‘Verheijen kan niet terugkeren’

  0
  81

  Leestijd: 1 minuten.

  De helft van de kiezers vindt dat de in opspraak geraakte en op non-actief gezette Mark Verheijen (VVD) niet kan terugkeren in de Tweede Kamer. Ook niet als het OM vaststelt dat er geen sprake is geweest van omkoping. Bij VVD-stemmers vindt 36 procent dat. Dat meldt Maurice de Hond in zijn wekelijkse peiling.

  Dit schrijft De Hond over zijn peiling:

  ‘De periode van electorale stabiliteit, die nu al ongeveer 3 maanden aan de gang is, duurt ook deze week voort. We zien deze week geen verschuivingen. Interessant is om te zien of de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen, die nu gaat beginnen, wel de kiezers in beweging brengt.

  Als dat niet gaat gebeuren zal de uitslag voor die verkiezingen voor de grootste 8 partijen behoorlijk gaan lijken op die van de Europese Parlementsverkiezingen van mei 2014. In dat geval zullen D66, CDA en PVV strijden om wie de grootste partij zal worden met VVD er niet ver vanaf.

  Naar aanleiding van de ophef rondom VVD-kamerlid Verheijen zijn een aantal vragen gesteld.
  – 33% van de kiezers vinden de eerste –sussende- reactie van Zijlstra en Rutte hierover begrijpelijk. Bij de VVD-kiezers uit 2012 is dat 49%.

  – De helft van de kiezers vindt dat ook als het OM vaststelt dat er geen sprake van omkoping is dat Verheijen niet kan terugkeren. Bij de VVD-kiezers is dat 62%.

  – 39% van de kiezers denkt dat dit soort integriteitsproblemen vaker voorkomt bij de VVD. Bij de VVD-kiezers is dat 12%. 54% denkt dat dit bij alle partijen in gelijke mate voorkomt’.

  Hier alle uitslagen:

   

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter