Trump oogst storm van kritiek, ook van Rutte en Koenders

  1
  512

  Leestijd: 1 minuten.

  Premier Rutte is tegen de immigratiebeperkingen die de Amerikaanse president Donald Trump heeft afgekondigd. En hij staat niet alleen. Andere westerse leiders zowel als high tech- ondernemingen uit Silicon Valley steigeren eveneens.

  Samen met minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken keert Rutte zich tegen het Amerikaanse inreisverbod voor inwoners van zeven moslimlanden, te weten Irak, Syrië, Iran, Libië, Somalië, Soedan en Jemen. Volgens Koenders “moeten vrienden elkaar de waarheid kunnen zeggen”.

  Het inreisverbod zorgde voor problemen bij luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden in de VS. Een rechter in New York heeft inmiddels een stukje van de nieuwe regels teruggedraaid.

  Mensen met een geldig visum of green card mogen niet worden vastgezet of teruggestuurd, ze mogen tijdelijk de VS in, aldus het rechtscollege

  Trump wil met zijn decreet bereiken dat de VS beter beschermd worden tegen moslim-terrorisme. Volgens hem had al jaren geleden moeten worden besloten tot een strenger toelatingsbeleid.

  Het vervelende is alleen dat er ook hoog opgeleide computermensen worden getroffen, waar de grote bedrijven in Silicon Valley om zitten te springen. Bedrijven als Facebook, Apple en Google zitten met de gebakken peren. “Apple zou niet bestaan zonder immigratie,” zei topman Tim Cook. De man die Apple groot heeft gemaakt, Steve Jobs, was ook een zoon van een Syrische migrant.

  Ook Mark Zuckerberg van Facebook roerde zich. Volgens hem zijn de VS altijd een land van immigranten geweest, “we hebben er allemaal voordeel bij wanneer de slimsten van de wereld hier kunnen werken.” In de VS zelf werd ook geprotesteerd, zelfs met grote borden waarop stond dat Trumps vrouw ook een immigrant is.

  De lijst van politici die in de gordijnen vlogen was lang, zowel de Canadese premier Trudeau als de Franse president Hollande en de Britse premier Theresa May veroordeelden het decreet van Trump.

  Als dit een voorbode is wat er nog gaat komen op gebied van handelsovereenkomsten, mag het IMF zijn groeiprognoses voor de wereldeconomie over gaan doen.

   

   

  1 REACTIE

  1. Mark Rutte en Koenders hebben het altijd over andereen , hoe slecht zij wel niet zijn en dat de partijen tweedeling en angst zaaien. Ook nu weer een flinke afkeuring naar TRUMP , die nog maar niet de inkt droog heeft met zijn discreten /?! Mark Rutte en Koenders met hun mede standers Pechtold, GroenLinks Buma, Roemer en Zijlstra moeten maar eens eerst hun eigen huishouding op orde brengen. Want het rammelt van alle kanten, Justitie ,Financiën , Belasting diensten ,Vluchtelingen problemen ,bejaarden zorg , de zorg in de ziekenhuizen en de eigen risico/is niet meer te betalen ,Buitenlandse betalingen wordt totaal niet gecontroleerd / veel corrupte landen waar bovenin de top alles al is afgeroomd ,en de burgers krijgen niets of niet veel enz enz. Dus heren en dames , kijk in het spiegel en dan as alles op orde is, dan pas over de grenzen heen kijken. Maar men wil alles afleiden en de burgers weer voor de gek houden.
   TRUMP is een man, die zegt wat hij doet, en heeft daar ook de tijd voor nodig,! Puur afgunst en bang voor veranderingen.
   15 MAART totaal andere weg inslaan, men zit te lang aan dat roer, en dat moet 15 MAART OM.

  Comments are closed.