Vragenuurtje: Geen antwoorden, wel verwijten

  4
  592

  Leestijd: 1 minuten.

  Het wekelijkse vragenuurtje leidde dinsdag niet tot een antwoord dat iedereen wil horen. Hoe kan het dat iemand die zoveel op zijn kerfstok heeft als de vermoedelijke dader van de aanslag in Utrecht op vrije voeten was?

  Voor Geert Wilders van de PVV was het vrijlaten door het gerechtshof van de islamitische terrorist de reden om een motie van wantrouwen aan te kondigen tegen minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie. Jesse Klaver van GroenLinks wilde weten of het te wijten was aan bezuinigingen bij het Openbaar Ministerie en bij Justitie.

  Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren kapittelde de minister en premier Mark Rutte, omdat ze “preludeerden” op een terroristisch motief zonder het onderzoek af te wachten. Tunahan Kuzu van DENK ging een stapje verder. Hij verweet premier Mark Rutte dat die olie gooide op het vuur in de samenleving door tegenstrijdige berichten.

  Thierry Baudet van het FvD wilde na de aanslag een oordeel van Grapperhaus over het “immigratiebeleid en het integratiebeleid” in de afgelopen jaren. Diezelfde Baudet haalde zich de woede op de hals van Lilian Marijnissen van de SP en van Rob Jetten van D66 omdat hij al op de avond van de aanslag tijdens een bijeenkomst van zijn partij in Utrecht conclusies trok uit de aanslag die de polarisatie in de samenleving aanwakkeren.

  Minister Grapperhaus liet de verwijten die de Kamerleden elkaar maakten langs zich heen gaan en zei veel antwoorden nog niet te kunnen geven. Het wachten is op de uitkomsten van het onderzoek.

   

  4 REACTIES

  1. En dan blijven volhouden dat de dames en heren politici zich dienend opstellen voor Volk en Vaderland. Het zegt natuurlijk ook iets over ons burgers dat wij kennelijk pas tot een keuze kunnen komen wanneer er veel theater wordt opgevoerd. De politici weten dat natuurlijk en hebben zich omringd met deskundigen hoe het volk te verleiden. Wel integer verleiden natuurlijk. Als er een beroep is die uitgaat van een beetje integer bestaat niet, is dat wel het beroep: politiek bedrijven.

  2. Sjonnie, Sjonnie toch, geloof me Baudet heeft niets tegen vrouwen of Moslims.
   Wel tegen bepaalde vrouwen en de Islam en dat mocht vroeger in onze democratie.
   Nepnieuws verspreidt hij net zo veel over als alle andere partijen of loop jij met de naïeve gedachte rond dat VVD, D’66, GroenLinks en consorten alleen de waarheid staan te prediken?
   We gaan de energiebelasting fors verlagen riep ene Rutte onlangs nog, morgen is het weer 21 maart en zal Rutte waarschijnlijk weer de hulp van Carolien moeten inroepen, heb ik dat gezegd Carolien??? Ja!!! nou jammer dan, ik heb toch nog steeds de meeste macht.
   Ben het dus helemaal met Joop eens, iets met boter op het hoofd!!!

  3. Polariserend links of rechts maakt niets uit. Beide kanten zijn in staat om in hun domheid Nederland, Europa of de wereld naar de klote te helpen.
   Baudet heeft daarbij wel heel erg vreemde gedachten en kan met zijn nepnieuws en leugens erg goed hele volksstammen misleiden. Gelukkig wordt hij in de tweede kamer herhaaldelijk gecorrigeerd. En fatsoen heeft deze vrouwen/moslimhater en wat dan al niet meer, absoluut niet.

  4. “Diezelfde Baudet haalde zich de woede op de hals van Lilian Marijnissen van de SP en van Rob Jetten van D66 omdat hij al op de avond van de aanslag tijdens een bijeenkomst van zijn partij in Utrecht conclusies trok uit de aanslag die de polarisatie in de samenleving aanwakkeren”.

   Hoezo mag hij geen conclusies trekken na de voortdurend tegenstrijdige berichtgeving die burgemeester Van Zanen, Rutte, Grapperhaus en de politie verspreidden? Zelfs vanmorgen spraken Van Zanen en de politie elkaar tegen.
   Dat de aanslag polariserend werk is niet de schuld van Baudet maar van de aanslagplegers. Links heeft toch nog iets gevonden om Baudet in de schoenen te schuiven. Waarom hebben SP en D66 dan zelf niets gedaan om dit soort gekken achter de tralies te houden? Iets met boter op het hoofd?

  Comments are closed.