Van der Steur slaagt niet in onmogelijke opdracht

  1
  292

  Leestijd: 1 minuten.

  Het lijkt er sterk op dat minister Ard van der Steur van Justitie voor aanvang van het debat al een donkerbruin vermoeden had dat hij aan een onmogelijke opdracht was begonnen. Immers, hij had als Kamerlid belangrijke zinnetjes laten schrappen uit informatie die voor de Kamer bedoeld was, nota bene als adviseur van de toenmalige minister Opstelten.  Mede daardoor duurde het zo lang voordat het “Teeven-bonnetje” van 4,7 miljoen boven water kwam.

  Klets je daar maar eens uit, premier Rutte probeerde het, maar uiteindelijk bleef het wantrouwen in de Kamer. Het leek geen zin  te hebben het debat voort te zetten, waarschijnlijk had de PvdA ook geen trek Van der Steur nog te steunen. Zij moesten immers staatssecretaris Mansveld offeren, ook wegens onjuiste informatie aan de Kamer, een politieke doodzonde.

  Nu weegt een minister van Justitie zwaarder dan een staatssecretaris en ook is het een verschil dat we vlak voor de verkiezingen staan en de VVD geen sores kan gebruiken, zeker niet op het vlak van “Law & Order”.

  Maar trekken aan een dood paard kan ook gevaarlijk zijn, na de verkiezingen was er toch geen rol meer voor Van der Steur. Het ging er dus om of hij mocht uitdienen of niet.

  En geloofwaardigheid is de achilleshiel voor de VVD en premier Rutte bij de komende verkiezingen.  Van der Steur met kunst en vliegwerk in de lucht houden had die geloofwaardigheid verder ondermijnd. Hij moest wel op het offerblok. Nu maar afwachten wat er over zes weken bij de kiezer nog is blijven hangen van deze affaire.

  1 REACTIE

  1. De grote leugenaar moet uit de wind worden gehouden. Deze regent is een ramp voor Nederland en de VVD.

  Comments are closed.