Wilders: PVV haalt minstens 25 zetels

  0
  50

  Leestijd: 0 minuten.

  De PVV haalt bij de verkiezingen van 12 september minstens 25 zetels. Dat zei PVV-leider Geert Wilders vandaag in tv-programma Half acht live van omroep WNL. Bij de vorige verkiezingen behaalde de PVV 24 zetels. Nu staat de PVV in diverse peilingen op 16 tot 19 zetels.

  Wilders gaf alvast een voorproefje van wat hij de komende maanden zal betogen tijdens de verkiezingscampagne. Hij noemt de euro een ,,totaal mislukt project” en vindt dat doorgaan enkel geld kost, waar Nederlanders helemaal niets voor terug krijgen.

  ,,Straks heeft elke Nederlander 4200 euro weggegeven aan Zuid-Europese landen. De helft van de eurozone ligt aan het infuus en wij maar betalen. Ik geef liever lastenverlichting aan Nederlanders dan dat ik de lasten moet verzwaren zodat wij die landen kunnen betalen.”

  Op 12 september maakt Nederland een keuze, zegt Wilders. ,,Een keuze of Nederland gaat over zijn eigen munt, eigen pensioenen en eigen immigratiebeleid, of dat we de zoveelste provincie worden van Europa en dat andere beslissen over ons geld, onze pensioenen en over wie er bij ons binnenkomt.”

  Wilders verwacht minstens 25 zetels te halen en heeft geen enkele partij uitgesloten voor een eventuele samenwerking. ,,Na de verkiezingen is er toch vaak een nieuwe realiteit, we zullen het zien.”