Treedt FvD toe tot het Amsterdamse partijkartel?

  25
  764

  Leestijd: 2 minuten.

  Meer dan zeven maanden na de verkiezingen is er eindelijk een nieuw kabinet, maar dat betekent niet dat de rust in de Nederlandse politiek weerkeert. Op 21 maart, al heel snel dus, zijn er immers gemeenteraadsverkiezingen en die zullen ongetwijfeld hun schaduw vooruitwerpen op het Binnenhof.

  Vooral voor Thierry Baudet van Forum voor Democratie breken spannende tijden aan. FvD kwam dit voorjaar met een bescheiden 2 zeteltjes in de Tweede Kamer, maar in de peilingen is het zijn status als splintergroepering al lang ontstegen. In de laatste poll van Maurice de Hond stond de partij op 10 zetels en bij Kantar en IPSOS op 9. Wanneer er niet iets dramatisch misloopt, zal ze dus straks in Amsterdam een mooi resultaat neerzetten. Zelf rekent Baudet op minstens 6 zetels van de 45 die er in onze hoofdstad te halen vallen, en wie weet. Zeker nu de partij erin geslaagd is een aansprekende nummer één te vinden voor haar Amsterdamse lijst lijkt alles mogelijk.

  Die lijsttrekker is niemand minder dan Annabel Nanninga, de gevierde columniste van GeenStijl, The Post Online en andere digitale media die zo onbeschroomd tekeer gaan tegen alles wat riekt naar de linkse kerk en haar geitenwollensokkenaanhang. Nanninga werd beroemd doordat zij het woord ‘dobberneger’ introduceerde voor Afrikaanse vluchtelingen die bij hun oversteek naar Europa in zee terecht komen. Als u dat geestig vindt en toevallig in Amsterdam woont, moet u zeker op haar stemmen. Overigens zouden er over het zwaarlijvige uiterlijk van Nanninga ook wel wat grappen te maken zijn, maar dat zal Frontbencher als politiek correcte wegkijksite maar achterwege laten.

  Mocht FvD er in slagen op 21 maart een goed resultaat neer te zetten, dan wordt het interessant om te zien hoe de partij zich opstelt in de college-onderhandelingen. Zal ze zich  bereid tonen compromissen te sluiten met ideologische tegenpolen als bijvoorbeeld D66, de PvdA of (afgaande op uitlatingen van Baudet) zelfs de VVD? De kans dat dat gebeurt lijkt niet groot. FvD is een typische protestpartij, die het moet hebben van schelden op het machtskartel en de baantjescarrousel. Als fervent bestrijder van complotten kun je moeilijk zelf onderdeel worden van een complot.

  Veel waarschijnlijker is het dan ook dat de partij, zelfs als ze over 6 of meer raadszetels beschikt, aan de zijlijn blijft staan roepen (al dan niet in potjeslatijn) dat het allemaal niet deugt. Dat is precies wat Baudet in de Tweede Kamer ook doet. En wat hem nu al op een virtuele vervijfvoudiging van het zetelaantal heeft gebracht. En op meer dan 15.000 leden.

  25 REACTIES

  1. Ronaldo

   De uit volledig uit de hand lopende toename van de Nederlandse bevolking zal ons nog heel lang problemen geven. Woning tekorten, stilstaande file’s op de autowegen. En overal een uitpuilend OV.
   Onze regeringen zijn niet bereid om ook maar ‘ n poot uit te steken om de immigratie rigoureus aan te pakken. In Den Haag hebben de wegkijkers de overhand. Mooie praatjes daar blijft het bij.
   Hierover een referendum zou passend zijn omdat ons volk inmiddels fors lijdt onder de gevolgen. Vooral het westen/de randstad barst uit zijn voegen. Ik zag het grote verschil toen we onlangs weer voor enkele weken in ons brabantse huis waren. De ellende concentreert zich echt in de toch al dichtbevolkte gebieden. En wie het waagt om z’n. mond open te doen is een rascist.
   Het is alsof het eigen volk geen rechten meer heeft.

