Uitgevrroemd

  6
  478

  Leestijd: 0 minuten.

  De VVD schijnt op het punt te staan van haar enige geloof te vallen. Wegens de stikstofcrisis zouden de liberalen bereid zijn het vroemen op te geven. Je had altijd de indruk dat ze plankgas de wereldondergang tegemoet wilden scheuren maar het gaspedaal is kennelijk niet langer heilig.

  Dat zit zo. Volgens een kabinetsnotitie die RTL heeft ingezien, zou de verlaging van de maximumsnelheid van 130 naar 100 km volgend jaar de bouw van 75.000 woningen mogelijk maken. En dat betekent weer veel banen in de bouw. Dat mag je als rechtgeaarde ondernemerspartij nooit laten lopen.

  Voor de vroemers wordt dat wel even slikken. Al dat uitnodigende asfalt en ‘m niet meer op zijn staart mogen trappen. Doodzonde. Maar zoals de premier vaak zegt: politiek is keuzes maken in schaarste.

  Er is één troost. Komend voorjaar heeft Zandvoort weer de Formule-1. Kunnen de diehards voor de rest van hun leven uitlaatgassen inhaleren.

  6 REACTIES

  1. Er is niets mis met een limiet van 100 km/uur. In vergelijkbare staten als New Jersey is de limiet 65 Mph (=104 km/uur). Bedenk dat de rijbanen daar breder zijn en men het principe “keep your lane” hanteert, wat een veel rustiger verkeersbeeld geeft. Harder rijden levert in ons kleine kikkerland nauwelijks tijdwinst op. Als er al winst is, dan gaat die verloren op het werk bij het koffieapparaat.

   Het is wel stuitend dat het speeltje van Prins Bernard ongemoeid wordt gelaten terwijl iedereen moet meedoen aan de klimaatgekte. Men houdt tegenwoordig zelfs niet de schijn van egalité op. De koning is onaantastbaar en zijn wil is wet voor de lakeien van de macht.

  2. Deze oplossing werkt vooral als we niet elektrisch of hybride rijden. In de stad Heerenveen mogen elektrische auto’s gratis parkeren, de rest van de auto’s niet.
   Straks mogen we weliswaar niet meer “vroemen” in brandstofauto’s , maar “zoefen” in elektrische auto’s,
   130 met gemak. (Zolang ze maar niet spontaan in brand vliegen). Want dit is uiteindelijk de toekomst niet waar.

  3. “… zou de verlaging van de maximumsnelheid van 130 naar 100 km volgend jaar de bouw van 75.000 woningen mogelijk maken. En dat betekent weer veel banen in de bouw. Dat mag je als rechtgeaarde ondernemerspartij nooit laten lopen.”
   In andere media wordt beweerd dat een autoloze zondag bij de VVD op het programma staat. Wat is het nou?

   Feiten zijn dat dit kabinet volstrekt niet weet waar het mee bezig is, geen kennis van zaken heeft en aan het handje loopt van milieufreaks. Alles voor de stemmen van de kiezer, toch?

   • Feiten zijn dat dit kabinet volstrekt niet weet waar het mee bezig is, geen kennis van zaken heeft en aan het handje loopt van milieufreaks. Alles voor de stemmen van de kiezer, toch?
    Dat geldt toch voor elke partij?

    Reageer

    • Kijk, dat is precies waarom ik niet geloof in politiek. Politiek is het beroep van misleiding, manipuleren, bedreigen en bestelen van burgers. En blijkbaar trappen een boel kiezers daarin omdat ze erg dom zijn of het ze niet interesseert.
     Ik doe mijn eigen ding en luister niet meer naar de politiek; dat zouden meer mensen moeten doen

  Comments are closed.