Wilders houdt zich gedeisd

  1
  1282

  Leestijd: 1 minuten.

  Eerst zegde Geert Wilders het “premiersdebat” bij RTL Nieuws af omdat deze zender zich niet aan de afspraak had gehouden dat er maar vier lijstrekkers zouden meedoen. En nu heeft hij besloten ook bij het zogeheten Carrédebat (eveneens georganiseerd door RTL Nieuws) verstek te laten gaan. Reden: het tv-station heeft het gewaagd een interview met zijn broer te publiceren, die daarin allerlei nare dingen zegt over de PVV-leider.

  “Wat een ongelooflijk laaghartig tuig is RTL Nieuws om mijn familie bij de campagne te betrekken. Walgelijk’’, twitterde de voorvechter van Ons Nederland zondag. Voor zover ik weet heeft zijn 62-jarige, dus ruimschoots volwassen broer geheel uit vrije wil en op eigen initiatief besloten bij RTL te verschijnen, in het volle besef dat hij daarmee onderdeel zou worden van de verkiezingscampagne. Paul Wilders, zoals hij heet, zocht trouwens al eerder de publiciteit om uit te leggen dat zijn jongere broertje er verwerpelijke ideeën op nahoudt. Maar aan dat soort inhoudelijke argumenten heeft Boze Geert natuurlijk allang geen boodschap meer.

  De werkelijke reden dat Wilders niet wil deelnemen aan het Carrédebat  lijkt me een heel andere. In een woordenstrijd met zeven andere lijsttrekkers heeft hij helemaal niets te winnen. Bij PvdA, GroenLinks, D66 en zelfs SP gaat hij heus geen stemmen meer weghalen. Hij kan er hooguit aanhang verliezen als hij per ongeluk iets stoms zegt. Waarom zou hij dat risico nemen? Hij kan zich veel beter gedeisd houden.

  De PVV heeft in de verkiezingscampagne maar één concurrent, en dat is de VVD van Mark Rutte.  Met hem gaat Wilders twee dagen voor de verkiezingen nog wel in debat bij EenVandaag. Daar zijn geen andere lijsttrekkers bij, dus dat wordt een gevecht van man tegen man. Daar vallen wellicht nog twijfelaars te overtuigen.

  Een dag later is er ook nog een slotdebat, uitgezonden door de NOS. Wilders moet daar de degens kruisen met PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher. Veel electoraal gewin is dan voor hem niet te verwachten, temeer omdat de verkiezingen al de volgende dag plaatsvinden en de spin-off in de media beperkt is. Maar tot nog toe heeft Wilders dat slotdebat nog niet afgezegd. Nog niet.

  1 REACTIE

  1. Wilders is sluw. Hij beseft dat hij alleen maar even zijn gezicht hoeft te laten zien zoals in Spijkenisse en alle journaals zenden dit uit. Pijnlijk om te beseffen dat de 6.000 tot 10.000 mensen die voor het nationaal zorgfonds opkwamen draven in Den Haag blijkbaar minder nieuwswaarde kennen.
   Dus Wilders zorgt ervoor NIET bij debatten te verschijnen zodat alle journalisten er als de kippen bij zijn als hij zijn gezicht wel vertoont. Zo houdt Wilders de regie.
   Dat Lubach op geniale wijze laat zien dat Wilders al vanaf 2004 eigenlijk geen bal heeft uitgevoerd in de Tweede Kamer blijft op die manier onbesproken. Geen kritiek op het inhoudsloze partijprogramma. Niets.
   en de volgelingen die volgen hun ‘Geertje’ als een waar popidool.
   Erg griezelig dat die mensen geen idee hebben waar ze eigenlijk achteraan lopen…

  Comments are closed.