Wiebes kan door na excuses van Rutte

  4
  279

  Leestijd: 1 minuten.

  Driewerf excuus, namens het hele kabinet. Premier Mark Rutte woonde dinsdagavond voor het eerst een debat bij over het door aardbevingen geteisterde Groningen, en hij ging diep door het stof. Vanaf 2012 heeft het kabinet onderschat wat er allemaal nodig was om de schade te herstellen, onderschat wat er nodig was om de huizen te versterken en bij de hele afhandeling ging de juridische precisie ten koste van de nodige snelheid van handelen.

  Daarna beloofde de minister-president beterschap. Minister Eric Wiebes had daags voor het debat een brief naar de Kamer gestuurd waarin een meer voortvarende aanpak in het

  Mark Rutte maakt excuses

  vooruitzicht werd gesteld. Het kon een motie van afkeuring tegen Wiebes niet voorkomen. Die motie haalde geen meerderheid, maar is wel een flinke kras op het blazoen van de VVD-bewindspersoon.

  Sandra Beckerman van de SP diende de motie in, en die kreeg steun van PvdA, 50PLUS, de Partij voor de Dieren en de PVV. De linkse oppositie was verdeeld. GroenLinks stemde mee met een aantal moties van de regeringspartijen. Die moties zetten Wiebes onder druk om gevolg te geven aan een rapportage van het Staatstoezicht op de Mijnen (SODM). Het SODM pleit voor een “crisisaanpak” en voor het terugbrengen van de gaswinning naar 12 miljard kuub op de korte termijn. Het kabinet gaf niet de garantie dat de gaswinning zover terug zal gaan, maar beloofde wel daar alles aan te zullen doen.

   

   

   

   

  4 REACTIES

  1. Natuurlijk . Kan hij er nog een grotere rotzooi van maken. Bij de belastingdienst zijn ze er nog steeds niet klaar mee. Excuses van rutte zegt net zoveel als die beloftes die hij ook niet waar maakt. Maar goed liegen en bedriegen van de vvd zijn we wel gewend. Alles wat rutte zegt moet je het tegenovergestelde nemen met andere woorden deze excuses meent hij ook niets van.

  2. De regering is simpelweg niet capabel om dit soort problemen op te lossen. Heeft de regering er wel eens over nagedacht om de getroffen woningen voor de marktwaarde van de getroffenen te kopen, met het recht er te blijven wonen, echter wel Nederland onbeperkt door mag gaan gas te winnen. De revenuen zullen zeker opwegen tegen de kosten en de “slachtoffers” zijn schadeloos gesteld.

  3. Zo’n mentaliteit moet je in het bedrijfsleven eens laten zien. Daar worden dit soort leugens en gedraai niet gepikt maar vallen keiharde ontslagen.
   De coalitie (lees kartel) staat volstrekt los van de werkelijkheid en houdt elkaar de hand boven het hoofd; vriendjespolitiek alom!
   Maar kennelijk wil de domme kiezer graag belazerd en bestolen worden.

   • Klinkt aardig maar klopt niet. Als je bij het ING witwaspraktijken niet kunt voorkomen, of er geen weet van hebt word je beloond met een salarisverhoging, toch? Nee, machthebbers dekken en de kiezers naaien dat is de kern van goede politiek bedrijven in dit dossier. Naar machthebbers likken en naar de Groningers trappen. En ik ben het met u eens, de kiezer wil nogal een belazer worden en menig politicus/politica wil de kiezer graag belazeren. Wanneer een politicus/politica een saai, maar een eerlijk en het hele verhaal vertelt, wordt deze weggehoond. Wij kiezers willen vuurwerk, spanning, met een beetje sexy (of een beetje boel). Een politicus/politica die het ver wil schoppen en het volk niet bespeelt, wordt door het volk uitgekotst.

  Comments are closed.