Zelfs de trouwste Baudet-fans geloven er niet meer in

  18
  1465

  Leestijd: 2 minuten.

  Zelfs de trouwste fans van Thierry Baudet geloven niet dat hij ooit nog premier zal worden. Na zijn ‘domorentweet over zogenaamde Marokkanen in de trein’ is het over en uit voor de FvD-leider, schrijft de hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard in een commentaar. Inderdaad, ik citeer uit DDS. Dat is de website waar jarenlang alleen uitbundig hosanna-geroep weerklonk als het over het Forum-opperhoofd ging. En over hem ging het bijna altijd.

  “Het is gedaan: VVD en CDA trekken hun handen van Thierry Baudet af. Regeren? Dat kan hij voor altijd wel vergeten,” concludeert het boreale platform nu uit reacties van liberalen en christendemocraten op het recente tweetgedrag van Baudet.

  Wat mij verbaast is dat DDS tot voor kort blijkbaar meende dat Thierry wél tot een regering met VVD en CDA zou kunnen toetreden. En dat hij daarin zelfs voor premier zou kunnen gaan spelen.

  Hoe hadden de Baudet-aanbidders dat in vredesnaam voor zich gezien? VVD en CDA zijn overtuigd van de klimaat- en stikstofellende en bereid tot vergaande maatregelen om die aan te pakken. Ook zijn ze ronduit voorstander van het Nederlandse EU-lidmaatschap, al hebben ze dan af en toe kritiek op ‘Brussel’. FvD daarentegen acht elke cent voor de klimaat- of stikstofcrisis weggegooid geld. Die problemen bestaan immers helemaal niet, redeneert de partij. Ook wil Forum zo snel mogelijk de EU verlaten. Volgens Baudet is het Europese verbond ‘een gedrocht’, dat Nederland alleen maar handenvol geld kost en nog ondemocratisch is ook.

  Hoe zouden twee zo sterk uiteenlopende opvattingen over zeer essentiële beleidsonderdelen in één regeerakkoord samen te brengen zijn? Dat kan alleen als één van beide kampen cruciale principes overboord kiepert. Dat zie ik VVD en CDA nooit doen. FvD trouwens ook niet. En een kabinet dat zowel het klimaat als de EU buiten haakjes plaatst of aan wisselende Kamermeerderheden overlaat zal er ook niet komen.

  Nog los daarvan lijkt het me onwaarschijnlijk dat VVD en CDA zouden willen dienen onder ‘premier Baudet’. Tot een dergelijke zelfvernedering zullen ze niet snel bereid zijn, ook niet in naam van het landsbelang. Geen enkele peiling wijst er overigens op dat Forum bij de Kamerverkiezingen als de grootste partij zal eindigen.

  Maar goed, DDS is er nu dus ook van overtuigd dat het eerste kabinet-Baudet er niet komt. “Niet in 2021, niet in 2025 en niet met Sint Juttemis,” voorspelt de hoofdredacteur. “Maakt u zich voor volgend jaar maar alvast op voor het kabinet-Rutte IV of hooguit het kabinet-De Jonge I.”

  Dat dat eerste in de pijplijn zit sluit ik lang niet uit, maar het tweede ligt niet voor de hand. Dat wordt dan eerder Hoekstra I. Of, ultieme nachtmerrie voor elke FvD-aanhanger, Asscher I.

  18 REACTIES

  1. Natuurlijk Ronaldo! Een medium dat met € 1,– per Baudet-aanbidder op de been moet worden gehouden, draait als een blad aan de boom om als racistisch-rechts tegen de redactie te hoop loopt en moord en brand schreeuwt. Je kunt de duivel nu eenmaal niet met Beëlzebub uitdrijven (Matth. 12:24) Dat moet jij met je confessionele afkomst toch ook weten. Daarom moeten we ook blij zijn dat De VVD de kuil graaft waar ze, voorlopig alleen in Brabant, enige tijd met het CDA omheen kunnen dansen maar die onherroepelijk hun spreekwoordelijk graf zal worden. Geen halfjaar zal dat duren. Hoe stel je je zoiets in godsnaam voor? Geen partij zal zich opofferen om het tekort aan te zuiveren. Immers, in alles zal die Thierry zijn aangeboren bemoeizucht rondtwitteren. Alleen provinciale issues? Kom nou! Bij elke belangrijke beslissing zal de borealistische maatlat worden gehanteerd. Benoemingen op scholen waterschappen, subsidies voor wat dan ook maar, het zal allemaal zorgen voor flink wat herrie in de tent. Maar laat maar. Nadat de rook is opgetrokken zal blijken dat met het FvD niet te regeren valt.