  2. Ronaldo 27 okt.

   Dat is naar mijn mening precies de vinger op de zere plek.
   Hoeveel we ook doen aan hulp, opleidingen , ziekenhuizen enz. Al jarenlang met miljarden aan steun.
   Het levert weining tot niets op. Dat is objectief vast te stellen.
   Als we dit doortrekken naar de Afrikaanse gemeenschappen die in de westerse wereld zijn ontstaan.
   Daar zien we helaas dezelfde patronen. Ik ga dat niet invullen. De tv beelden vanuit de hele wereld zeggen genoeg.
   Het moet anders, ik ben voor micro krediet . Geef de vrouwend die kans ze zullen hun kinderen naar school sturen. En zo bereik je wat. En vooral geen geld naar de corrupte politici.
   Zet de jonge mannen aan het werk, in enkele landen zijn er Nederlandse kwekerijen. Dat draait goed. Ledigheid is des duivels oorkussen !
   Zolang ze miljarden van het door ons met hard werken verdiende geld ontvangen vind ik dat we de Afrikanen kunnen aanspreken op hun falen. Stoppen met de enorme bevolkingsgroei, geen stammenoorlogen, maar je handen en je hersens gebruiken. Israel is het voorbeeld dat het kan.
   Niet politiekcorrect, maar noodzakelijk.

   • Ik geef een klein voorbeeldje van de manier waarop NL-bedrijven in Afrika actief zijn. Zelf meegemaakt in de bloemensector waarvoor ik jaren geleden actief was. NL-rozenkwekerijen gaan graag naar Kenia, omdat daar de energie gratis is, de zon kost namelijk niets. Daar worden hypermoderne bedrijven neergezet, zoveel mogelijk geautomatiseerd en dus is er relatief weinig personeel nodig. De wel gewenste medewerkers krijgen betaald wat daar gebruikelijk is en dat is weinig. Naast zon hebben rozen helaas ook veel water nodig en dat is er een stuk minder dan zon. Water is er wel, maar dat is vooral nodig als drinkwater en voor de eigen bouwlandjes. Dat water wordt in grote hoeveelheden opgekocht en gebruikt door de kwekerijen. Het effect op het water in het land zelf: schaarste en/of hoge prijzen. Uiteindelijk worden de bloemen geplukt en zo snel mogelijk vervoerd naar de NL-veilingen om daarna over de hele wereld getransporteerd te worden. En waar blijft het zo verdiende geld? Raad eens, helemaal goed, in Nederland. En wie worden er beter van? Nog een keer raden??? Weer goed!

    Conclusie: het gaat om echte verandering bij alle betrokkenen, incl. de westerse landen. Verdelen van rijkdom heet dat en dat is wat anders dan nu en dan een klein beetje afstaan om er vervolgens zelf vooral veel beter van te worden.

    • Dat heet nu kapitalisme Piet. Onze eigen bevolking heeft er ook zo’n last van. Nederland is niet voor niets een belastingsparadijs, behalve voor haar inwoners dan… Daar veranderde 4 jaar PvdA helemaal niets aan!

     • De “last” die sommige Nederlanders hebben valt volledig in het niet bij wat veel Afrikanen door NL-bedrijven wordt aangedaan.

  3. Mee eens Ronaldo.
   Dat zou een intelligente oplossing zijn.
   Zo kunnen de Afrikanen hun eigen problemen oplossen, inplaats van anderen er mee op te zadelen.

   Het is bekend dat er al vaker experimenten zijn geweest, maar condooms bijv. maakten daar geen enkele kans. Of het ooit nog goed zal komen met dit continent ? Kijk eens naar de kapitalen aan hulpgelden en goederen die met name Europa er al jaren inpompt. Er zijn scholen gebouwd, eindeloos veel lessen gegeven enz. Is er daar echt iets veranderd/verbeterd ? Geen ander continent heeft ooit zoveel hulp gekregen.
   En de diaspora ? Welke landen in de wereld werden er welvarend door de Afrikaanse diaspora ?

