Wilders is weer helemaal terug

  28
  833

  Leestijd: 2 minuten.

  Een paar maanden terug leek het afgelopen met Geert Wilders. Zijn PVV deed het beroerd bij de provinciale verkiezingen en nog slechter bij de Europese. In de opiniepeilingen schrompelde ze helemaal ineen. Grote concurrent FvD scoorde daarentegen fantastisch. Het was zelfs korte tijd virtueel de grootste partij van Nederland. De conclusie lag voor de hand: de rechts-populistische kiezer had Wilders ingewisseld voor Baudet. Uitspraken van Blonde Geert dat hij zou ‘terugknokken’ ontmoetten slechts hoongelach. Of op zijn gunstigst schouderophalen.

  Maar inmiddels is de situatie volledig veranderd. Volgens de polls van Maurice de Hond en I&O Research staat de PVV weer op gelijke hoogte met Forum, of is ze die partij zelfs gepasseerd. En niemand durft meer te orakelen dat het voorbij is voor de PVV.

  Voor een deel is de wederopstanding van Wilders c.s. te danken aan mazzel. Forum was de voorbije weken het toneel van LPF-achtig geruzie en een pijnlijke afsplitsing. Veel kiezers die in de peilingen zo massaal waren toegestroomd, haakten even zo vrolijk weer af. En omdat FvD en PVV communicerende vaten zijn, kwamen ze vooral opnieuw bij Wilders terecht.

  Maar de PVV-leider had nog een pijl op zijn boog: het proces-Wilders. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 (lang geleden dus alweer) riep hij op tot ‘minder Marokkanen’. Eind 2016 veroordeelde de rechtbank hem hiervoor wegens groepsbelediging en het aanzetten tot rassenhaat. Hij kreeg geen boete opgelegd. Maar hij was uiteraard wel zo slim om in hoger beroep te gaan, want de mediabelangstelling voor de zaak was enorm.

  Wilders klaagde vanaf het begin van zijn proces al over politieke beïnvloeding ervan. Toenmalig justitieminister Ivo Opstelten zou het Openbaar Ministerie tot vervolging hebben aangezet. Dat is tot dusver niet bewezen, maar er zijn wel uitspraken van Opsteltens ambtenaren opgedoken. Die hebben zich overduidelijk met de zaak bemoeid. Zij eisten een ‘harde aanpak’ van de ‘kwaadaardige’ Wilders.

  Heel dom natuurlijk. Het OM hoort onafhankelijk te opereren. We kennen in Nederland – gelukkig maar – een scheiding van wetgever, uitvoerende macht en rechterlijke macht. De ambtenaren hebben bovendien Opsteltens verre opvolger Ferd Grapperhaus in problemen gebracht, want die is politiek verantwoordelijk voor hun uitlatingen.

  Wilders maakt optimaal gebruik van het nieuws over de ambtenaren. Hij schreeuwt in alle media moord en brand en twittert zich een ongeluk. Ook heeft hij aangifte gedaan tegen het OM omdat het overleg had met het departement. Verder blijft hij maar aandringen op een parlementaire enquête, waarin de Kamer getuigen onder ede kan horen.

  Zo’n enquête zou natuurlijk prachtig voor hem zijn. Ze zou hem maandenlange media-aandacht garanderen. En concludeert de enquêtecommissie uiteindelijk dat de PVV-leider geen onrecht is aangedaan, dan kan hij zich toch blijven wentelen in zijn slachtofferrol.

  Voor de regeringsfracties wordt het steeds moeilijker zo’n enquête te weigeren nu de ambtelijke bemoeienis bekend is. En een spoedig debat met Grapperhaus lijkt al helemaal niet meer te vermijden. Met alle krantenkoppen van dien.

  Voorspelling: de PVV gaat het heel goed doen bij de komende Kamerverkiezingen en het resultaat van FvD zal zwaar tegenvallen. Tenzij er iets gebeurt wat niemand nog kan voorzien natuurlijk.

  28 REACTIES

  1. Ronaldo
   Ik begrijp dat je geen D’66-fan bent, maar om nou met Jetten en dat zweepje aan te komen. Ik blijf altijd vragen stellen en na denken wat iemand schrijft of beweert. Waarom kom je met dat rare voorbeeld? Haat? Emotionele verdachtmakingen? Nee vooral niet doen….