  2. Meerdere keren heb ik hier geprobeerd uit te leggen dat iemand die het niet kan laten om, waar en wanneer dan ook maar, zijn rechts-extremistische en racistische opvattingen uit te venten met ook nog eens de stuitend-arrogante toevoeging dat deze duistere hersenspinsels het enige redmiddel zijn voor ons, “naïeve Nederlanders”, zo iemand zal nooit en te nimmer ook maar enig politiek gezag krijgen in dit land dat gelukkig door de grondwet, de rechterlijke macht en de vele democratische instellingen wordt beschermd. Als politicus faalt Baudet zodra hij zich manifesteert: In de 2e Kamer valt hij op door het debat te ontwijken, waarschijnlijk door slechte dossierkennis. Bij aanvallen door andere politici kruipt hij weg. In televisiedebatten probeert hij met aangeleerde zinnetjes, veel hoofdschudden en nee-zeggen zijn ongenuanceerde gelijk te halen. Dat heeft met haat tegen de persoon niets te maken. Zelfs die walgelijke DDS laat hem immers vallen. Laat hem piano- en fotomodel spelen, als politicus is hij totaal ongeschikt. Ik voorspel zijn aftreden als partijleider dit jaar nog. Was sagen die herren von dem Politischen gericht? Mit Baudet und Hiddema werd es nichts (Vrij naar Von Däniken.)

  3. Ach ja meneer Fons Kockelmans heeft gelijk met het geen Minister President worden van Baudet niet omdat hij te weinig stemmen zou hebben, maar wel omdat de huidige en ook de vroegere politiek (Pim Fortuyn) geen vreemde eenden in de bijt willen.
   Het mag dan ook wat kosten om nieuwelingen te weren, het demoniseren is richting FVD alweer een tijdje aan de gang dat is m.i raar, in de huidige regering mag je liegen en bedriegen zoveel je wil en één keer sorry zeggen en voor je electoraat de belasting naar beneden brengen is genoeg om stemmen te krijgen.

  4. Hahahahahahahaha.Het is gedaan: VVD en CDA trekken hun handen van Thierry Baudet af?
   Die twee worden zo groot volgend jaar daar komen ze er helemaal niet meer aan te pas. Er wonen 17 miljoen mensen in dit land. Waarvan 10 miljoen mensen met een midden en laag inkomen. Deze mensen houden de economie draaiend. Rutte heeft deze mensen 8 jaar lang financieel bijna failliet gemaakt en die gaan heus niet meer op de oplichters stemmen. Deze landverraders komen bij de mensen de strot uit. Bij deze mensen komt de EU de strot uit. Bij deze mensen komen de criminele asielzoekers die overal stelen ,buurten onveilig maken en aan onze vrouwen zitten de strot uit. Door het hele land heb je van deze rotzooi rondlopen en daar hoor je links niet over drammen en kijken weg. Nee Baudet heeft een tweet gestuurd en heel Nederland schreeuwt alles bij elkaar maar als het nu echt was gebeurd dan had je deze sukkels niet gehoord en kijken ze zoals gewoonlijk weer de andere kant uit. Als die verwende klaver en peter r de vries zich net zo druk maakten over die criminele asielzoekers zoals ze bij Baudet hebben gedaan dan stond Nederland er veel beter voor. |Zoals gewoonlijk zijn het lafaards en zijn die linkse sukkels allemaal in paniek.

  5. Ik ben blij en overwegend eens met wat mijn voorgangers hebben neergezet. Links hoeft niet meer zo voor mij en stem toch op FvD. Kijk voornamelijk op deze site voor de pijlingen.

   • En…. dat gelooft u wel?? Die de Hond zou ik ook maar niet vertrouwen, hij is erg links. Die hoge score voor Blondje en Ezeltje heeft hij expres hoog gezet om rechts een loer te draaien!

   • @John de Bruijn
    Ja, op de peilingen van Frontbencher valt geen pijl te trekken. Laat Kockelmans eens zijn pijlen op Groenlinks richten😎

  6. Misschien kan Fons met zijn linkse vrienden bij de NS solliciteren om (in burgerkledij) de kaartjes van de passagiers te controleren. Met de ervaringen zoals iedere week getoond in het programma “Opsporing verzocht” hoeven de reizigers dan niet meer verrast te worden door notabene drie! heren met een “Islamitisch uiterlijk” die om hun kaartjes vragen.
   Enerzijds worden wij op TV gewaarschuwd voor deze lieden, anderzijds is de NS zo dom om het spek op de kat te binden door deze mensen voor dit soort werkzaamheden in te zetten (typisch D66/Van Boxtel).
   Dat is vragen om problemen, die wij al genoeg met de landgenoten van de heren controleurs hebben.
   We kunnen gerust stellen dat het geen handige tweet was, maar dat verandert niets aan de standpunten van FvD.
   Als ik de redenering van Fons zou geloven, had ook Mark Rutte met de door hem gebezigde uitspraken geen premier kunnen/mogen worden.
   De stukjes van Fons geven aan dat hij een bloedhekel aan Baudet en Wilders heeft.
   Nou beste Fons, dat mag hoor, blijf maar lekker bezig zo en het mooie is dat zonder dat je het waarschijnlijk door hebt, je er een bijdrage aan levert dat Baudet en het FvD steeds populairder worden.

