Van Haga

  3
  317

  Leestijd: 0 minuten.

  Wybren van Haga blijft in de Tweede Kamer. Twaalf dagen geleden werd hij de VVD-fractie uitgezet omdat hij zich tegen alle afspraken in met zijn vastgoedonderneming bleef bemoeien. Maar na we mogen wel zeggen zeer rijp beraad heeft hij besloten zijn zetel mee te nemen en als zelfstandig Kamerlid verder te gaan.

  Met de afsplitsing van Van Haga is de regeringscoalitie haar zeer krappe meerderheid kwijt, maar daar zal het kabinet niet van wakker liggen. In de senaat had het al sinds mei geen meerderheid meer. Toch liep zijn voortbestaan daardoor geen enkel gevaar. Rutte III weet zich in de Eerste Kamer immers verzekerd van de steun van zijn hondstrouwe gedoogpartner GroenLinks en in de meeste gevallen vermoedelijk ook van de PvdA. Die partijen zullen het kabinet ook in de Tweede Kamer wel overeind houden.

  Bovendien kan het daar hoogstwaarschijnlijk blijven rekenen op Van Haga. Zijn mening over het regeerakkoord is namelijk niet veranderd, laat hij weten.

  Wat heeft hem dan eigenlijk doen besluiten in de Kamer te blijven? Het zal toch niet de tegemoetkoming van zo’n 110.000 euro per jaar zijn?

  3 REACTIES

  1. Er zijn ooit tijden geweest dat politici visie hadden en empathie. Nu komen we ze regelmatig tegen in Talkshows en ander optredens waardoor hun imago als BN-er verder kan worden versterkt.
   Als we kijken hoe het momenteel in Nederland gaat kunnen we ons afvragen waarom men zo borstklopperig bezig is. denk aan: tekort aan Woningen, veel Nederlanders in armoede, grote problemen in de Zorg,groeiend Fileprobleem, problemen met Justitie en Veiligheid en tekorten bij Politie, tekort aan Onderwijzers en Verplegend personeel en ga zo nog even door. Hoe zo, het gaat goed in Nederland? Voor wie dan wel?

  2. Wat heeft hem dan eigenlijk doen besluiten in de Kamer te blijven? Het zal toch niet de tegemoetkoming van zo’n 110.000 euro per jaar zijn?…Natuurlijk gaat het hem niet om die 110.000 euro. Ik kan niet uitstaan dat er mensen zijn, ook journalisten dus, die zoiets durven denken van ONZE POLITICI.Ik herhaal het nog maar eens: ONZE POLITICI ZIJN INTEGER EN DESKUNDIG. Dus waarom blijft Van Haga in de Kamer? Om ons optimaal te dienen op integere wijze en deskundig zodat wij eindelijk eens het hele en eerlijke verhaal te horen krijgen. Leve mijn vriend Wybren. Maar ook mijn vriend Thierry en GroteSterkeLeider en al die anderen laat ik heus niet in de steek. Wanneer ik hen op integere wijze het hele en eerlijke verhaal hoor vertellen, wil ik als maar in huilen uitbarsten van vreugde. Nu maar hopen dat wij spoedig het/g hele en eerlijke verhaal horen uit de mond van mijn Wybren.

  3. Onbegrijpelijk, dat De VVD al jaren lang de grootste partij van Nederland is. De gemaakte lach van Rutte werkt goed en zijn optimisme voor de toekomst zullen daar debet aan zijn. Toch is een hele grote groep ouderen erg ontevreden. Doch zo kunnen geen vuist maken. 1 miljoen mensen leeft in armoede. Wie begrijpt dit?

  Comments are closed.