   Kijk eens naar Israel, in 1948 met wat kruiwagens gestart in de zandbak, nu een van de meest ontwikkelde en welvarende landen ter wereld. Veel nobelprijzen gewonnen. Helaas ook het meest bedreigde land, wat nog steeds een grote schande is.
   En ja, de Joden zijn net als de daar wonende Palestijnen de oorspronkelijke bewoners van het gebied. En waar er twee vechten, hebben er twee schuld !
   Nog ‘n kanttekening, de Afrikanen vochten op hun continent in vele wrede oorlogen, en hun vijanden verkochten ze als slaven aan, Arabieren, Afrikanen en niet alleen aan Europeanen.
   De gekoloniseerde landen deden het aanvankelijk iets beter, maar die voorsprong verdween al snel.
   Nog een kanttekening, ons land werd ook gekoloniseerd dat begon al met de Romeinen. Maar door hardwerken en handel werden we welvarend. De veel besproken slavernij heeft daar aantoonbaar weinig aan toe gevoegd. In de negentiende eeuw waren er in ons land duizenden boerenarbeiders, die in feite blanke slaven waren.
   Het wordt tijd dat e.e.a. In een eerlijk perspektief wordt geplaatst, inplaats van elkaar over en weer met beschuldigingen te bestoken.
   Ik weet dat Ronaldo over voldoende know how beschikt om hierover te discussieren.

   • @Anne Lise
    Sta me s.v.p. toe om een enkele constructieve toevoeging aan jouw boeiende reactie te geven. Er is namelijk tenminste één groot verschil tussen de ontwikkeling van Afrika en Israël. Israël werd in de rest van de wereld gesteund door het groot-kapitaal en miljoenen kleinkapitalisten die heel royaal geld schonken. Afrika moet om elke cent bedelen. Natuurlijk heeft Afrika veel meer geld nodig dan Israël, maar dat hielp wel. Bovendien waren er al heel snel relatief veel goed opgeleide mensen actief in Israël en dat hielp ook. Anne Lise, dank voor je aandacht tot hier. Misschien ook nog een korte reactie, als je de gelegenheid hebt? Maar laat je niet dwingen. 😉

    • Toch is Afrika steenrijk aan delfstoffen. Hun landen democratisch of (vaak) niet maar wel zelfstandig om ze te ontginnen. Dus geld en de mensenmassa om stevig het land op te bouwen is in principe daar gewoon aanwezig.
     Alle ruimte ook.
     Alleen, gebeurd het dus niet…
     Terwijl het wel kan, getuige de grote interesse der Chinezen. Hun ‘manier van ontwikkelingshulp’ is economische wellicht het ‘beste’ systeem om binnen de Afrikaanse ‘kaders’ meer te bewerksteliggen dan de westerse benadering in de vorm van ‘ruige kapitalisme ‘ versus ‘humane ontwikkelings hulp.’
     Ik denk daarom dat het vooral aan die Afrikaanse ‘kaders’ zelf ligt en de cultuur van haar inwoners.
     Daarin verschillen Afrikanen met Europeanen, Israel, Azië en Amerika…
     Goh, als ik mijzelf dit zie schrijven, eigenlijk dus met de hele wereld Piet!
     Australië, blijft dan nog over…
     Tja, het daarmee vergelijken gaat dus ook niet…

     • Ronaldo, dank, dank, dank, dat jij wel op mijn schrijfsel wilt reageren. Jij en ik weten hoeveel voldoening het geeft om elkaar zonder omhaal van woorden, maar ook zonder krachttermen een mening te vertellen. En zelfs in normaal Nederlands, dat ook in de Tweede Kamer al jaren is toegestaan. Die voldoening zou je iedereen gunnen, toch? Maar nu serieus!

      Natuurlijk heb je feitelijk gelijk, behalve misschien je mening dat het Chinese systeem de economische beste vorm van ontwikkelingshulp is. Het klopt slechts voor de helft, namelijk hun eigen helft.

      Het allergrootste probleem is volgens mij, dat wij, westerlingen, in al die honderden jaren er niet in geslaagd zijn om een continent te ontwikkelen op een manier die past bij een duizenden jaar oude cultuur die in Afrika heerst. Cultuur is namelijk vrijwel onveranderbaar, of alleen in een heel traag tempo en dan moet je denken aan decennia, een generatie dus.

      Ik ga je nu wat over mezelf blootgeven, waarbij ik je zou willen vragen dat voor je te houden, want anders wordt dat door subversieve elementen hier weer tegen me gebruikt. Eerst een bekentenis: eigenlijk hoor ik volgens hier gehanteerde definities bij de “elite” en niet bij het “volk”. Hoewel ik me vaak met succes vermom als “normale” Nederlander, alleen maar om te profiteren van Rutte III. De tegenstelling elite/volk herken ik trouwens helemaal niet en zie ik alleen maar als een construct door enkele politici bedacht en onderhouden en de oorzaak van veel onnodige tegenstellingen en netelige kwesties.

