Vluchtelingen en immigranten

  4
  565

  Leestijd: 3 minuten.

  In heel West-Europa vormt de immigratie een probleem. In Duitsland al helemaal, na het naïeve beleid van mevrouw Angela Merkel. De klachten over de leugens van de hulp-organisaties, ook bij ons, zijn legio. Alle immigranten zouden hoogopgeleid zijn. Vergeet het maar.
  Alle islamieten zouden vredelievend en verdraagzaam zijn. Vergeet het maar. Als wij hun waarden zouden respecteren, zou bij de nieuwkomers het respect voor onze waarden groeien. Nou, de derde generatie is nog erger dan de eerste. In Duitsland is nu onderzoek gedaan. Het Bundesministerium wilde weten wat er waar was van de stelling van de AfD dat de misdaad onder immigranten alleen maar toenam. Die stelling bleek juist. Tussen 2014 en 2016 nam de criminaliteit door immigranten fors toe. Interessant is wel dat de onderzoekers een duidelijk onderscheid waarnemen. De vluchtelingen, die doorgaans als familie naar Duitsland kwamen (meestal christenen die vluchtten voor vervolging) pasten zich vrij snel aan, leerden de taal en vonden ook relatief vaak een baan.
  Maar voor de grote groep van jonge mannen, die alleen naar Europa komen voor de kans op een beter leven dan thuis, geldt dat niet. Zij hebben geen recht op een verblijfsvergunning. Tenminste, als de regels werkelijk toegepast worden. Via list en bedrog, alsmede ondersteuning vanuit vluchtelingenorganisaties en ook bepaalde ambtenaren (!) weet een deel zich de gewenste papieren te verschaffen. Maar ook voor deze groep geldt in feite dat uitzetting mogelijk blijft. Diegenen die daadwerkelijk wordt aangezegd om te vertrekken, vertrekken bijna nooit. Zij verdwijnen in de illegaliteit en voorzien in hun levensonderhoud door illegaal werk en husselen. Diefstal op bestelling, tot en met het uitvoeren van afrekeningen in het criminele milieu, alles is voor mensen met hun achtergrond en omstandigheden bespreekbaar. Want voor wie is opgegroeid in Afghanistan of de Soedan, ziet het leven er toch net íets anders uit dan voor ons.
  In dit onderzoek is aangegeven dat men niet verwachten kan dat emigranten, die hier geen maatschappelijke positie kunnen krijgen, zich aan de wet houden. Het huidige beleid, ook in Nederland, bestaat vooral uit wegkijken. Want de wet staat daadwerkelijk uitzetten, terug naar Afrika, niet toe.
  Dat is natuurlijk onzin. Ik was acht jaar lid van de Eerste Kamer en iedere dinsdag werden een hele rij wetten gewijzigd. Dat kan dus prima. De oplossing is daarmee vrij eenvoudig te formuleren. Laten we beginnen met het overnemen van het Canadese puntensysteem voor immigranten. Als een premier als Trudeau er mee kan leven, dan moet dat hier toch ook kunnen. Wie zich niet kan legitimeren, krijgt een enkele reis Libië. Wie dat niet wil, kan zijn echte nationaliteit opgeven. De regeringen die emigranten terugnemen, krijgen per persoon een vergoeding uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Het geld kan dan gaan naar bijvoorbeeld scholing.
  Het is allemaal echt eenvoudig te regelen. Als je maar wil. De voorstellen van de CSU, waar op dit moment over gesproken wordt in Duitsland, gaan verder. Is zo’n beleid onmenselijk? Heel wat beter dan mensen hier rechteloos in de illegaliteit en criminaliteit laten zitten. Vooral omdat we allemaal weten dat de tijden van het ene generaal pardon na het andere voorbij zijn. De eerste partij die weer zoiets voorstelt, maakt de weg vrij voor Baudet en gaat zelf de weg van de PvdA. Verder zal de politiek toch eindelijk eens met een praktische oplossing moeten komen.
  Sommigen beweren dat Mark Rutte de laatste verkiezingen won. Maar dat is niet het geval. De VVD verloor zetels. Dat het uiteindelijk de minst kleine partij werd, is bepaald geen overwinning. Wie de stroom kiezers naar de randen van het politieke spectrum wil stoppen, doet er goed aan te beginnen met doen wat de kiezers graag zien. Want anders doet een ander het.

