Voorzitter

  7
  310

  Leestijd: 1 minuten.

  Eerst was hij ‘niet beschikbaar’, maar nu wordt Paul Cliteur  toch fractievoorzitter van FvD in de Eerste Kamer. Gefeliciteerd dan maar. Om de hoogleraar bij zijn zware klus te steunen, komen er maar liefst twee vicefractievoorzitters. Forum beschikt immers over een senaatsfractie van 12 leden, dus er is personeel genoeg.

  De partij gaat ook nog het voorzitterschap van de senaat claimen, zo laat ze weten. Het is volgens haar ‘gebruikelijk’ dat de grootste fractie (en dat is FvD qua stemmenaantal) de voorzitter levert.

  Een probleempje hierbij is dat bronnen in het regeringskamp vorige week al lieten weten dit gebruik niet te kennen. Ze wezen er ook op dat een FvD-kandidaat voor het voorzitterschap per definitie onervaren is. Geen van de Forum-senatoren heeft namelijk ooit in de Eerste Kamer gezeten.

  “Ga er maar vanuit dat die voorzitter iemand uit de coalitie wordt,” voorspelde een van de bronnen. En die prognose zou best wel eens kunnen uitkomen. Want de regeringspartijen mogen hun meerderheid in de senaat dan kwijt zijn, met GroenLinks en/of PvdA hebben ze  nog steeds voldoende zetels. En de kans dat die laatste twee partijen een FvD’er zullen steunen, lijkt bijzonder klein. Dat geldt trouwens ook voor de meeste andere oppositiepartijen.

  7 REACTIES

  1. Als ik de media mag geloven en er geen sprake is van nepnieuws, dan zou onderstaande tweet van Wilders aanleiding zijn geweest om zijn twitteraccount te sluiten. Nu doe ik niet aan twitter, juist omdat rijp en groen in de ether wordt geslingerd, maar is dit haatzaaien? Waarom mag PVV D66 niet voor gek verklaren, terwijl D66 PVV en FvD voor rascist en fascist mag uitmaken? Er mag zelfs geen Kamerdebat over komen. Zit Olongren hier achter? Misschien kunnen we fact checken over de relatie tussen islam en vrouwenonderdrukking. Ik voorspel een bovengemiddelde correlatie.

   TWEET WILDERS:
   “Laten we altijd opstaan tegen de sukkels van @D66 die de grenzen open laten staan en meer en meer islam importeren om vervolgens krokodillentranen te huilen over de gevolgen daarvan zoals antisemitisme, eerwraak, vrouwenbesnijdenis, terrorisme en haat.” 

  2. Joop pikt het niet langer. In schandelijk taalgebruik uit hij zijn frustraties waarbij hij niet te beroerd is om een ziekte te noemen die veel mensen verdriet en ellende berokkend en die volgens hem voorkomt bij iedereen die oud is. Het kartel (adres en telefoonnummer onbekend) zit de FvD en die arme Cliteur dwars want die heeft er recht op om voorzitter te worden. Pardon, zo is het al jaren niet meer. Als de PvdA de voorzitter van de 2e Kamer leverde (Gerry Verbeet b.v.) dan eiste het CDA of de VVD de 1e Kamer op. Natuurlijk kun je dat de arrogantie van de macht noemen, maar macht wordt overal ter wereld gebruikt (of misbruikt) En natuurlijk moet er gestemd worden door dat “bijeengeraapt zooitje vriendjes” (Tut, tut ,tut, waar haal je de woorden vandaan) Natuurlijk zal niet 1 partij op de ultra conservatieve en onervaren Cliteur stemmen. Wedden? Je zult de komende jaren nog veel moeten slikken Joop

   • Ach Glasnjet,
    dat jij machtsmisbruik normaal vind, zoals je zegt, tekent je instelling; “het wordt immers overal ter wereld gedaan” is een kul-argument. Ik vind dat niet normaal, net zoals FvD en daarom sta ik volop achter deze partij.
    Dat het kartel wanhopig blijft proberen om elke politieke invloed van FvD en haar 2 miljoen stemmers te blokkeren tekent haar dictatoriale houding.
    Het zal er vooral toe leiden dat kiezers zich in steeds mindere mate aan wetten gaan houden die door het kartel bedacht zijn. In Amsterdam en andere linkse steden is dat overigens al decennia land een gebruik dat oogluikend door het stadsbestuur wordt toegestaan. Waarom zouden wij dat dus niet mogen?

    ja, wij zullen nog veel moeten slikken maar we zullen er ook voor zorgen dat het kartel steeds meer zal moeten slikken om te overleven.

  3. Goh, wat verrassend! Fons heeft weer wat te zeuren over FvD.
   Opvallend dat de coalitie ineens “niets meer weet” over het gebruik dat de grootste partij (in zetels of in stemmen) de voorzitter levert (Ankie Broekers-Knol van VVD was vast toeval) Kennelijk zijn de coalitiesenatoren al zo oud dat ze last hebben van Alzheimer!
   De coalitie doet alles om FvD elk begin van macht te ontnemen. Nederland is in de verste verte geen democratie meer maar een bijeengeraapt zooitje vriendjes die onder elkaar de macht verdelen . Het kartel toont regelmatig zelf aan dat het kartel wel degelijk bestaat. Dat blijven we niet pikken!!!!!!!!

   • Hoezo, dat blijven we niet pikken? U weet toch dat dankzij de wetgevende macht klokkenluiders genadeloos kapot gemaakt mogen worden. Ik heb mijn leerlingen altijd geleerd: Wil je je diploma halen, dan nooit de klok luiden. Misstanden bestaan namelijk niet als je macht hebt. Zo wenst de meerderheid het van de volksvertegenwoordigers. Hoe FvD daar over denkt. Mij niet bekend.

    • Binjamin,
     Wat ik geleerd heb van mensen in dictatoriale landen die ik heb bezocht, is het dat je nooit moet melden als je weet dat er iets gaat gebeuren. Anoniem verzet is daar het credo; onder de radar blijven.
     Je hebt volstrekt gelijk dat klokkenluiders in de gaten worden gehouden en monddood gemaakt om dat ze een bedreiging zijn voor de elite.

     • Nu ik er nog even over nadenk is het dus gewoon gevaarlijk om je mening in het openbaar te uiten.
      Dat kun je beter niet doen want voor je het weet word je ergens van verdacht, of dat nou terecht is of niet. Ik reageer dus niet meer, maar aan mijn denken verandert helemaal niets.

  Comments are closed.