Toch een beetje de baas in Brussel?

  14
  828

  Leestijd: 2 minuten.

  Het is al ruim een week geleden dat de EU-leiders de Duitse Ursula von der Leyen tot voorzitter van de Europese Commissie uitriepen. Frans Timmermans leek de functie eerder voor het grijpen te hebben, maar hij moet alsnog genoegen nemen met zijn huidige positie: die van eerste vicevoorzitter. Althans: als hij dat wil. De PvdA’er heeft nog steeds niet definitief toegezegd de baan te zullen accepteren. Aan de NOS liet Timmermans zondag weten dat hij daar eerst over wil nadenken. Ook wil hij nog een gesprek hebben met Von der Leyen, om te vernemen wat haar plannen zijn.

  Dat was dus zondag, maar dat gesprek heeft blijkbaar nog altijd niet plaatsgevonden. Of in elk geval is de Limburger nog niet klaar met nadenken. Want nadere berichten van en over hem ontbreken.

  Vermoedelijk zal Timmermans uiteindelijk wel instemmen met een voortzetting van het vicevoorzitterschap. Weliswaar had hij beloofd alleen voor de hoofdprijs te gaan (“Ik heb geen enkele andere ambitie,” zei hij in mei tegen RTLZ), maar wat zijn de alternatieven? Een terugkeer naar de Nederlandse politiek is al zo wat. Lang niet iedereen zal daar met open armen op hem staan te wachten. Zeker PvdA-leider Lodewijk Asscher niet, want die moet dan beducht zijn voor zijn eigen hachje. En voor een zetel in het Europees Parlement is het te laat, want die heeft Timmermans geweigerd.

  Over dat laatste stapt hij luchtig heen en zijn bewonderaars lijken er ook geen moeite mee te hebben. Ze wijzen erop dat FvD-leider Thierry Baudet eveneens verkiesbaar was voor het Europarlement en dat die ondanks de behaalde voorkeurstemmen zijn plek ook niet inneemt. Maar er is toch nog wel een verschilletje. Niemand die op Baudet stemde zal serieus gemeend hebben dat zijn/haar idool naar Brussel zou verkassen. Timmermans was echter geen Kamerlid, maar  ‘Spitzenkandidat’ van de Europese sociaaldemocraten. Dat schept andere verplichtingen.

  Maar goed, Timmermans zal zich naar verwachting niet blijven verzetten tegen een nieuwe aanstelling als vicevoorzitter. Nederland hoeft niet ontevreden te zijn als hij op zijn post blijft. Het beschikt dan over de op één na machtigste Eurocommissaris, of misschien wel de machtigste. Die Von der Leyen komt immers pas kijken en maakte als Duitse minister van Defensie al geen sterke indruk. Haar moet onze ervaren Frans met gemak in zijn zak kunnen steken.

  In elk geval zal hij met Von der Leyen minder moeite hebben dan met haar voorganger Jean-Claude Juncker. Want die mocht dan aan de drank zijn en zich vaak gedragen als een paljas, hij stond in de EU wel degelijk zijn mannetje. Als Timmermans bijtekent als vicevoorzitter en Von der Leyen weet te overvleugelen, kan hij zich ontwikkelen tot een soort onofficiële EU-baas. En heeft hij dus niet al te erg kiezersbedrog gepleegd.

  14 REACTIES

  1. Aan Ronaldo Haasnoot. Het kan altijd erger. Joop, die doorgaans zijn informatie betrekt uit populistisch-rechtse flodderblaadjes en zijn kritiek op onze democratische instellingen op een manier zoals dat gelukkig in onze democratie kan, is nu al blij met de mening van een ingezonden-stukje-schrijver in de Telegraaf. Zo kun je alle gekte wel als bewijs aandragen. Bij Ronaldo gaat dat er echter in als zoete koek. Christine Lagarde is geen bankier. Was Duisenberg dat dan wel? Lagarde is doctor in de economie. Dan weet je toch wel iets van geld af?
   Parmantig beweert Ronaldo dat hij dat wel even gaat aankaarten bij 50-plus. Daar hebben ze volgens mij nog nooit van Haasnoot gehoord. Ik denk dat hij altijd al Wilders of Baudet stemde. Maar ik verbaas me dat steeds de verderfelijke oplossing van alle problemen wordt gezocht in uittreding uit EU en Euro. Ons land van uitvoer en doorvoer zal dan economisch ten gronde gaan. De EU is onze grote weldoener en zorgt tot nu toe voor stabiliteit, vrede en welvaart.

