VVD pakt terroristen meedogenloos aan

  0
  76

  Leestijd: 1 minuten.

  De PVV geldt in de Nederlandse politiek als de grote terrorismebestrijder, maar vlak ook de VVD niet uit. Niet dat die partij de grenzen wil sluiten, de koran wil verbieden en radicale moslims preventief wil opsluiten, zoals Geert Wilders en zijn club. De liberalen blijven binnen de grenzen van de grondwet. Maar verder schrikken ze voor weinig terug.

  Neem Tweede Kamerlid Joost Taverne. Die stelde donderdag voor om veroordeelde terroristen rücksichtslos het stemrecht te ontnemen. Niet voor een paar jaartjes, nee: voor altijd.

  Want, zegt Taverne tegen Nu.nl: “Wij accepteren niet dat mensen die ons de vrijheid willen ontnemen vervolgens doodleuk het stemhokje kunnen binnenstappen. Daarom wil ik dat de minister komt met een wetswijziging om bij elke veroordeling voor een terroristische misdrijf ontzetting uit het kiesrecht mogelijk te maken.”

  Kijk: dat is mannentaal. Eindelijk eens iemand die het probleem bij de wortel durft aan te pakken. Want zeg nou zelf: eerst een aanslag voorbereiden, misschien zelfs plegen, daarvoor veroordeeld worden en vervolgens het stemhokje binnenstappen. Doodleuk nog wel. Dat kan toch niet! Hier dient ingegrepen te worden!

  Als Taverne zijn zin krijgt – en dat mogen we toch ernstig hopen – dan zal menige terrorist de schrik om het hart slaan. Ontzetting uit het stemrecht voor de rest van je leven, dat zijn straffen die er in kringen van IS-sympathisanten inhakken. Dan bedenk je je nog wel twee keer voor je met een bomgordel om in de metro stapt of met een Kalasjnikov op de menigte losgaat.

  Laat de minister alsjeblieft zo snel mogelijk met de gevraagde wetswijziging komen, dan zullen we ons weer een stukje veiliger voelen. In elk geval weten we nu wat ons te doen staat als we straks doodleuk het stemhokje binnenstappen.

  fons

  Fons Kockelmans werkte jarenlang in Den Haag als parlementair verslaggever. Hij schreef onder meer het boek De Haagse Werkelijkheid. In oktober verscheen zijn nieuwe boek ‘Van verzuiling tot versplintering. De Nederlandse politiek sinds de Nacht van Schmelzer’.

  Bekijk meer opinie op Achterkamertjes.nl

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook