Een vals gevoel van geruststelling

  4
  336

  Leestijd: 1 minuten.

  Ronny Jackson, de arts van het Witte Huis, weet het zeker, president Donald Trump is topfit. Voor een zeventiger die verslaafd is aan hamburgers van McDonalds en die nooit sport is zijn conditie zelfs prima.

  De boodschap was bedoeld om alle twijfels weg te nemen over de (mentale) fitheid van Trump, maar er blijkt wat op af te dingen. In het rapport van Jackson staat dat Trump een slechte cholesterolwaarde (LDL) van 143mg/dl heeft, flink boven de aanbevolen waarde van 100 mg/dl.

  De New York Times haalt cardiologen aan die stellen dat een LDL van boven de 140 kan wijzen op aankomende hartproblemen. Jackson zei eergisteren dat hij Trump een hogere dosis Crestor zou voorschrijven, een medicijn dat het cholesterol-niveau fors doet dalen.

  Met 1.92 meter en 109 kilo zit Trump net onder de obesitasgrens, maar hij zou meer moeten bewegen.

  En dan test nummer twee, de Montreal Cognitive Assesment of MoCa-test, die is bedoeld om te zien of iemand aan beginnende dementie lijdt. Het geheugen, de concentratie en aandacht worden getest, maar wel met een erg simpel testje. Je moet onder andere vijf woorden vijf minuten kunnen onthouden en het verschil weten tussen een leeuw en een neushoorn. Trump deed dat allemaal prima.

  Volgens psychiaters geeft de test ‘een vals gevoel van geruststelling’.  Dat weten we dan.

  4 REACTIES

  1. Bedoel je met je reactie te zeggen, dat Trump het tot nu geweldig heeft gedaan? Zo goed zelfs, dat de Amerikaanse economie weer draait als een tierelier? Het lijkt alsof je uitsluit, dat die omroepen, Groenhuijsen en anderen het ook wel eens bij het rechte eind kunnen hebben. Ik denk, dat het meest simpele oordeel verdedigbaar is, dat Trump die huidige economische opleving nooit op zijn conto kan schrijven, simpelweg omdat hij nog geen jaar aan de macht is. Zoiets lukt gewoon niet binnen een jaar. Dat is geen negatief oordeel, maar de realiteit. En dat zou ook een mooie opmaat zijn naar de daaropvolgende discussie of hij hoe dan ook wel iets heeft gedaan wat Amerika een positieve impuls gaat geven. En in die discussie wordt in de praatprogramma’s inderdaad over het algemeen niet zo positief over Trump gedacht. Maar bijna nooit zonder argumenten. Positieve inhoudelijke argumenten worden hoe dan ook maar zelden gehoord. Vaak zijn de reactie van de soort “Obama was ook slecht”, of “alles beter dan Hillary” of, zoals hierboven, iets over Rutte dat verder niet zo ter zake doet en slechts van het thema afleidt. En zulke reacties vind ik geen constructief antwoord op de vraag of Trump het goed doet.

  2. Er is vast nog véél meer negatieve tekst te vinden als het om Donald Trump gaat. Ga anders eens kijken bij de praatprogramma’s bij de publieke omroepen. Charles Groenhuijsen kan er ook wat van, gisteravond bij Jinek. Als de Amerikaanse economie op volle toeren draait, ligt dat niet aan Trump, maar als de economie in Nederland voor de wind gaat, dan ligt dat aan Rutte…..

  Comments are closed.