   • @Anton, (voor lezers zie mijn eerdere antwoord 12 sept 12:08 op schrijven Anton 12 sept 10:23)
    Satire beste man… 🤣 Om iets serieus een vleugje (zwarte) humor te geven…Da’s lekker lezen, smeuïg en geeft een onverwachte wending.
    Maar de boodschap komt goed over: suggestieve emotionele lading vanuit haat gedreven…
    Het was evenwel van mijn kant een komisch middel om u van repliek te dienen en te laten zien wat u doet als u uw ‘bespeurde’ meningen over Baudet los loslaat op deze site…
    Ik zie dat u de boodschap verstaat.
    Nu nog even van Jetten naar Baudet vertaald en de cirkel is rond. Dan sluit mij aan bij uw gevonden inzicht – citaat: “Emotionele verdachtmakingen? Nee vooral niet doen…”
    Fijn overigens dat u zo serieus nadenkt. Kan ik zeer wel waarderen. Daarvoor dank.

  2. Ronaldo
   Feiten zijn de uitlatingen van Baudet zelf. Het zijn ook de waarnemingen van de heer Otten, die zeer, zeer dicht bij Baudet gestaan heeft. Men komt toch niet zomaar lukraak met verdachtmakingen? De uitspraken van Baudet leiden toch tot deze conclusies. Het gaat om de context. Velen maken zich terecht zorgen daarover. Bekend is dat Otten en Baudet een tijdlang daarover nu juist diep van mening verschilden. Ik heb de eerste toespraak van Baudet beluistert en later doorgelezen tijdens de oprichting en presentatie van FVD in februari 2017. Toen ging er bij mij, en bij vele anderen al bellen rinkelen! Ik zie ik zie wat jij niet ziet, of je wilt het niet zien. Ik raad je aan je eens te verdiepen in de artikelen die over Baudet zijn verschenen.

   • @Anton,
    Otten is geen bewijs. Da’s een emotionele bron van haat en verdachtmakingen. Da’s de context. ☝🏿 Laten we even teruggaan naar het begin – uw schrijven 10 september 10.44 – en de (zware) beschuldigingen die u uit.
    Baudet is tegen immigratie = onwaar – hij is voor het Australische immigratiemodel.
    Tegen Islam = half waar – hij vind dat Islam in Europa conflicteert met onze vrije waarden.
    Baudet streeft een ‘duistere’ ideologie na van blanke wereldhegemonie, onbekommerd racisme, ‘griezelig soort (?)’ nationalisme en anti-feminisme???
    Zo, zo beste Anton. Daar vind ik het SM-zweepje van Jetten lichtvaardig bij hoor. 🤓
    Goed, hierbij een FEIT: het eerste FvD-partijlid dat terugtrad – na een vuile linkse hetze van racisme tegen het FvD bij de verkiezingen in Amsterdam – was een Surinaamse man, negroïde van uiterlijk die persoonlijk deze linkse propaganda-shit over zich heen kreeg.
    Ik stel vast dat heel links toch hartstikke kleurenblind was! 🤣 En voilà Anton, een wonder: een zwart partij-lid bij “een naar blanke wereldhegemonie strevende” politieke partij.
    Kunt u mij dit werkelijke FEIT – dat m.i. boekdelen spreekt – uitleggen?
    Ik zie, ik zie wat u niet ziet of… wil zien.

  3. Ronaldo
   Ik bespeur een groot verschil tussen het partijprogramma op de site van FVD en de uitlatingen van de heer Baudet op bijeenkomsten en in zijn artikelen. Hij heeft geheime nachtelijke besprekingen gehad met een bekende Amerikaanse publicist met een uitgesproken racistische opvattingen. Dat is nu juist het verschil tussen Wilders en Baudet. Bij Baudet mag je zijn hele huis bekijken, behalve in de kelder….