      In het dagelijks leven hou ik me bezig als organisatiepsycholoog, met ook een technische en bedrijfskundige achtergrond, met het ontwikkelen van organisaties, in Nederland maar ook daarbuiten. Ik moet tenslotte ook aan beleg op mijn brood zien te komen, niet? Zo ben ik al heel lang actief in een project in Zuid Amerika. Initiatiefkracht, doorzettingsvermogen, samenwerken en nog zo wat zijn, laten we zeggen, niet de sterkste kant van de lokale cultuur. Bert, ik blijf zo toch netjes hè, anders moet je het zeggen. In normaal Nederlands, ik zet er voor de duidelijkheid eerder gebruikte termen bij, hoewel dat niet mag van Bert en Anne Lise (lezen jullie hier dan maar overheen): ze maken er een ongelooflijke puinhoop van (onkundige stagiairs), doen niets (lapzwansen), begrijpen niets (dom), kijken niet verder dan hun neus lang is (kortzichtig). Maar het is er altijd heel gezellig, dat dan weer wel. Dit project kan mij daarom niet lang genoeg duren, ware het niet dat ze ook hun facturen niet betalen, maar dat is dan weer aanleiding voor goede gesprekken, die overigens ook weer heel gezellig zijn.

      Hetzelfde meen ik in Afrika te zien. Ik keur die cultuur niet af, ik signaleer alleen maar, dat wij er nog steeds niet in geslaagd zijn om daar op een effectieve manier iets mee te doen of op aan te sluiten. Ik beschouw dat als mijn grootste uitdaging. Familie van mij is actief in de ontwikkelingshulp in Afrika. Er gebeurt daar van alles zo lang ze er fysiek bij zijn, daarna houdt het meteen weer op. Dan kunnen wij boos worden en schelden dat ze blijkbaar niet anders willen. Maar zo simpel is het niet. Zuid Amerika, Afrika, Azië (geen eigen ervaring maar wel van collega’s), het gaat altijd om cultuurverschillen en vooral de onhandige (sorry Bert en Anne Lise) manier waarop wij daarop inspelen.

      En nu Israël. Dat waren voor het grootste deel Westerse emigranten, net als de blanke Zuid Afrikanen. Dat introduceert een immens cultuurverschil met de lokale bevolking dat je niet met wat goedbedoelde tips of zelfs wetgeving overbrugt. Israël nu gebruiken als toonbeeld van hoe een land wel vooruit kan komen is daarom ………………………….. ik kan even niet op een passende term komen zonder Bert en Anne Lise te schofferen.

      Nu stop ik gauw, anders reageert de redactie weer op de lengte van mijn tekst en dat kan ik er naast Bert en Anne Lise niet bij hebben 😉

      • Beste Piet,
       Dank voor je ‘gedurfde’ openhartigheid. Ik vermoedde al, wij komen van verschillende planeten… ?
       Jij internationaal – familie ook – psychologisch, organiserend..
       Dat laatste hebben we gemeen overigens, maar ik vanuit mijn achtertuin.. Waarvan ik oplet dat het wel mijn achtertuintje blijft, geen kampeer gelegenheid dus voor ‘vreemden’..
       Vandaar onze verschillende posities..
       Hoewel, ik moet toegeven, er zitten een horde kleurige halsbandparkieten uit de Himalaja, 6 generaties geleden meegenomen door de ambassadeur uit India, in het grijze Brussel losgelaten, nu explosief vermenigvuldigd en neergestreken in Den Haag.. A voila, in mijn domein.. mijn tuinje.
       Ik voer ze pinda’s uit Afrika. Maar dat lijkt me niet precies hetzelfde wat jij doet… Of toch een beetje wel maar ben ik wat meer diermaan bezig en jij met humaniteiten?
       Ze kosten mij steeds geld dat wel, jij verdient er aan dat zal psychologisch ook wel veel schelen… ? Vandaar dus die verschillende planeten…

      • @Ronaldo
       Het gaat volgens mij om de intentie, zolang die goed is, o.k. Maar toch een goed bedoelde tip: GEEN DUYVIS ZOUTE PINDA’s!!!

