Vuurwerkverbod

  8
  422

  Leestijd: 1 minuten.

  Al jaren klinkt de roep om een algemeen vuurwerkverbod, maar het kabinet houdt de boot tot dusver af. Want vuurwerk tijdens de jaarwisseling is ‘een mooie traditie,’ meent de VVD. En bovendien: het verbieden van legaal vuurwerk leidt toch alleen maar tot meer verkoop van illegaal spul?

  Ook het CDA ziet niets in een verbod. Eerst maar eens de bestaande regeling beter handhaven, vinden de christendemocraten.

  Voor de PVV vormt een vuurwerkverbod al evenmin een optie. Ja, Kamerlid Lilian Helder wil een totaalverbod. Maar helaas, zij is de enige. “Mijn fractie is nog niet zover.”

  Toch neemt de kans toe dat knallen straks helemaal niet meer mag met oud op nieuw. Want volgens een enquête van I&O Research groeit de steun daarvoor. En niet alleen bij aanhangers van de Linkse Kerk, die alle tradities om zeep willen helpen. Nee, ook het electoraat van Ons Nederland begint te schuiven. De CDA-stemmers houden dapper stand, maar onder de liberalen is nog maar een krappe meerderheid tégen een vuurwerkverbod. En zelfs de PVV-stemmers lijken om. 54 procent van de Wilders-achterban zou een vuurwerkverbod toejuichen. Dat was een jaar geleden nog 46 procent. Lilian Helder komt steeds minder alleen te staan.

  8 REACTIES

  1. Vuurwerk is een prachtige traditie. Hoe heerlijk is het om de boze geesten van het oude jaar op een manier te verjagen dat ze het wel uit hun hoofd laten om de boel voor het komende jaar te verpesten. Laten we wel zijn als niet elk jaar boze geesten weggeknald zouden worden, hoe zou het dan staan met ons land? Natuurlijk eisen de boze geesten wel een offer: hier een oogje, daar een handje. Een zeur die daar moeilijk over doet. En het is ook goed voor het milieu, want die boze geesten kunnen hun negatieve invloed op klimaatbesprekingen niet langer uitoefenen. LEVE 2020, WEG MET DE BOZE GEESTEN VAN 2019. KNALLEN MAAR!!!

   • Mooie traditie….maar dat verjagen van ‘boze geesten’ lukt niet erg. Die hele Rutte-kliek zit er nog steeds ondanks vele jaren ‘boze geesten’ wegknallen…

  2. Ik zou willen dat Nederland werd als Singapore: een straf geregeerd land waar geen tolerantie is voor asociaal gedrag zoals het vernielen van bushaltes, het besmeuren van openbare gebouwen, sigarettenpeuken en kauwgum op straat, handel in drugs. Het maakt deze stadstaat van 719 km2 (Amsterdam: 219 km2; Nederland 40.000 km2) met 5,6 miljoen inwoners en een metronet waar Nederland alleen van kan dromen tot een plek waar het ideaal toeven is voor mensen die zich aan de regels houden. Niks geen gerotzooi met vuurwerk, maar een schitterende lichtshow die door de gemeente wordt georganiseerd. Hoezo wordt onder democratie verstaan dat iedereen zijn gang kan gaan en wetten aan zijn laars mag lappen? We zouden er aan moeten wennen, maar er is daar een app waarmee je asociaal gedrag kunt melden. Lijkt me niet beangstigend voor mensen die zich sociaal gedragen. Het is de enige manier om met 5,6 miljoenen mensen vreedzaam te leven op zo’n klein lapje grond.

  3. STEUN OUDJAARS VUUR IN SCHEVENINGEN/DUINDORP !!!!!

   Kom op mensen noteer zelf ook een steun betuiging voor die jongens in Scheveningen en Duindorp!!!

   AUB HELP HUN NET ALS IK NU HIER DOE,,,,

   ALVAST HEEL VEEL DANK BIJ VOORBAAT AL

   John Vermeulen uit Den haag geeft bij deze zijn steun aan de oudejaars vuur te Scheveningen of Duindorp ! ! ! ! !

  4. En,,,,mensen laten we niet vergeten om die jongens uit Scheveningen en Duindorp OOK TE STEUNEN,,,want die kregen goedkeuring van ,,,en de BRANDWEER,,,en DE POLITIE,,,en DE BURGERMEESTER!!!

