‘Terecht dat PvdA zo laag in peilingen staat’

  0
  143

  Leestijd: 1 minuten.

  Een meerderheid van de lezers van Frontbencher vindt het terecht en begrijpelijk dat de PvdA in de peilingen zo laag staat. Liefst 80 procent van de mensen die de poll heeft ingevuld steunt de stelling: ‘Zeker. Als je je eigen ideologie zo te grabbel gooit, dan ben je ongeloofwaardig’.

  Deze stelling werd daarmee onderschreven door 358 stemmers, vier vijfde van de in totaal 446 mensen die hun stem uitbrachten.

  In 12 procent van de gevallen waren de stemmers het er niet mee eens dat het terecht en begrijpelijk is dat de PvdA zo laag staat. Zij steunden de stelling: ‘Onzin. We leven in een land waar je coalities moet sluiten. Ook de VVD sluit compromissen, maar daar hoor je niemand over. De PvdA is te prijzen dat ze de nek durft uit te steken’.

  Een minderheid van 8 procent (36 stemmers) wijten de zwakke electorale positie van de sociaaldemocraten aan de leider. Zij steunden de stelling: ‘Het is een leiderschaps- en imagoprobleem. Asscher moet de boel overnemen, dan komt het allemaal snel weer goed’.

  Als het gemiddelde wordt genomen van alle vier de peilingen in ons land, dan staat de PvdA op 12,25 zetels. De VVD staat gemiddeld op 23 zetels. Samen komt de coalitie daarmee uit op dik 35 zetels, tegen 79 zetels die werden behaald bij de verkiezingen van 2012.

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter of facebook