  4. Ronaldo

   De ‘ dobberende ‘ Afrikanen maken zelf de keuze om in een bootje of in de zee te springen. Niemand die ze er toe dwingt.
   Deze mensen zouden ook opvang in Turkije of elders in de regio een veilig heenkomen kunnen zoeken. De mogelijkheid is er.

   Het is alom bekend dat het gaat om economische migranten.
   Die de keuze hebben gemaakt om de halve wereld over te reizen , om voor de rest van hun leven van de door ons met hard werken opgebouwde welvaart te kunnen genieten.
   En ze weten heel goed dat ze met hun zwemvesten en met de veerdiensten van de NGO’s vrijwel zonder risico de overtocht kunnen maken.
   Voor de EU geldt ‘de kruik gaat zolang te water tot hij barst.’
   De wereld is groot genoeg Europa is niet verplicht om alles en iedereen van gratis kost en inwoning te voorzien.

   • @Anne Lise
    Wat een misselijk makende reactie van je. Die Afrikanen maken inderdaad zelf de keuze om in bootjes te stappen. Maar dat is een keuze tussen om het leven komen of in ellendige omstandigheden blijven leven of na een levensgevaarlijke en maandenlange reis in o.m. een gammel bootje en voor veel geld een heel klein kansje maken op een heel iets beter bestaan. Waarom zijn er trouwens zoveel doden als er volgens jou allerlei “begeleiding” is onderweg? Wat zou een weldenkende Nederlander in zo’n geval doen? In Deventer zal jij niet zoveel bootvluchtelingen tegenkomen, ik ook niet. Maar in Italië zie ik ze dagelijks, 10% van de dorpsbevolking en voor het grootste deel economische vluchtelingen. Maar dat zijn steengoede ambitieuze en initiatiefrijke mensen en veel waardevoller dan de z.g. lokale autochtone “slachtoffers” die ze weg willen hebben. Ik zou ze hier legaal wensen als waardevolle aanvulling op de autochtonen. En één ding valt me op: ze willen geen uitkering, maar gewoon goed werk en er volledig bij horen.
    Geloof je het niet? Ga eens met ze in gesprek, want dat verruimt je blik pas. Ook in Deventer zijn die mogelijkheden er, al moet je misschien even zoeken en vooral een psychologische drempel overstappen.

    En als laatste. Europa, lees de Europese mensen, zijn wel degelijk verplicht om mensen in nood te helpen. Het gaat bovendien slechts om een heel klein deel van die immens grote groep mensen die wereldwijd in nood is.

    • Beste humane Piet,
     Ze moeten gewoon niet zo veel kinderen maken. De eigen bevolkingsexplosie in Afrika veroorzaakt grotendeels al deze ellende. Waarom zetten ‘we’ ontwikkelingshulp niet in voor een ‘grootscheepse’ sterilisatieprogramma. Hebben ze die ‘gammele bootjes’ niet nodig.
     Geef ze (als ze al twee kinderen hebben i.p.v. 8 of 10) naast de sterilisatie 1000 euro (is daar 10.000 waard) en dan kunnen ze een eigen handeltje of zo beginnen, i.p.v. hun kinderen naar Europa te sturen voor illegaal werk, criminaliteit, prostitutie of uitkering (tja wat moet je anders als – zie Italië – de jeugdwerkeloosheid al zowat 50% is).
     Vergeet ook niet dat ze ook in Europa door gaan veel kinderen te maken.
     Binnen 2 generaties veroorzaken deze Afrikanen dan in Europa ook weer een bevolkingsexplosie. En waar moeten ze dan heen?
     Verder naar het Noorden?
     De noordpool is dan al gesmolten..
     Misschien naar een andere planeet?

     • Ronaldo, een boeiend idee. Je weet vast dat kinderen in Afrika veel minder het gevolg zijn van een onbeheerste behoefte aan seks, maar vooral ook een voorwaarde voor een oudedagsvoorziening. En daar kun je met een goed georganiseerd financieringsprogramma, gecombineerd met voorlichting en een heleboel tijd waarschijnlijk veel aan doen. Maar morgen helpt dat nog niet. Enkele familieleden van mij zijn daarmee al jaren actief, met een beetje succes.

