VVD blijft ruim aan kop in peiling

  2
  1194

  Leestijd: 1 minuten.

  De VVD blijft ruim aan kop in een nieuwe peiling van De Hond. Dit schrijft hij erover:

  ‘Ook deze week maar zeer beperkte verschuivingen in politieke voorkeur.  Een partij ruim op kop (VVD 26 zetels) en zeven partijen tussen 16 (GroenLinks en FvD) en 11 (PvdA).

  13 procent van de kiezers reageert positief op de vorming van de nieuwe Italiaanse regering. Alleen bij de FvD kiezers zien we een score van rond de 50 procent.

  53 procent verwacht dat deze regering grote problemen zal veroorzaken binnen de Europese Unie. Meer dan 80 procent van kiezers van FvD en PVV vindt het goed dat deze nieuwe regering in wil gaan tegen de voorschriften van de EU. Kiezers van D66, GroenLinks, PvdA en VVD vinden dat juist niet. Kiezers van de andere partijen zijn daar meer verdeeld over.

  30 procent van de Nederlanders is voor een Nexit. Dat was 2 jaar geleden 37 procent en 7 jaar geleden 25 procent. Alleen onder de kiezers van FvD en PVV is er een grote meerderheid voor. 38 procent denkt dat op den duur de euro niet meer te handhaven zal zijn. Hier zien we naast de kiezers van FvD en PVV, die het in grote meerderheid denken, dat de kiezers van SP, 50PLUS en Partij voor de Dieren hier behoorlijk verdeeld over zijn.  Kiezers van VVD, GroenLinks en PvdA denken dit het minst.

  Het is interessant om de reacties op deze vragen in de tijd te volgen als duidelijk wordt wat de vorming van deze nieuwe Italiaanse regering feitelijk zal gaan betekenen voor de Europese Unie en de euro.’

  2 REACTIES

  Comments are closed.