   En NU ACHTERAF krijgen die burgers die een gezellig mooi groot vuurtje maken daarzo op het strand,,,,JUIST DIE KREGEN DE SCHULD!!!!!

   Heeft niemand nou dit door dat de schuld vraag cq verantwoordelijke naar die jongens die t aan hebben gestoken door geschoven terwijl die jongens dit zelf niet eens door hebben,,,,ik vind dit zooooo erg scheinheilig dat ze nu de zwarte piet krijgen toe geschoven,,,,schande schande schande en LAF van de gene die JUIST WEL SCHULDIG WAREN en ZIJN!!!

   Bij deze lieve mensen uit Scheveningen en Duindorp,,,IK STEUN BIJ DEZE JULLIE ALLEMAAL OM GEWOON EEN STAPEL TROEP EN ALLES WAT BRAND NOGMAALS TE GEZELLIG AAN TE STEKEN!!!!!

   Desnoods sturen ze het leger ,,,maar aub niet buigen voor hun fouten aub !!!

   Vriendelijke groetjes (en tevens jullie eerste steun betuiger) van John Vermeulen uit Denhaag.

  5. Ik ben van nature rechtlijnig, wat het niet goed doet moet weg of kapot. Toen met de banken crisis moet van mij de bank gewoon failliet als hij het niet goed doet. Niet het kapitalisme aanhangen en dan met socialistische middelen een bank redden.
   Daarom moest van mij staatssecretaris Snel gisteren ook direct zijn biezen pakken. Je hebt bij mij je kans op een gegeven moment gehad.
   Vuurwerk is iets wat ik altijd al af heb willen schaffen, de knallen die elk jaar luider worden, dat je je waant in oorlogs- gebied. Is niet gunstig als je een boerderij hebt in de randstad!!
   Maar ook , hoe kan je het hele jaar over milieu en over natuur hebben en aan het eind van het jaar, het milieu nog ff zo verzieken!!
   Heel Nederland ligt plat door de stikstof uitstoot. Iedereen heeft het over klimaat, maar Guus Meeuwis gaat in New York optreden voor…..3000 Nederlanders!!! Die overgevlogen moeten worden!!!
   Hoe gek kan je het bedenken!!!!! De waanzin heeft overal toegeslagen in dit land….

  6. Als het al moeilijk is volgens het CDA het vuurwerk te handhaven naar de huidige regels, zal het nog veel moeilijker worden om een totaal verbod te handhaven. Volgens mij zullen zulke toestanden als in Tuindorp Den Haag dan in alle grote plaatsen van Nederland voorkomen.
   Dus ik sluit me aan bij het CDA, probeer eerst maar eens de huidige vuurwerkwetgeving te handhaven en groei dan geleidelijk naar een algeheel vuurwerkverbod en ga die handhaven, hiervoor is zeker meer politie op straat nodig, op het moment lukt dat gewoon niet. Bovendien stopt de invoer van illegaal vuurwerk niet met een algeheel vuurwerkverbod, om dit te stoppen is ook meer politie nodig en strengere straffen.

  7. Natuurlijk best een goed plan om vuurwerk met Oud en
   Nieuw te verbieden. Al verwacht ik enorme sabotage en
   niet alleen van de jongere Nederlanders. Ook van ouderen.
   Alweer een Hollandse traditie om zeep geholpen. En daar
   moet ik ze dan echt oprecht gelijk geven. Aan de andere kant,
   ik kan slecht tegen lawaai, schrik mij kapot van de herrie en
   erger; meestal blijf ik op 1 januari maar liever binnen. Ik
   heb een longprobleem en als het niet waait staat zelfs op 1/1
   de straat nog blauw van de rook. Dan, de stank nog 2 dagen.
   Los daarvan de enorme rotzooi op straat waar toch meestal de
   gemeente voor opdraait; veel mensen ruimen de troep niet op.
   Ja, en dan de kosten. Miljoenen worden de lucht ingeknald; we
   kunnen deze gelden toch beter geven aan mensen, die het niet
   zo breed hebben. Dan hebben die ook leuke kerstdagen!!
   Kortom, ik koester Nederlandse traditie’s als Sinterklaas met….
   Zwarte Piet. Maar van mij mag vuurwerk op 31 december wel
   verdwijnen. Geen lawaai, geen rommel, geen geldsmijterij!!
   Groet, Bert van uit zonnig Eemnes. Fijne Sinterklaasavond!!

  Comments are closed.