Turkse kinderen buitenspel

  15
  464

  Leestijd: 0 minuten.

  Kamerleden tonen zich bezorgd over het plan van Erdogan om in Nederland weekendscholen op te richten. De president van Turkije wil dat kinderen van Turkse komaf vijf uur per week les krijgen in de eigen taal en cultuur.

  Dit bevordert niet de integratie en daarom is het slecht voor de Nederlandse samenleving. Maar we kennen in dit land vrijheid van onderwijs en dus is er niets aan te doen.

  Is daar echt niets aan te doen? Turkse kinderen moeten voortaan in het weekeinde naar het klaslokaal, terwijl hun kameraadjes zich uitleven op het voetbalveld of gewoon ravotten in het park. Bestaat er niet zoiets als een fundamenteel recht om gewoon kind te zijn?

  15 REACTIES

  1. Erdogan wordt veel te belangrijk gemaakt met dergelijke reacties op nietsbetekenende berichten. Het kabinet heeft nog niet eens gereageerd en de z.g. slachtoffers in wording hebben hun oordeel uit angsthazerij al weer klaar. We zijn een angstig volk aan het worden.

   • U verwart angsthazerij met opstandig ?
    Is er spraken van groeiende angst dan kan dit gekomen zijn door het verbreken van de ketting regering en volk.

   • De mythe van de minderheid: extremisme onder moslims alles behalve marginaal fenomeen.
    Nu te lezen in TPO

  2. Als je niet bereid bent Democratie te verdedigen ook als het niet anders dan met ondemocratische middelen kan dan ben je geen knip voor de neus waard!
   Erdogan steekt niet onder stoelen of banken dat er voor hem geen andere stroming bestaat dan de moslimbroederschap, u weet wel dat zelfde vriendenclubje van morsi!
   Eindelijk is de NPO zo ver dat zij schoorvoetend vragen gaan stellen bij het salafisme, wat met 1 of 2 uitzendingen van nieuwsuur echt niet gestopt wordt! krijgt de Nederlander dit weer op zijn bord!!
   Voor mij is het zo langzaam aan niet meer duidelijk wie mijn vijand is? den haag die alles pikt en faciliteert? of zij die er gebruik van maken ?

   Leaver dea as slaef
   Ps. Kajsa Ollongren ik ben niet bang voor u! wel voor Nederlands toekomst .

  3. Dus mogen andere landen nu ook weekendscholen in Turkije oprichten voor hun daar wonende kinderen om hun geloof en cultuur te promoten? En niet te vergeten christelijke kerken en synagoges bouwen in Turkije?
   Wedden dat Erdogan dat niet pikt? Onze overheid is een waardeloze slappe hap die in haar broek doet voor dictaturen als Turkije.

  4. Erdogan weet wie er hebben gestemd tijdens de laatste Turkse presidentverkiezingen door te posten bij de stembureaus. Wij kunnen posten bij de Turkse weekendscholen en zo ontdekken wie er dubbele paspoorten heeft en zijn hart in Turkije heeft liggen. Wie weet hebben we dat nog eens nodig…..

  5. Tja, de vijfde colonne moet geprogrammeerd worden…
   Vrijheid van godsdienst is net als onderwijs een mooi excuus om salafistisch, extremistisch, of andersoortig non-democratisch, anti-westerse ideologie te indoctrineren in die kinderkoppies van wat officieel Nederlandse burgertjes ‘heet’ te zijn.
   Gelooft u het?
   Endogan breidt gewoon zijn ‘legertje’ uit. Hier in’t (nog) vrije Westen. Om de toekomst te verpesten. Want die ‘eigen’ taal en cultuur is volstrekt anders, dan wat de rest door-de-weeks op school leert. Lekker divers hoor! Da’s nu typisch Nederland. Nu de rest nog, van al die andere culturen met hun ‘democratische’ dictators. Gaat er vast gezelliger op worden.
   Segregatie in wording. Da’s de ‘vrijheid’ van Oosterse godsdienst en onderwijs. Of is het godsdienstonderwijs. Ik noem het politiek onwijs…
   Daar komt alleen maar gedonder van.

  6. De turken hebben hier al winkels. De turken hebben hier al moskeen. En nu willen ze ook nog scholen. Je kunt Nederland maar 1 keer weggeven. Rutte heeft Nederland al weggeven aan de EU en de buitenlandse bedrijven en zelf woont die kwal in Belgie.

  Comments are closed.