Tofik Dibi krijgt begeerde plek 10 op lijst GroenLinks

  0
  82

  Leestijd: 1 minuten.

  Tofik Dibi heeft van leden van GroenLinks de door hem begeerde tiende plaats gekregen op de kieslijst. Eerder streed hij vergeefs om het lijsttrekkerschap tegen Jolande Sap.

  [tweet https://twitter.com/TofikDibi/status/219092555269283840]

  Na de strijd met Sap liet Dibi weten niet op 3 achter haar te willen staan, maar op plaats 10. Maar een aantal kandidaten onder hem deden ook een gooi naar die stek.

  De zittende Kamerleden Rik Grashoff en Arjan el Fassed zijn erin geslaagd hun positie op de kieslijst van de partij te verbeteren. Grashoff stijgt 1 plek en komt op 6, El Fassed klimt 2 plekken omhoog en staat nu op 7.

  Dit gaat ten kosten van Niels van den Berge, die door de kandidatencommissie van GroenLinks op plaats 6 hadden gezet. Hij zakt twee plekken en wordt nummer 8 op de GroenLinks-lijst.

  Eerder bepaalden de leden van GroenLinks dat Bram van Oijk, directeur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, blijft staan op plek 2 direct achter Jolande Sap. De positie werd ook begeerd door andere Kamerleden, zoals Jesse Klaver en Liesbeth van Tongeren.

  Liesbeth van Tongeren blijft staan op plek 3, ondanks concurrentie van andere Kamerleden, onder wie Jesse Klaver.

  Klaver zelf hield zijn 4e plaats, die ook werden begeerd door Linda Voortman en Rik Grashoff. Voortman op haar beurt hield haar 5e plek vast, waarnaar Grashoff een gooi deed.