Wilders kwart zetel achter VVD in gemiddelde 4 peilingen

  0
  86

  Leestijd: 0 minuten.

  De PVV zit de VVD in de peilingen op de hielen. Als het gemiddelde wordt genomen van de vier peilingen in Nederland, behaalt de partij van Geert Wilders 26,5 zetels. De liberalen van Mark Rutte staan daar nog slechts een kwart zetel boven: 26,75 zetels. 

  Het gaat om het gemiddelde van de peilingen van De Hond, EenVandaag, TNS Nipo en Ipsos Synovate. Het is stuivertje wisselen. Bij De Hond en TNS Nipo krijgt Wilders meer zetels, (respectievelijk 28-23 en 27-26). Bij EenVandaag en Ipsos ‘wint’ de VVD (met respectievelijk 28-26 en 30-25).

  D66 mag zich virtueel de derde partij van Nederland noemen, met een gemiddelde van 22,5 zetels. Erna volgen CDA en SP met exact hetzelfde gemiddelde van 18,25 zetels. De PvdA van Diederik Samsom zit al langere tijd in de hoek waar de spreekwoordelijke klappen vallen. De sociaal-democraten behalen gemiddeld 13 zetels en daarmee is de PvdA virtueel de zesde partij van Nederland.

  Erna volgen de ChristenUnie (6,5 zetels), GroenLinks (6,25 zetels), de Partij voor de Dieren (4 zetels), 50PLUS (4 zetels), de SGP (3,5 zetels) en de PiratenPartij (0,5 zetels).

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter of facebook