   • @Anton,
    Dit als bewijs opvoeren valt mij van u tegen. Ik ken dit (oude) commentaar uit de linkse hoek. Het is een suggestieve interpretatie omdat Baudet met iemand aan de tafel gezeten heeft, ik meen een restaurant. Want wat is er dan ‘geheim’ (?) besproken? Kennelijk weet de linkse media dat….
    Dat zou ik dan willen ook eindelijk willen weten. Weet u het???
    Baudet zegt er overigens wat anders over. Nee, Anton dit vind ik echt lariekoek. 🤨 Linkse rakkers slikken dit vast als zoete koek. Maar ik ben niet gelovig. Ik wil feitelijkheden, geen zelfverzonnen ideeën en duivels.
    Overigens: als Baudet met de Paus praat is hij dan ineens rooms-katholiek? Of Trump met Kim, in het geheim een communist? Als Jetten zijn vriendje vastbindt en met een zweepje slaat is heel D66 dan vol van anti-home haat?
    Of is dat stiekem het juist het geheime agenda en doen ze naar buiten alsof…. 🤔
    Kom op zeg Anton: geef mij geen insinuaties en suggestieve ideeën, waar ik als openstaand mens 0,0000% iets mee kan. Overtuig mij! ☝🏿
    Deel uw ‘bespeuringen’ a.u.b. met mij. Geen haat en emotionele verdachtmakingen maar echte feiten! Wat het laatste betreft: ik bespeur er zelf in u tekst… geen.

  4. Voor veel links denkenden is Wilders minder erg dan Baudet. Wilders is bezorgd over immigratie en de invloed van de islam die onze liberale verworvenheden bedreigt. De wijze waarop hij dat doet bezorgt links Nederland weer hoofdpijn. Maar Baudet is een ander verhaal. Ook hij is tegen immigratie en de islam, maar er komt nog iets bij. Dat is een duistere ideologie geïnspireerd door de’alt-rightbeweging’. Een beweging die herstel wil van de blanke hegemonie in de wereld, onbekommerd racistische ideeën verspreid met een griezelig soort nationalisme, tevens rechts-conservatief en anti-feministisch is. Dat alles vinden we bij Wilders niet. Hij is voor vrouwen- en homo emancipatie. Kort samengevat:de idelogie van Wilders is in ieder geval helder, die van Baudet blijft duister….

   • Waar Wilders tegen strijdt ook. De Salafisten kinderen leren op school, welke doodstraf ongelovigen moeten krijgen. Mogen kiezen en aankruisen… Da’s pas echt duister en ongehoord! (Zie link).
    ‘T is m.i. feitelijk een oproep tot moord! Op Nederlanders en medelanders die… niet gelovig zijn. Die anders denken. Da’s toch helemaal gestoord! Dat is waar Wilders al jaren voor waarschuwt!
    U noemt Baudet duister? Man, da’s wit en helder vergeleken wat je hieronder in de link leest. Da’s precies waar (Groen)links altijd voor wegkeek!
    https://www.nu.nl/binnenland/5990773/leerlingen-salafistische-scholen-moeten-zich-afkeren-van-samenleving.html

    • Overigens Anton wat u over het FvD zegt is toch echt uit de duim gezuigde laster die ik beslist niet herken. FvD staat juist voor gelijke rechten en kansen der sexen, kijkt u maar eens op de site.
     Alles wat u beweert zie ik niet in het verkiezingsprogramma. Ik zou er niet voor stemmen als wat u hier beweert, waar zou zijn.
     Komt u toch eens met bewijzen – ik vroeg het al eerder – inplaats van steeds maar weer: grove leugens te verspreiden!
     Overigens wat is er verkeerd, om voor de eigen cultuur der autochtonen op te komen? Wordt ook wel eens tijd. In de stad waar ik woon zijn we ondertussen een minderheid.

     • Anton liegt en verzint er weer eens op los. Hij lijkt ineens wel fan van Wilders.
      Maar hij wordt gevoed door zijn ongefundeerde haat tegen Baudet want die acht hij veel gevaarlijker voor de linkse heilstaat dan Wilders.
      Heel onze maatschappij tot in de hoogste geledingen, bestaat inmiddels uit liegen, bedriegen en stelen. Daar anticipeer ik op.

    • Je kunt toch moeilijk alle moslims uitroepen tot salafisten. Dat getuigt van ronduit grote dommigheid. Door alle moslims op een grote hoop te gooien hoef je natuurlijk niet na te denken. Wilders maakt ook geen onderscheid, kan of wil ook niet nadenken, gewoon een domme schreeuwlelijk.