   • Ah dus uw punt is dat mensen met een zeker uiterlijk bepaalde banen niet zouden moeten krijgen, omdat dit tot “verwarring” kan leiden?

    • Neen dat hoeft niet, want daar zorgen ze zelf wel voor. Bovendien, wie schept hier nu verwarring?

  7. “Het is gedaan: VVD en CDA trekken hun handen van Thierry Baudet af. Regeren? Dat kan hij voor altijd wel vergeten,” concludeert het boreale platform nu uit reacties van liberalen en christendemocraten op het recente tweetgedrag van Baudet. Dat lijkt mij een te snelle conclusie. Sinds de VVD en het CDA de partij Wilders hebben uitgeroepen tot een democratische partij, wat zij absoluut niet is, die mede regeringsverantwoordelijkheid kan dragen, sta ik nergens meer van te kijken. Als Baudet nu lering trekt uit het gebeurde kan hij zoveel stemmen halen wellicht, dat hem gesmeekt wordt een nieuw te vormen kabinet te gedogen en wordt er wellicht mee in gestemd dat GroteSterkeLeider optreedt als souffleur.

  8. Nu heb ik het niet zo op met de PvdA gezien hun ‘werk’ in het kabinet Rutte. Maar liever zie ik Asscher als premier dan Rutte. CDA’ers daar heb ik ook niets mee, tenzij je Pieter Omtzigt noemt. Als ik op een persoon kon stemmen for president, zonder op de partij te hoeven stemmen, vind ik deze man het zeker waard om PM te laten worden. 👏🏽
   Marijnissen daar zeg ik ook niet nee tegen. En Krol mag wat mij betreft vice-president worden. Tja, Thierry is nog een beetje jong en een Twitter-president is als een olifant in een porseleinkast gebleken. Leuk voor rechts maar niet voor de rest van Nederland. Maar wellicht eerst laten oefenen op een wat ‘kleinere’ ministerpost?
   Wilders moet beslist op Veiligheid en Justitie gezet worden. Da’s meteen een goede bezem die weleens even met witteboorden tuig gaat afrekenen. Want naast ‘Marokkanen’ problemen zitten ook in de ambtenarij ondertussen zware jongens en dames die het allemaal niet meer zo nauw met moraal en wetgeving nemen.

  9. Mijnheer Kockelmans, mijn laaste reactie op u alweer voorspelbare en uiteraard uiterst subjectieve – bijna op haat gebaseerde- reactie die uw kenmerk is en blijft als het over Wilders of Baudet gaat: pathetisch en zoals al eerder aangegeven een- elke – zich zelf noemende journalist onwaardig. De moeite van het reageren niet meer waard, dus dit was mijn laatste keer: zin- en nutteloos om zo,n onnozelaar nog een podium te geven cq in stand te houden
   Nb: zeker niet alles wat Baudet doet is goed of verstandig. Op de eerste plaats ben ik met Hiddema eens dat hij per direct met Twitter moet stoppen omdat dit soort medium eigenlijklijk alleen maar gebruikt wordt door iedereen uitsluitend om zijn eigen imago op te poetsen of te verbeteren met onzinnige of uit het verband gerukte halve waarheden of zelfs onwaarheden te verkondigen over 3x niks( zoals bijna alle Twitteraars en zelfs hele Prominente personen zoals ook oa Trump).
   Ik blijf overigens op FVD stemmen op basis van de inhoud waar ik het op een groot aantal belangrijke punten mee eens ben en blijf

  10. Ik stop er mee om op deze site te kijken en te reageren. Ik heb dat 2 weken gedaan en ben van een koude kermis thuis gekomen.
   Deze site geeft o.a. Fons voortdurend een podium om zijn haat tegen eenieder die niet links is te ventileren. Vooral FvD-ers en PVV-ers moeten het ontgelden.
   Tel daarbij de reacties van extreem linkse reaguurders, die iedereen die het niet met ze eens is, racist noemen, dan is het duidelijk waarom. Een normale discussie met dit soort lieden is onmogelijk en dat probeer ik verder ook niet meer.
   Ik ben echter meer dan ooit gesterkt om achter de standpunten van FvD te staan en dat blijf ik doen. Jullie mogen denken dat Links de waarheid in pacht heeft, ik geloof dat niet en zal daarnaar handelen.

  Comments are closed.