Wietproef

  3
  246

  Leestijd: 0 minuten.

  De wietproef dreigt te mislukken. Er is vooral in de grote steden weinig animo om de coffeeshops te bevoorraden met legaal geteelde wiet. Te veel haken en ogen.

  Tja. Misschien had het experiment anders opgezet moeten worden. Want dit lijkt weer op half werk. Ideetje: de bestaande shops met hun vaak criminele leveranciers sluiten en staatswinkels beginnen. Dat zijn twee vliegen in één klap. Criminaliteitsbestrijding én poen verdienen. De natte droom van elke bestuurder.

  Dat gaat ‘m niet worden, zegt u? De overheid als dealer? Kan toch niet! Kan best, kijk maar Zweden waar je je borrel bij de staatsslijter haalt. En kom nu niet met het fabeltje dat wiet toch anders, schadelijker, is dan jenever.

  En weet u waar de koning de eerste staatscoffeeshop zou moeten openen? In de nieuw verbouwde Tweede Kamer. Dan weten we voortaan ook meteen wanneer en waarom Kamerleden onzin uitkramen.

   

  3 REACTIES

  1. We moeten aan de toekomst van onze kinderen denken dus verklaren we de koe als ongewenst en schadelijk dier.
   Voor onze kinderen is geen klimaatwet goed genoeg.
   Maar onze kinderen vergiftigen door drugs dat moet kunnen!
   Zo lekker ruimdenkend vind u niet?

  2. wat een flauwe vierde alinea. Maak het wettelijk en prijzen zullen dalen alswel en aldus de criminaliteit. Dan bestrijd criminaliteit voorzover het er nog is en help mensen die teveel beslaaft raken.
   Kortom, zoals met alcohol.
   Je zou nu eenmaal niet alles willen verbieden.

  3. Laatst Depla horen janken dat zijn dealer toekomst in duigen dreigt te vallen als er niet snel geld tijd en maatregelen komt?
   Lijkt mij dat als je zo een plan lanceert dat je alle Voors en tegens in een goed plan verwerkt.
   Of was dit met d66 afgesproken om de kosten en het maatschappelijke gevolg? Zoals de laatste politie M/V van het platteland halen om zijn wiet handel en productie te beschermen pas in het eindstadium te openbaren?
   Heel nl moet de beurs trekken om Depla en d66 tot officiële drugsbaronnen te kronen.
   Ik hoop werkelijk dat er meer problemen voor deze man en zijn gestoorde ideeën komen! want intussen gaat het niet meer om wiet! nee het gaat ook om coke XTC schietpartijen en het steeds meer in gevaar brengen van de gewone burger die niet de speciale bescherming krijgt zo als deze Wannabee drugsbaron en nu nog burgervader.
   Nee eerder moet er hulp gevraagd worden aan de krijgsmacht!
   Die hebben apparatuur in vliegtuigen drones en weet ik veel wat? Is gelijk een goede oefening voor hun!
   Keihard optreden zijn ze in den haag verplicht! aan onze kinderen en de naam van NL over de wereld.

  Comments are closed.