Telegraaf keert zich tegen uitspraken Wilders

  0
  85

  Leestijd: 1 minuten.

  Ook media die Geert Wilders nog wel eens goed gezind zijn, keren zich tegen uitspraken van de PVV-leider. Zo heeft De Telegraaf alvast een deel van het hoofdredactioneel commentaar online gezet, waarin de krant zegt dat Wilders’ handelen ‘niets te maken heeft met fatsoen en respect’.

   

   


  Dit schrijft De Telegraaf onder meer in het stukje met de titel Buitenspel:

  ‘Waarschuwen tegen crimineel tuig dat de straat terroriseert: prima. Het vrijwel mislukte Nederlandse integratiebeleid aan de kaak stellen: prima. (…)

  Maar wat PVV-leider Wilders op de verkiezingsavond liet zien, heeft niets te maken met het bedrijven van normale politiek. Het heeft niets te maken met fatsoen en respect. Het was een poging om de eigen achterban te mennen ten koste van een complete groep allochtone Nederlanders. Het zette daarmee alle Marokkanen in ons land buitenspel. Daarmee overschrijdt de PVV-leider niet alleen zijn eigen grenzen, maar is zijn actie ook volledig in strijd met wat hij al jarenlang beoogt en bepleit.’

  Ook andere media veroordelen de actie van Wilders op donderdag, waarin hij zijn aanhangers ‘minder, minder, minder’ liet scanderen op de vraag of ze meer of minder Marokkanen in Nederland willen.

  Zo schrijft NRC Handelsblad dat het handelen van Wilders een smet op de verkiezingen is, veroordeelt de Volkskrant de uitspraken van Wilders en nam RTL Nieuws stelling met een open brief.

   

  Frontbencher heeft alle peilingen overzichtelijk op een rij. Als enige in Nederland.

  Volg Frontbencher op twitter en blijf op de hoogte van alle peilingen.