     • @Binjamin,
      Wilders doet dat naar mijn weten niet.
      Hij zegt zelfs niet tegen moslims te zijn maar tegen Islamisme. U zou zich eens beter op de hoogte moeten stellen van het onderscheidt dat Wilders zelf ook aanbrengt…
      U aantijgingen herken ik dus niet als feitelijke werkelijk.
      Ik reageer maar even, want het gaat u schijnbaar aan het hart, als het het FvD of de PVV betreft, gezien de hoeveelheid reacties die u pleegt.
      Da’s best en dat mag… 🤗
      Maar ik reageer het liefst op inhoud en feitelijkheden. Dat communiceert beter. En zo was het toch tot heden…
      Tussen u en mij. 🤝

      • Wat te denken van kopvoddentax, korans tot Donals Duchdikte verscheuren, wat te denken van minder Marokkanen? Ik heb nooit vernomen dat hij een en ander ingetrokken heeft. Een politieke leider die geen tegenspraak duldt kan van alles roepen over referendum en zo, maar dat klinkt niet logisch. Van zijn belofte om een en ander te gaan regelen om hier minder Marokkanen te laten wonen kwam helemaal niets terecht. Hij deed nog niet eens een poging om er mee aan de slag te gaan. Zo zal zal het ook gaan met zijn voor een referendum zijn.Wat roepen en wegwezen. Er zijn meer politici die dat doen.

      • @Binjamin,
       Om iets te regelen moet je wel de macht hebben. Zelfs nu wordt de wet op gezichtsbedekkende kleding nog tegengewerkt door linkse burgermeesters… en die is aangenomen bij Kamermeerderheid! ☝🏿
       Ook Wilders moet zich neerleggen bij de uitslag van een referendum, dus wat u hier beweert slaat gewoon nergens op. U bent gewoon tegen Wilders. Klaar.
       U bent verre van neutraal. Zeker een linkse stemmer… 🤨
       Ik ben het wel met u eens dat Wilders te extreem geworden is (kopvoddentax en Korans verscheuren). Maar…
       Als men je dood wil hebben vanuit een geloof die door immigranten en nazaten wordt beleden en je als Nederlander niet meer vrij in EIGEN land kan bewegen, hoe ‘gematigd’ blijf jij dan Binjamin?
       ‘Ik heb nog nooit gehoord dat die bedreiging ingetrokken is,’ kan je ook stellen – maar DAT doet u niet.

       Ik keur Wilders niet goed maar ik begrijp hem wel.
       En… Wilders heeft wel degelijk een punt. Extremisme in’t geloof is net zo verwerpelijk en maatschappelijk heel gevaarlijk. Maar daar wordt te lang voor weggekeken en zeker door links te ‘onverschillig’ over gedaan. Die wordt ‘verblind’ door haat voor rechts.
       Wilders dus.
       En dat ‘bespeur’ ik – zou Anton zeggen – bij u ook.

  5. Ik mag Wilders totaal niet en vind de uitspraak uit 2016 zelfs volkomen terecht, maar als er inderdaad bewijs is voor bemoeienis vanuit het ministerie moet er absoluut een enquête komen. Als de Tweede Kamer het toelaat dat de regering in dit geval de rechtsgang heeft beïnvloed schept zij een precedent waarbij ook in de toekomst oppositiepolitici van zowel links als rechts lastig kunnen worden gevallen.

   • Regeringsbemoeienis met de rechtsgang is in ons land echt niet nieuw. Dat deed de toenmalige regering Balkenende, Bos ook bij de collectieve rechtszaken bij de Hoge Raad over de aandelenlease fraude. Onderzoeksjournalist Cees Roelofs heeft daar een boek over geschreven.
    Er was onze regering alles aan gelegen om de lease verstrekkers w.o. Banken niet failliet te laten gaan aan claims. Met onpartijdige rechtsgang had dat helemaal niets te maken.

    • In de zaak AP23/Spijkers heeft de Universiteit van Amsterdam aangetoond hoe vuil en immoreel door de politiek en de rechterlijke macht gehandeld kan worden en de media doen daar aan mee om het nodige niet naar buiten te brengen, zo bang zijn de media voor machthebbers die niet deugen.