   • @Glasnjet, 11 juli 23.44
    Wat een stom gezwets van je. Ik ben lid van 50Plus en werkte er zelfs voor als vrijwilliger. Wat loop je nu hier valselijk te insinueren? ? Verder was Duisenberg bankier ja. Dus wat probeer je de lezer op dit forum nu aan NEP-INFO aan te smeren????
    Je kletst duidelijk uit je nek. Weet totaal niet waar je het over hebt. (Zie link)
    Bent waarschijnlijk pathologisch bezig als een Piet en Gerald eerder…
    Komt me weer zo bekend voor. Bah. Kinderachtig hoor…. ?
    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wim_Duisenberg

    • Vervolg: aan de lezers,
     1 Het overtreden van de regels zoals vastgelegd in het fundamentele EU-verdrag van Lissabon is een zeer ernstige zaak, want waar houdt het op?
     2 Duitsland experimenteerde ook eens met de geldpersen. Het gevolg: de opkomst van Hitler. Een herhaling van de geschiedenis? Schept men zelf crises zodat er een reden is om een federale Unie te stichten tegen het populistische gevaar dat men hier zelf triggert?
     Met Lagarde wordt het experiment van de geldpersen opdraaien en negatieve rente (= extreme geldontwaarding spaargelden en pensioenvermogens) waarschijnlijk voortgezet. Het is welvaartsvernietiging van een specifieke bevolkingsgroep in de EU t.b.v. de financiering van te grote overheidsschulden waaronder die van Italië en Frankrijk. Da’s misdadig.
     Zeg maar dag tegen de waarde van uw pensioen. Zie hier de nieuwe EU: of specifiek gezegd: de euro-zone. Het wordt een constante transfer (Macrons wens) van onze pensioen- en spaartegoeden.
     Dat de export-industrie aan de euro verdient kan geen excuus meer zijn voor de welvaartsvernietiging die daartegenover staat. Het laten verdwijnen van cash is een IMF-onderzoek waar Lagarde het hoofd van is. Het doel: afromen van spaartegoeden.

    • Wat een taal van Ronaldo. Beheers je man. Als je fantasieën ontsporen en je wordt daar op gewezen dan probeer je mij met je bekende arrogantie in het extremistische jargon van TPO of nog erger, te intimideren?. Nou, vergeet het maar Haas. Dat zal nooit lukken. Die oubollige informatie van jou raakt vaak kant nog wal. IK zal echter wel steeds vriendelijk blijven want na die woede-uitbarsting is de verleiding groot om je met gelijke munt terug te betalen. Duisenberg werd bankier bij onze Staatsbank NADAT hij minister van financiën was. Hij kwam dus ook uit de politiek NIET uit de bankierswereld. Als je de benoeming van Christine Lagarde aan de opkomst van Hitler linkt doe je aan bangmakerij en als je denkt dat zoiets ook in de EU kan gebeuren verspreid je NEP-informatie van de ergste soort. En dit nog H. Haal niet als een schooljongen je informatie van het internet. Denk zelf es na. En vertrouw niet op de informatie van Joop met zijn ingezonden brieven. Want daar wordt je maar depressief van. Fijn trouwens, dat je vrijwilliger bij 50-plus was. Ik ben net lid van FvD geworden. Nog bedankt voor de link Joop!

     • “Als je de benoeming van Christine Lagarde aan de opkomst van Hitler linkt doe je aan bangmakerij en als je denkt dat zoiets ook in de EU kan gebeuren verspreid je NEP-informatie van de ergste soort.”

      Hoe heet zo’n beest ook al weer dat zijn kop in het zand steekt om niet te zien wat er gebeurt? O ja, een struisvogel!

      • @Joop,
       De AfD is als protestpartij ontstaan omdat de ECB opkopen ging doen en daardoor volgens Duitse intelligentsia haar mandaat overtrad. Zij richtte een anti-euro partij op.
       En zo gaat het in de geschiedenis.
       Het FvD omdat de NL- regering haar democratische mandaat overtrad: het afschaffen van de referendum.
       Het zijn reflexen op onrechtvaardig en onrechtmatig politiek handelen.
       Draghi en straks ook Lagarde stimuleren met hun ‘oud Duitse financiële techniek’ van kunstmatige geldcreatie veel meer oud Duits zeer.
       Sukkels die de geschiedenis niet willen zien zitten in alle bevolkingslagen. Ook bij de ECB.
       Linkse krachten zullen gaan smeken om een machtige federale EU om het populisme te bedwingen die door het wanbeleid van de EU en haar financiele/politieke elite groot zal worden.
       Wie weet, is het wel de bedoeling van deze groep…
       Maar ze spelen met vuur. Want ook het populisme kan winnen. Er hoeft maar een bevlogen politicus op te staan die het volk weet aan te spreken.
       Die voedingsbodem wordt weer gecreëerd precies zoals in de vorige eeuw. Het zal mij ondertussen een worst wezen.