  4 REACTIES

  1. Ton Doesburg, wanneer kan ik op je stemmen?
   Helemaal mee eens. Een verademing zelfs zoiets zinnigs te lezen.
   De pest is dat zij die hier komen en door vluchtelingenorganisaties geholpen worden, maar feitelijk economische gelukzoekers zijn, geen vluchtelingen dus, het verpesten voor de vluchtelingen in levensnood. Dat vluchtelingenorganisaties en somige politieke partijen daar aan meewerken is verschrikkelijk dom.
   Nu zwerven er honderduizenden illigaal in Italie en Duitsland rond. Oostenrijk, Denemarken, sluiten daarvoor hun grenzen. Logisch…
   Als je geen geld hebt om te eten ga je stelen, simpel, want je moet wel. En vele zijn jonge mannen en daar zitten ook echt geen lieverdjes bij en van het een komt o zo makkelijk het ander…
   Logisch…
   En dus komen de populistische partijen op.
   Logisch…
   Hoe dom kan je als politiek en vluchtelingenwerk toch wezen…

   • Nu ben ik er dus achtergekomen dat dhr. Ton Doesburg vroeger voor de PvdA in de Eerste Kamer zat. Grappig dus, aangezien dat zo ongeveer – naast de VVD – de laatste partij is waar ik op zou stemmen… (en de SGP, maar die staat vanwege mijn christelijke verleden altijd op nummer 1)…
    En nu lees ik toch zelf in mijn bovenstaande reactie dat ik op hem (ex-PvdA-senator) zou willen stemmen! Zo zie je maar beste mensen, het kan verkeren… (SGP uitgezonderd).
    Maar over verkeren gesproken…
    Is auteur zelf wellicht t.o.v. zijn verleden ook niet van gedachten veranderd? Als je niet beter wist – zoals in mijn geval – had ik toch echt geen (ex) PvdA-senator achter dit verhaal gezocht.
    U wel?
    Maar ja, het kan verkeren, een mens blijft leren en sitauties veranderen in tijd nu eenmaal.
    Zo las ik laatst een interessant artikel in de Volkskrant over iemand die altijd voor open grenzen en migratie was. Toch veranderde hij – tot zijn spijt – van mening…
    https://www.volkskrant.nl/opinie/tommy-wieringa-veranderde-van-opvatting-over-grenzen-een-harde-europese-buitengrens-is-noodzakelijk~a4551750/

    • @Ronaldo
     Één, schrale, troost: Ton Doesburg is al ruim 10 jaar geen lid meer van de PvdA; vertrokken wegens verschil van inzicht over de partijkoers.
     Maar verder verbaast het me, dat ze zijn achtergrond nu pas opmerkt. Dat is nou het nut van even kijken we je voor je hebt. We hadden het er eerder uitgebreid over 😉
     Ik heb al veel eerder wat corrigerende opmerkingen gemaakt, onder meer n.a.v. denigrerende teksten over Ton Doesburg. In oktober meende iemand hem namelijk een “stagiair” te moeten noemen en “iemand die vrij slecht op de hoogte is”. En in de zomer heb ik ons aller Bert al eens gesuggereerd om de naam “Ton Doesburg” te Googlen en zich te verbazen wie achter deze naam zit. In beide gevallen heb ik natuurlijk geen details gegeven, uit privacy-overwegingen.
     Je kunt van de heer Doesburg vinden wat je wilt, maar het is in ieder geval iemand die 100% weet waarover hij het heeft. Misschien wel meer dan wie ook op deze site.

     • @Piet,
      Dank voor de info. Ook leuk geschreven…
      Heb nog een informatief linkje voor jou. Iets wat ik wel duidelijk vond beschreven hoe het een het ander vormt…
      Overigens: ik kan me wel voorstellen dat dhr. Doesburg anders dan de partijkoers was… Sociaal gezien zou ik graag links stemmen maar in mijn logica is te veel migratie en een te grote bevolkingsdruk – het buiten proportionele er van – ongewenst. Vooral de vermenging van economische migranten met echte vluchtelingen – met daaruit voortvloeiend legale en illigaliteit – baart mij zorgen.
      Ook het beslag op algemene middelen (terwijl dan de AOW naar 65 jaar ‘onbetaalbaar’ zou zijn) en de verstedelijking die daaruit volgt maakt dus dat ik – wat dat betreft – niet op links kan stemmen.
      En de federalisatie van Europa in een – weer financieel voor Nederland belastend – transferunie.
      Misschien zijn het deze gevolgen in tijd – door de massaliteit die het verworden is en nog veel groter staat te worden – die Ton Doesburg heeft besloten tegen de PvdA-koers te zijn… Zeker kan ik dat niet weten natuurlijk – maar ik zou het zo kunnen voorstellen, dat wel.
      Te veel is nooit goed…
      Dat is eigenlijk het moto. Het schept dan zelf weer nieuwe problemen en de kosten worden afgewentelt op anderen, ook zij die daar helemaal niet mee eens zijn. Maar zo is het nu eenmaal…
      Hierbij, voor de goede verstandhouding en begripsvorming de link. Wellicht begrijp je mijn redenering bij het artikel over censuur en nepnieuws (en de situatie Duitsland) dan ook beter…
      http://politiek.tpo.nl/column/kritiek-op-wilders-en-baudet-is-geen-rem-op-de-populistische-revolte/

  Comments are closed.