   • Afrika is 3x zo groot als Europa. Het westen, vooral Nederland zit al tjokvol. Vandaag in het nieuws laatste 3 kwartalen dit jaar een surplus van 66.000 migranten. Dat zijn er zo’n 100.000 per jaar! 1 miljoen in 10 jaar!!
    Lieve mensen, waar gaan we die allemaal laten? Bouwen we al 100.000 huizen per jaar, wel nee, 45.000 misschien, voilà prop het maar op elkaar, in oude stadswijken…
    Vergeet het klimaat maar, dit schiet echt niet op. Die verkeersinfarcten worden alleen maar erger, buiten en in de stad. En een geld wat dit allemaal kost… Waanzinnig!
    En het gaat gewoon maar door. Een kind kan zien dat dit harstikke fout gaat.

    https://www.nu.nl/binnenland/4986095/migratie-belangrijkste-factor-groei-nederlandse-bevolking.html

  5. Beste Bert

   Ook in deze ben ik het helemaal met je eens.
   Ik wilde niet reageren omdat ik het e.e.a. beneden een bepaald niveau vind. Roddelblad journalistiek
   op frontbencher ? Niks anders te doen ?
   De poging tot downplayen FvD , vrijheid van meningsuiting !

  6. Bert, je gebruikt wel erg veel tekst om aan te geven dat één enkele term van een redacteur je niet bevalt, terwijl het toch gewoon een feitelijke constatering is die bovendien niet oordelend wordt genoemd. Dat mogelijke oordeel suggereer je nu zelf. De dame in kwestie en Wilders gaven dergelijke oordelen vaker en ook een stuk explicieter. De opmerking van de schrijver zou ik zelf ook niet vermeld hebben, omdat ze niets toevoegt en irrelevant is, maar er vervolgens op rrageren zoals je nu doet maakt het opeens een onderwerp met veel gewicht.

  7. Voorlopig geldt deze verkiezing als opmaat naar het echte werk als een orakelachtige politieke barometer voor de Eerste Kamer verkiezingen…
   Pardon, het zijn natuurlijk Provinciale Staten verkiezingen, maar ja..
   Zal zij een zware depressie of zelfs een storm van orkaankracht voorspiegelen of zal het een storm in een glas water zijn?
   De oude Grieken weten dat de interpretatie van toekomstige weerspiegelingen als rimpelingen in de tijd voor de gewone sterveling een welhaast onmogelijke opgave lijkt te zijn.
   Maar in het politieke landschap zal de geringste tekenen van een op handen zijnde aardverschuiving de nodige zweetdruppels creeeren. Angst is een slechte raadgever.
   Als het aan Thierry Baudet ligt, zal hij geen gas terugnemen.
   Aardverschuivingen en de storm der stormen zullen het verkiezingsjaar 2019 opstuwen naar een record jaar in de top 10 van politieke veranderingen.
   Een stille revolutie, vooralsnog met de verkiezingen in Amsterdam als stilte voor de storm….

  8. Beste Fons,
   Meestal kan ik best waardering opbrengen
   voor jouw artikelen, maar deze vind ik rond-
   uit beneden alle peil. Minderwaardig zelfs.
   Dat jij geen vriend bent van het FvD kan ik
   respecteren. Daarvoor zal jij ongetwijfeld wel
   jouw redenen cq overtuiging hebben. Maar om
   bij de gemeenteraadsverkiezingen te beginnen
   over de zwaarlijvigheid van Nanninga en het FvD
   nu een “scheldpartij” te noemen vind ik niet alleen
   al voorbarig maar ook schandalig.
   Beste Fons, meestal krijgen we geen reactie van
   de auteurs van artikelen op Frontbencher, maar
   ik daag je nu toch wel uit. Met modder gooien is
   heel makkelijk; maar verdedig je standpunt eens.
   Bert.

   NASCHRIFT FONS KOCKELMANS: Vluchtelingen die verdrinken dobbernegers noemen vindt u niet schandalig?