     • @De lezers,
      Duisenberg werkte – naast minister van financiën – bij de RaBo bank en De Nederlandse Bank en had jaren ervaring als bankier. Lagarde heeft daar 0,000 ervaring in. Klaar. ?
      Het is een eis dat een ECB president bankier-ervaring heeft. Verdragsregels worden dus geschonden. Met transfers van pensioen en spaargelden wordt monetaire landenfinanciering onofficieel voortgezet. Via kapitalistische ECB-interventies (rente-manipulatie, opkopen van landenschulden – obligaties) worden gemeenschappelijke (=federale) geborgde schulden op de ECB-balans creëert. M.a.w. een vorm van verboden eurobonds. ?
      Met Lagarde als politieke ECB-president zal Europese elite die financiële landenvervlechting en borgstellingen nu rap voortzetten. Het zijn onofficiële federale stappen.
      Het CDA (Hoekstra) en de VVD (Rutte) hebben conform deze planning de Nederlandse bevolking laatst als borgstellers van de bankenunie gemaakt. De financiële onafhankelijkheid van landen wordt hiermee gaande weg opgeheven. We worden een financiële federatie gemoffeld.
      Eenmaal ver genoeg gevorderd volgt (bij de volgende crisis) de politieke unie.
      Alleen het populisme kan dit nog voorkomen.
      Het zij zo. ?

   • “De EU is onze grote weldoener en zorgt tot nu toe voor stabiliteit, vrede en welvaart”

    Die laatste zin zou goed passen bij het slaaponderwijs in “Brave New World” van Aldous Huxley, waarin mensen tijdens hun slaap op goede gedachten worden gebracht. Verhalen over armoede en werkeloosheid in Griekenland, Italië en Spanje horen niet bij die goede gedachten.

   • @ Glasnjet: “De EU is onze grote weldoener en zorgt tot nu toe voor stabiliteit, vrede en welvaart”.

    Dat zou wel eens drastisch kunnen veranderen. Steeds meer mensen krijgen door dat ze niets te vertellen hebben over hun eigen leven in de EUSSR. Het politbureau in Brussel maakt de dienst uit en Glasnjet vindt dat prima.
    Dat zegt alles over jou Glasnjet; jij vindt een linkse dictatuur blijkbaar prima en dat past bij je nickname.

    • Voor Joop. EU-hater pur sang, want “mensen hebben niets te vertellen over hun eigen leven” Jawel, dat staat er echt. Een dictatuur a la USSR. Als je in de media roept dat Rutte een schurk is die opgepakt moet worden dan word je niet mishandeld, gemarteld of nog erger, door de geheime politie. Maar schrijf dat es over je geliefde Poetin in in een Russische krant. Dan word je daar niet oud. Zeg hier van de koning dat hij met belastinggeld smijt. Niks aan de hand. In Saudi-Arabië verdwijn je en in Thailand word je opgehangen. In Polen word je als jood of homo door de OVERHEID gediscrimineerd. En ongestraft
     in elkaar geslagen. Ik weet dat je iedereen verkettert die weigert de H. Borealius te aanbidden. Maar als je mij beschuldigd van voorkeur voor een linkse dictatuur maak je je schuldig aan lasterpraat. En dat neem ik niet van iemand die zijn informatie uit Nep-artikelen,flodder-blaadjes en ingezonden brieven in de Telegraaf als bewijsvoering gebruikt. Moet ik mij verder verdedigen tegen die vuige insinuaties van je? Zelfs een willekeurig gekozen schuilnaam zegt je al genoeg. En als je Brussel vergelijkt met een politbureau dan heb je geen benul wat tirannie en terreur werkelijk is.

     • Tegen jouw onzin is geen discussie mogelijk; jij verkettert iedereen die het niet met je eens is.
      Daarom houd ik het verder voor gezien; ik blijf steunen wie ik wil, vinden wat ik wil en zal me volgens mijn eigen normen gedragen.

  2. @Joop,
   Dank voor de link.
   Ik schreef er al over, de ECB wordt nu hartstikke politiek. Lagarde mag volgens de regels en verdragen (Lissabon) niet eens benoemd worden (ze is geen bankier). Cash afschaffen en negatieve rentes om de burger het vel over de nek te trekken? Komop zeg, wat een malloten. Da’s monetair beleid met de franse slag. NL uit de euro en wel snel…
   Zit de Tweede Kamer te slapen of zo? ? Dit kan toch niet?
   Nou gelukkig is er een Thierry Baudet en een Wilders. Want als 50Plus hierna de euro en de EU nog steeds steunt… weet ik wel waar ik op ga stemmen.
   Ga als lid van 50Plus dit aankaarten…
   Ben er beslist niet mee eens. Cash er uit, aan me nooit niet.
   We hadden nooit aan die euro moeten beginnen. Italianen en Fransen, het hele zuiden, ga lekker een eigen munt oprichten. De zeuro. Of wij terug naar de gulden. ?

   • Zolang zowel in de EU als niet te vergeten in ons land klokkenluiders kapot gemaakt mogen worden kan toch iedereen weten dat van gewone mensen niets meer dan gehoorzaamheid en dankbaarheid wordt verwacht omgeven met schijndemocratie. Ook een partij die beweert te staan voor recht en gerechtigheid en nog wel zo als God dat wil, de SGP, moet niets hebben van klokkenluiders wanneer dat de macht van machthebbers aantast.

  Comments are closed.