VVD en PVV stijgen in nieuwe peiling

  3
  1922

  Leestijd: 0 minuten.

  In een nieuwe peiling van EenVandaag stijgen VVD en PVV 2 zetels, waarmee beide partijen op 24 zetels uitkomen. Ook CDA en GroenLinks winnen terrein. Het is de op één na laatste peiling van EenVandaag voor de verkiezingen. De laatste verschijnt op 13 maart, twee dagen voordat Nederland naar de stembus gaat.

  Het CDA krijgt er 1 zetel bij en kruipt naar 20. Erna volgen GroenLinks (+1) en D66 (-1), met allebei 16 zetels. De SP verliest een zetel en komt op 15, terwijl de ChristenUnie op 7 zetels blijft staan.

  De Partij voor de Dieren daalt 3 zetels naar 4, 50PLUS blijft staan op 5. De SGP zakt 1 zetel naar 3. DENK (-1) staat op 1, Forum voor Democratie (-1) staat op 1. Ook VNL (+1) en PiratenPartij (+1) staan op 1 zetel.

  Bekijk hier de standen van alle peilingen.

  3 REACTIES

  1. Maurice de Hond heeft de SGP niet op hun website staan maar geeft aan dat de SGP op 3 zetels blijft terwijl andere onderzoekers wel kijken naar de SGP en geven dat ook aan.

  2. Waarom vergeet de dienstdoende stukjesschrijver te vermelden dat de PvdA weer eens is gezakt naar 9 zetels. Of kan hij dat niet over zijn hart verkrijgen?

  Comments are closed.