VVD langszij bij PVV

  0
  110

  Leestijd: 0 minuten.

  Een nieuwe peiling van NIPO. Dit schrijven de onderzoekers over de peiling:

  ‘In de nieuwste zetelpeiling is de VVD de grootste (27 zetels). De PVV staat met 23 zetels tweede – een verschil dat nog binnen de marges valt. Op enige afstand volgen D66, SP en CDA, daarachter GroenLinks, PvdA en 50 Plus. Laatstgenoemde partij stijgt: van 7 naar 11. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar NIPO.

  In de nieuwste zetelpeiling is de VVD nu de grootste (27 zetels). De PVV heeft ten opzichte van afgelopen juni duidelijk ingeleverd (van 36 zetels toen naar 23 nu), maar heeft de VVD nog in het vizier. Verder blijven de middelgrote partijen (D66, SP en CDA) nagenoeg stabiel – met respectievelijk 18, 16 en 16 zetels. Daarachter volgen GroenLinks (12), PvdA (11) en nu ook 50 Plus (11 zetels). Op ‘links’ is er dus vooralsnog geen partij die weet aan te sluiten bij VVD en PVV.

  VVD en PVV ontlopen elkaar momenteel niet veel wat verdere groeipotentie betreft. Op dit moment liggen de grootste groeikansen voor de VVD bij D66- en CDA-stemmers, terwijl de PVV vooral onder VVD- en 50 Plus-stemmers serieus wordt overwogen.’

  kantar

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook