming op internet die kandidatenlijst nog beïnvloeden. Morgen wordt de uitslag daarvan bekend. Mogelijk komt Van Tongeren ergens tussen plaats 10 en plaats 15 op de lijst, en misschien zit een Kamerzetel er dan toch nog in.

  Liesbeth van Tongeren was directeur van Greenpeace Nederland, voordat zij in 2010 in de Tweede Kamer kwam. Ze zette zich in de Tweede Kamer vooral in voor een beter milieu. Voor de buitenwacht wees niets erop, dat zij dit niet naar tevredenheid van haar partij deed. Zelf vindt Liesbeth van Tongeren, gezien een door haar opgerichte website, dat ze veel voor de partij betekent.

  Een Kamerlid werkt in het volle licht van de schijnwerpers. Iedereen kan zich er een mening over vormen. En dat gebeurt dus ook bij Liesbeth van Tongeren. Haar voor- en tegenstanders zijn het erover eens dat ze een harde werker en een doorzetter is.

  Diederik Samsom druipt af, nadat hij een door hemzelf bepleite verkiezingsstrijd om lijsttrekker te worden verloor. Liesbeth van Tongeren werd niet goed genoeg bevonden door een selectiecommissie en naar de overwegingen daarbij kan de buitenwacht alleen maar gissen. Maar in beide gevallen geldt: Politiek is een hard vak.

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook