Verkiezingsprogramma

  2
  348

  Leestijd: 0 minuten.

  Het CDA heeft een commissie ingesteld om het verkiezingsprogramma te schrijven. Die staat onder voorzitterschap van senator en oud-staatssecretaris Ben Knapen, niet de eerste de beste dus. In de commissie zitten onder anderen partijpitbull Pieter Omtzigt en Bekende Jongere Sywert van Lienden, ook niet de eersten de besten.

  Het vorige CDA-programma kwam tot stand onder leiding van Wopke Hoekstra, uiteraard al evenmin de eerste de beste. Maar Hoekstra (toen senator, nu minister van Financiën) wordt naar verwachting lijsttrekker. Het zou een beetje raar zijn hem ook nog eens het verkiezingsprogramma te laten opstellen. Bij kartelpartijen is zoiets in elk geval niet gebruikelijk.

  Wopkes programma had helaas een nogal saaie titel: “Keuzes voor een beter Nederland.” Knapen, ex-hoofdredacteur van NRC Handelsblad tenslotte, moet iets beters kunnen verzinnen.

  Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan doe ik hem graag een suggestie aan de hand. Wat dacht hij van de legendarische tegeltjeswijsheid van de vroegere CDA-coryfee Jan de Koning? Ik bedoel natuurlijk: “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.” Dichter bij de essentie van het CDA kun je volgens mij niet komen.

  2 REACTIES

  1. Verkiezingsprogramma’s, goed en wel, alleen welke kiezers lezen en bestuderen ze? Dat niet alleen maar zou het niet beter zijn en democratischer om aan te geven welke CDA idealen hebben we in de afgelopen regeerperiode kunnen verzilveren? Welke CDA idealen hebben we niet kunnen verzilveren maar wat hebben we daar wel weer wat voor terug gekregen in de onderhandelingen met de overige drie coalitiepartijen? Maar verkiezingsprogramma wel of niet, de meeste kiezers, zo schat ik in, bepalen pas hun stem naar de gevechten in de verkiezingstijd waar leuke smoeltjes, lekkere kontjes en gezellige babbels zeker hun werk zullen doen. Geloof maar dat een batterij aan gedrags- en communicatiedeskundigen worden ingehuurd, want een foutief kapsel, een niet optimale lichaamshouding, laat staan geen aantrekkelijke mimiek en passend stemvolume en klank, en je kansen worden aantoonbaar vermindert.

  2. Verkiezingsprogramma.
   Straks kunnen wij weer onze stemkeuze gaan bepalen met “stemkeuzehulp”. Verkiezingsprogramma’s, voorlichting, keuzehulp. Allemaal weggegooid geld om de meute zoet te houden, Volksverlakkerij, vuil spel.
   Zie, alle rottigheid en achterbakse vuiligheid die de afgelopen jaren boven tafel is gehaald door onze vrije pers! en enkele echte! Volksvertegenwoordigers.
   Nederland is geen Democratie meer!
   Ook wij zuchten onder het juk van baantjesjagers, plucheplakkers, waarheid-verdraaiers, vergeetachtigen, datcha-bezoekers,
   bonnetjeszoekers, ‘iemand’ notabene ‘n premier! die vanuit z’n vezels aanvoelt: dat alleen hijzelf gelijk heeft en dat alle anderen: Onverantwoordelijke voorstellen inbrengen die het land schade zullen gaan brengen, ambtelijke instellingen die niet zoals betaamt de Burgers bedienen, maar juist de Burgers (gehele gezinnen) in verschrikkelijke problemen brengen, hun geluk afpakken!

   Is dit alles de naam ‘Democratie’ nog waardig?
   Met 10 jaar Rutte heeft de Nederlandse ‘Democratie’ heel veel! Glans zoniet
   AL haar Glans verloren!
   Dit is dan nog mild gesteld!
   Onze Democratie:
   Is niet meer, wat het eens was.

  Comments are closed.