   • Ik schoot in de lach toen ik het las. Ik zag ze al voor me, in hun oranje reddingsvesten, dobberend…
    Als ze aan het verdrinken zijn, ja dan is dat schandalig. Maar zijn ze aan het verdrinken als ze in hun oranje vestjes ronddobberen om opgepikt te worden?
    Ik betwijfel Fons, dat de interpretatie die jij er aan geeft de context weergeeft die Annabel Nanninga beoogde. Mijn eerste blik intern was er een van ‘vrolijk’ rond dobberende afrikaners..
    Als vissen in het water, wachtend op de veerman, om naar het beloofde land gebracht te worden.
    Dat wekte het bij mij op.
    Dat was mijn persoonlijke en pretig hilarische associatie, tot ik jouw reactie las…

   • Beste Fons,
    Natuurlijk is dat schandalig. En dat zal
    iedereen beamen. Echter iedereen zegt
    wel eens iets doms. Ik ook!
    Maar in jouw artikel ging het om Annabel
    Nanninga als lijsttrekker. Om iemand dan
    voortijdig af te branden, vind ik niet kies.
    Ik zou zeggen: beoordeel Annabel op haar
    lijsttrekkersschap, haar beleid voor de stad.
    Dan mag je haar “afbranden”. Maar niet om
    haar uiterlijk of iets doms wat ze vroeger ge-
    zegd heeft. Ik kan je wel meer mensen noe-
    men die in het huidige en vroegere kabinetten
    domme dingen gezegd hebben. Het gaat om
    je overtuiging en die deel jij duidelijk niet met
    FvD. En dat was, wat ik bedoelde, Fons.
    Bert.

   • Jullie hebben beiden gelijk. Zeker, Fons, ik vind de uitspraken van FvD zeer verwerpelijk. Het enige wat wij kunnen doen, is zelf beschaafd blijven. Dus nooit op iemands uiterlijk afgeven. Wel op het handelen.
    Waar ik ook problemen mee heb, is de aandacht die politici krijgen als ze buiten de lijntjes kleuren. Waarom zoveel aandacht voor het laten staan of afscheren van een baard? Of het snuiven aan een lavendelzakje of de Kamer toespreken in het Latijn? Als we de politiek serieus willen nemen, moeten we nul aandacht schenken aan deze flauwekul want deze lariekoek is tevens een afleidingsmanoeuvre voor het rammelende verkiezingsprogramma.
    Ik schreef FvD dat het mooi is dat ze voor het Finse onderwijsmodel zijn. Dat ben ik ook, maar het kost nogal wat. Echter, op de site van FvD las ik ook dat ze voor forse belastingverlaging zijn (van vooral de rijken en multinationals, net als de VVD) dus vroeg ik aan hen hoe ze dachten geld over te houden voor de mooie plannen als ze tegelijkertijd de inkomsten voor de Staat zo zouden terugschroeven…
    Antwoord: ‘Daar moeten we nog over nadenken’.
    Kijk, hierover zou ik graag in de kranten lezen of een debat zien op TV. Dan wordt Baudet al snel ontmaskerd als een inhalige clown die alleen het beste voor heeft met mensen die het al heel erg goed hebben…

    • @Petra,
     Ik hoop dat dat laatste niet waar zal zijn. Tjonge Petra clown… Ach, ja de verkiezingsretoriek en het circus van het op de persoon spelen is dus begonnen… Nog een vijftal zetels er bij, vooral een paar van de SP en gaat dan het demoniseren beginnen?
     Ik hoop het niet, maar ja oude partijen en gewoontes…
     Tja, zo’n jonge partij moet toch nog even nadenken over de uitvoering van haar wensen. Eerlijk antwoord, niks op tegen, logisch zou ik zeggen, je zal vanuit het ‘niets’ maar zo veel zetels krijgen. Je moet even geduld hebben Petra, straks kan je genoeg debatten zien en heel veel in de kranten lezen.
     Voorlopig kan ik nog geen oordeel vellen.
     Ik hoop overigens dat de SP zelf wat openener en serieuzer naar Thierry gaat bewegen. Maar ik ben bang, dat links samenwerkingsbelang, boven het hervormen van democratie zal prevaleren.
     Ben daarom net zo nieuwsgierig hoe de SP op dit alles gaat reageren. Ouderwets… of niet?

  Comments are closed.