VVD 2 zetels omhoog, PvdA 1 omlaag bij De Hond

  0
  641

  Leestijd: 1 minuten.

  Een nieuwe peiling van Maurice de Hond in de aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dit schrijft hij erover:

  “Na de aardbeving op het Binnenhof door de toeslagenaffaire zien we hoe de electorale keuzes nu liggen. De electorale verhoudingen zijn niet echt sterk veranderd. Wel zien we meer mensen die aangeven niet te weten op welke partij te stemmen.

  De VVD gaat 2 omhoog (naar 35),  D66 1 (naar 14) en SP 1 (naar 10). Dalers zijn het  CDA (naar 17), de PvdA (naar 10),  ChristenUnie (7) en de SGP (3).

  Daardoor staan PvdA, GroenLinks en SP nu ieder op 10 zetels. Wel komen de vier regeringspartijen steeds dichter bij de meerderheid van de 76 zetels.

  Ten aanzien van Rutte, Hoekstra en Kaag is gevraagd of men vindt dat die als lijsttrekker zich moeten terugtrekken. Dat vindt een minderheid van de kiezers. Onder de eigen kiezers zijn dat heel weinig. Kaag heeft daar nog het minste last van.

  Daarnaast is onderzocht wie men wil als lijsttrekker van de PvdA. Dat is gedaan onder degenen die de PvdA een kans geven op een stem (nog maar 15 procent van de kiezers).

  Aboutaleb scoort dan het hoogst, maar ook als hij het zou doen lijkt de PvdA af te stevenen op het één na slechtste verkiezingsresultaat ooit. Maar wie weet wat er nog allemaal meer gebeurt totdat de volgende Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden (wanneer ze dan ook zijn).”

  Bekijk hier het peilingenoverzicht