  6. Het is een soap:Goede Tijden, Slechte Tijden in Den Haag. Wat een doorzettingsvermogen en mannelijkheid toont mijn Geert, terwijl ik wel weer val op het lekkere kontje van mijn Thierry. Wat een tweestrijd breekt er in mij los, wat een spanning. Bijna ondraaglijk. Gelukkig begrijpt mijn vriendin me en is zij gewillig en heeft ze eens een keer geen hoofdpijn. Zij begrijpt dat voor mij situatie onhoudbaar wordt met al die spanning en dan nog een vrouw om me heen die hoofdpijn heeft. Hier gaat mijn Thierry nu reageren? Moet ik hem loslaten en in Geert mijn reddingsboei zien, of is het toch dat ik Geert moet loslaten en me vastklampen aan mijn Thierry.? Wie redt mij uit dit vreselijk dilemma? Mijn vriendin hoef ik niet te vragen, die krijgt meteen hoofdpijn en dan kom ik, je weet wel tekort. Hoe ie kun je als Henk en Ingrid nu een gelukkige boreaalse Nederlander zijn?????

  7. Ik denk dat ze allebei het goed doen. Kunnen we eindelijk Nexit. Weg met die dictators en criminelen en de slijmballen in de EU.

  8. Zo’n enquête is niets meer dan billijk. Het kartel is gewoon smerig bezig. De onderste steen moet bovengehaald worden, maar niet door Rutte!
   En Opstelten moet vastgezet worden zodat hij niet stiekum naar Rusland kan vluchten.
   De auteur ziet alleen maar propaganda voor Wilders. Ik zie een beerput die bewijst: dat Baudet het helemaal bij het rechte eind heeft.
   Kartelliaanse trucjes… 🤧

   • Door klokkenluiders genadeloos aan te pakken wordt de beerput alsmaar smeriger en stinkt het steeds erger. Ook van Wilders en Baudet heb ik nooit vernomen dat hoe klokkenluiders aangepakt worden ronduit immoreel politiek bedrijven is.

    • @Binjamin, 10 sept. 20:41
     Geen idee hoe FvD en PVV t.o.v. Klokkenluiders staan. Vind ondertussen wel dat Wilders heel duidelijk aan DIE bel trekt. Overigens t.b.v. de democratie. 😉
     Het grondrecht van vrije meningsuiting van een politicus bij voorbeeld – zonder dat je vermoord wordt. De vrijheid van oppositie voeren in het parlement, zonder dat je door toedoen van de ambtelijke macht vervolgd wordt. Of erger wellicht: klokkenluider van on-democratische machtsmanipulatie van de ‘onafhankelijke’ rechtelijke macht door een VVD minister???
     Sowieso is Wilders m.i. DE GROTE KLOKKENLUIDER tegen de ondermijning van de democratie EN maatschappij door het gevaarlijke Salafisme. (Zie link) Daarom zit hij voor altijd in ‘vrijheid’ opgesloten tussen een cordon militairen. Dat waren overigens eerst politie-agenten, maar Binnenlandse Zaken bleek er met Marokkaanse agenten, te verzaken (?). 🤧 Zelfs in de ‘democratie’ beantwoorde het parlement hem heel ‘collegiaal’ met een ‘deugdelijke’ cordon sanitaire.
     Lijkt mij typisch het leven van een klokkenluider. 🤗 Gaarne als expert uw mening. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2301159-grote-zorgen-tweede-kamer-na-onderzoek-salafistische-moskeescholen.html

     • @Binjamin,
      Jammer dat u hier niet antwoord…
      Zeker niet de klokkenluider naar uw kleur of gezindheid? 🤨
      Overigens mijn reactie van 12 september 10:44 hier ergens boven waar u mooi om 11:52 u kritiek op Wilders kon spuien, benutte u wel volledig. 🤫
      Ja, de ene klokkenluider is de andere zeker niet…
      Salafistische fascisten die achter godsdienstvrijheid zich mogen verschuilen en hun nazi-achtige ideeën via weekendscholen verspreiden daar hoorden we weinig over.
      Dat de moslimgemeenschap feitelijk hun oogstgrond is die in Nederland klaar ligt om ge-oost te worden, ook niet. Nee, niet alle moslims zijn zo – daarin heeft u gelijk – echter vanuit die groep die er hier ter lande is wordt het wel gerecruteerd. En het worden er steeds meer…
      Of dacht u dat het wordt geïmporteerd?
      Wilders snapt dat. De boerka en nikab is daar een uiting van. U weet wel, bij wet verboden in openbaar vervoer en zo.
      Natuurlijk komt links daar voor op. Gedoogt zij het…. Beschermt ze het… Over dommigheden gesproken waar u het over hebt…
      Gelukkig komen de gematigde moslims nu ook in’t geweer. Mocht tijd worden ook. Er is weggekeken tot we een ons wogen.
      Een klokkenluider als Wilders wist dat.

      • Overigens:
       Lijkt er toch op dat dhr. Segers (CU) niet echt kordaat het salafisten probleem gaat aanpakken, (link 1) want tja, overheidscontrole zou dan ook voor christelijke scholen gelden….
       Ook de gematigde islam mompelt iets van: ga nu niet de salafisten ‘vervolgen’… (link 2)
       Fijn hoor zo’n geloofsstroming die leert dat ongelovigen (andersdenkenden) de doodstraf (vermoord) (ver)dienen (te worden). Ik begrijp Wilders wel want als een boek wetgeving van dit soort verkondigd (de Sharia) en je vergelijk dat met een ander boek (van Hitler) dan vraag ik mij ondertussen af: wat is het verschil? 🤔
       De één valt onder vrijheid van geloof – en het andere niet – want het is (politieke) ideologie?
       De politiek roeptoetert van alles maar waar is de werkelijke daadkracht? Wilders wordt voor ‘slechts’ minder, minder, minder wel vervolgd. Maar oproep voor wettelijke moord (doodstraf) – via het geloof – dat kan wel???
       https://www.rd.nl/vandaag/politiek/segers-cu-overheid-heeft-op-zondagsschool-niets-te-zoeken-1.1593436
       https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/meerkeuzevraag-op-salafistische-school-a-zweepslagen-b-stenigen-1.1593119

   • Overigens, dat Wilders er baat bij zou hebben vanwege de aandacht, zoals graag gesuggereerd wordt door zijn ‘niet-fans’ wordt door een kenner van de situatie toch zeer wel tegengesproken. ( Zie link) Ergo: dit kost Wilders ondertussen zo veel tijd – en het duurt al zo lang – dat hij er eerder onderdoor gaat. Da’s toch wel andere koek. 🤔
    Je vraagt je af of dit ‘sloopwerk’ der ambtenaren op Justitie vanuit die hoek ook eens belicht moet worden, want ook al ben je het niet eens met Wilders, de man is ook een mens tenslotte.
    Iemand die zich inzet voor de democratie.
    https://www.telegraaf.nl/video/1805251111/dit-is-vreselijk-voor-wilders

    • …Iemand die zich inzet voor de democratie…Dat is natuurlijk niet waar. De PVV is een valse naam, het is de Partij Wilders met aan het hoofd GroteSterkeLeider Wilders, hoezo zet Wilders zich in voor de democratie. Hoe verzint een mens het.

     • @Binjamin,
      De PVV is voorstander van directe democratie en het referendum. Da’s anders verdomd democraties. Zie het zo beste Binjamin, bij een referendum krijgen de tegenstanders van de PVV ook een stem. Als die in de meerderheid zijn, neutraliseert dat het PVV-beleid. Hoe democratisch wilt u het nog hebben? 🤗
      Ik snap echter niet, dat u het tegendeel hier beweert.
      Wilders is parlementariër en doet zijn werk net als een ander. Een volksvertegenwoordiger.
      U bent tegen Wilders. Best. Maar kom op zeg, laat u zich nu niet zo als Glasnjet emotioneel verblinden. Het gaat om de inhoud der feiten, toch?
      Waarom is Wilders als partijleider en parlementariër iemand die zich NIET zou inzetten voor de democratie??? Dat zou ik echt weleens willen weten. 🤨
      U baseert zich alleen op het enkele feit dat zijn partij geen leden kent? Welaan: is dat verplicht gesteld? En… is dat dan zo erg om dan zo’n zwaarwegend oordeel te geven?
      Ik zou anders beslist niet weten waar u het over hebt.
      Of beter gepareerd: hoe verzint u het??? 🤔

  Comments are closed.